Astaxanthine: de carotenoïde antioxidant

Astaxanthine is een stof die behoort tot de familie van de carotenoïden. Carotenoïden vormen een groep van ongeveer 600 moleculen die in de natuur voorkomen en een antioxidante werking hebben.

 

Asthaxanthine is een carotenoïde

Dit betekent dat ze beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld zonlicht en zuurstof. De carotenoïdemoleculen bevatten gele, oranje of rode natuurlijke kleurstoffen, die verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld gele en oranje fruit- en groentesoorten zoals paprika en voor donkergroene bladgroenten als spinazie. De meest bekende carotenoïde is bètacaroteen. Deze zorgt ervoor dat wortels hun oranje kleur krijgen en daarnaast kan bètacaroteen in het lichaam worden omgezet in vitamine A.

Astaxanthine uit algen

Flamingo

De carotenoïde astaxanthine wordt aangetroffen in onder meer kreeft, zalm, forel, garnaal en krab. Deze organismen eten de rood gekleurde algen Haematococcus pluvialis. Deze algen bevatten veel astaxanthine, een roodkleurige antioxidant. De astaxanthine zorgt ervoor dat de algen zich kunnen weren tegen de schadelijke effecten van zonlicht en het geeft kleur aan zijn vijanden. Doordat flamingo’s veel van deze rode algen eten, krijgen ze hun unieke roze kleur. Astaxanthine wordt naast algen aangemaakt door sommige bacteriën, schimmels, plankton en enkele planten.

Tip: De bekende orthomoleculaire doctor Gert Schuitemaker, heeft een boek geschreven: ‘Astaxanthine, de algen antioxidant’.

Astaxanthine, een krachtige antioxidant

Haematococcus pluvialis

Astaxanthine is niet zomaar een antioxidant. Het is namelijk veel krachtiger dan vitamine E en andere carotenoïden als bètacaroteen en luteïne. Voor de gezondheid van watervogels zoals flamingo’s is de stof onmisbaar, maar het kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Evenals veel andere antioxidanten is ook astaxanthine verkrijgbaar als voedingssupplement. De astaxanthine is afkomstig uit de Haematococcus pluvialis. Deze is zeer veilig voor consumptie en wordt al meer dan tien jaar in voedingssupplementen gebruikt.

 

Duurzame Astaxanthine van AstaPure®

De astaxanthine capsules die Vitaminesperpost.nl verkoopt zijn afkomstig van een van de wereldleiders in dit algenextract: AstaPure®. Door gebruik te maken van een duurzaam platform dat water hergebruikt, het zonlicht van de Arava woestijn en zonnepanelen, is het productieproces volledig duurzaam. Met de innovatieve technologie van Alga Technologies wordt de meest geconcentreerde astaxanthine geproduceerd, gestandaardiseerd op 20%. Om de astaxanthine te versterken, zijn extra vierge olijfolie en vitamine E toegevoegd. Vitamine E is een antioxidant die bijdraagt aan de bescherming van de cellen en beschermt tegen oxidatieve schade door vrije radicalen. De capsules zijn verkrijgbaar in capsules met 4 mg astaxanthine per capsule. Wilt u een krachtiger supplement? Kies dan voor de astaxanthine capsules met 8 mg astaxanthine.

Luteïne en astaxanthine

Tot slot verkoopt Vitaminesperpost.nl de carotenoïden luteïne en astaxanthine in één capsule. Het supplement bevat luteïne, een gele kleurstof die aanwezig is in groene groenten. Ook bevat het zeaxanthine uit goudsbloem. Dit is een oranje kleurstof die voorkomt in groene planten, bladeren en in bepaalde vruchten. Daarnaast is natuurlijke astaxanthine van AstaPure® toegevoegd. Door de aanwezigheid van zink en vitamine A is dit complex ideaal om de conditie van de ogen te ondersteunen. Het luteïne en astaxanthine supplement is een goede antioxidant formule om het immuunsysteem te stimuleren en een steun voor het geheugen en de concentratie.

Advies en contact?

Vitaminesperpost.nl heeft een groot assortiment natuurlijke voedingssupplementen en plantaardige extracten.
Wilt u advies bij het maken van een keuze of heeft u vragen?

U kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen op nummer 075-6121247 of contact opnemen via ons contactformulier.