Astaxanthine: de carotenoïde antioxidant Vrouw houdt een stuk paprika voor haar oog

Astaxanthine is een stof die behoort tot de familie van de carotenoïden. Carotenoïden vormen een groep van ongeveer 600 moleculen die in de natuur voorkomen en een antioxidante werking hebben.

Asthaxanthine is een carotenoïde

Astaxanthine is een carotenoïde. Dit betekent dat het beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld zonlicht en zuurstof. De carotenoïdemoleculen bevatten gele, oranje of rode natuurlijke kleurstoffen, die verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld gele en oranje fruit- en groentesoorten zoals paprika en voor donkergroene bladgroenten als spinazie. De bekendste carotenoïde is bètacaroteen. Deze zorgt ervoor dat wortels hun oranje kleur krijgen. Daarnaast kan bètacaroteen in het lichaam worden omgezet in vitamine A.

Astaxanthine uit algen

Flamingo

De carotenoïde astaxanthine wordt aangetroffen in onder meer kreeft, zalm, forel, garnaal en krab. Deze organismen eten de roodgekleurde algen Haematococcus pluvialis. Deze algen bevatten veel astaxanthine, een roodkleurige antioxidant. De astaxanthine zorgt ervoor dat de algen zich kunnen weren tegen de schadelijke effecten van zonlicht en het geeft kleur aan zijn vijanden. Omdat flamingo’s veel van deze rode algen eten, krijgen ze hun unieke roze kleur. Astaxanthine wordt naast algen aangemaakt door sommige bacteriën, schimmels, plankton en enkele planten.

Tip

De bekende orthomoleculaire doctor Gert Schuitemaker, heeft een boek geschreven: ‘Astaxanthine, de algen antioxidant’.

Astaxanthine, een krachtige antioxidant

Haematococcus pluvialis

Astaxanthine is niet zomaar een antioxidant. Het is namelijk veel krachtiger dan vitamine E en andere carotenoïden als bètacaroteen en luteïne. Voor de gezondheid van watervogels zoals flamingo’s is de stof onmisbaar, maar het kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Evenals veel andere antioxidanten is ook astaxanthine verkrijgbaar als voedingssupplement. De astaxanthine is afkomstig uit de Haematococcus pluvialis. Deze is veilig voor consumptie en wordt al meer dan tien jaar in voedingssupplementen gebruikt.

Duurzame Astaxanthine van AstaPure®

De astaxanthine capsules die vitaminesperpost.nl verkoopt, zijn afkomstig van een van de wereldleiders in dit algenextract: AstaPure®. Door gebruik te maken van een duurzaam platform dat water hergebruikt, het zonlicht van de Arava woestijn en zonnepanelen, is het productieproces volledig duurzaam. Met de innovatieve technologie van Alga Technologies wordt de meest geconcentreerde astaxanthine geproduceerd, gestandaardiseerd op 20%. Om de astaxanthine te versterken, zijn extra vierge olijfolie en vitamine E toegevoegd. Vitamine E is een antioxidant die bijdraagt aan de bescherming van de cellen en beschermt tegen oxidatieve schade door vrije radicalen. De capsules zijn verkrijgbaar in capsules met 4 mg astaxanthine per capsule. Wilt u een krachtiger supplement? Kies dan voor de astaxanthine capsules met 8 mg astaxanthine.

Luteïne en astaxanthine

Tot slot verkoopt vitaminesperpost.nl de carotenoïden luteïne en astaxanthine in één capsule. Het supplement bevat luteïne, een gele kleurstof die aanwezig is in groene groente. Ook bevat het zeaxanthine uit goudsbloem. Dit is een oranje kleurstof die voorkomt in groene planten, bladeren en in bepaalde vruchten. Daarnaast is natuurlijke astaxanthine van AstaPure® toegevoegd. 

Vragen of advies?

Vitaminesperpost.nl heeft een groot assortiment natuurlijke voedingssupplementen en plantaardige extracten. Wilt u advies bij het maken van een keuze of heeft u vragen? U kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of contact opnemen via ons contactformulier.