Ester-C: superieure vitamine C Ester-C: superieure vitamine C

Wist u dat we, om voldoende vitamine C binnen te krijgen, volledig afhankelijk van onze voeding zijn? Vermoedelijk heeft miljoenen jaren geleden een spontane mutatie in ons lichaam plaatsgevonden. Deze mutatie heeft er voor gezorgd dat we het vermogen zijn kwijtgeraakt om zelf vitamine C te produceren. Soms is het lastig om via de voeding genoeg vitamine C binnen te krijgen. Een supplement kan dan een waardevolle hulp zijn.

Het belang van voldoende vitamine C

Vitamine C is een sterke antioxidant die de natuurlijke afweer van ons lichaam versterkt. Antioxidanten zijn moleculen die bijdragen aan een gezond afweersysteem. Ze doen dit door cellen te beschermen tegen potentieel schadelijke moleculen, de zogenoemde vrije radicalen. Naast de antioxidante functie speelt vitamine C ook een rol bij de energiestofwisseling en de vitamine is goed bij vermoeidheid. Tevens is vitamine C betrokken bij de vorming van collageen. Deze stof is belangrijk voor de conditie van sterke en soepele bloedvaten.

Datzelfde collageen draagt ook bij aan het behoud van een gezonde huid. Vitamine C helpt van binnenuit mee om de conditie van de huid stevig en stralend te houden. Deze vitamine is ook betrokken bij het behoud van sterke botten en soepel kraakbeen. Tenslotte is vitamine C van invloed op een normale hersenfunctie, het geheugen, het concentratievermogen en een evenwichtige gemoedstoestand.

“Ester-C in het lichaam is viermaal zo krachtig en blijft tweemaal langer actief”

Hoeveel vitamine C hebben we nodig?

Per dag heeft u als volwassene 75 mg vitamine C nodig. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, zijn de aanbevelingen respectievelijk 85 mg en 100 mg vitamine C per dag. De maximaal veilige hoeveelheid is vastgesteld op 2000 milligram per dag. Voor rokers is suppletie van vitamine C extra belangrijk. Bij roken wordt het lichaam blootgesteld aan veel vrije radicalen. Om de cellen te beschermen, heeft het lichaam per sigaret 35 mg vitamine C extra nodig. 

Wat is Ester-C precies?

Ester-C wordt ook wel de 'derde generatie vitamine C' genoemd. Vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur, is een wateroplosbare, organische verbinding. Ascorbinezuur is de meest gebruikte vorm vitamine C. In praktijk blijkt dat men hogere innames van ascorbinezuur vaak niet goed verdraagt. Dit komt door de zuurgraad van ascorbinezuur. Vaak gaat dit gepaard met ongemakken voor maag en darmen. Dit is niet het geval bij Ester-C. Ester-C is de gebufferde vorm van vitamine C. Gebufferd betekent dat het is ontzuurd. Hierdoor is het milder voor de darmen en maag. Ester-C is een ascorbaat. Het is verbonden aan calcium en magnesium waardoor het zijn zure vorm verliest. Behalve dat het milder voor maag en darm is, heeft Ester-C nog andere voordelen.

“Ester-C is de gebufferde vorm van vitamine C. Gebufferd betekent dat het is ontzuurd.

Ester-C in supplementvorm

Vitamine C is bij veel functies in het lichaam betrokken. Om ons lichaam optimaal te ondersteunen, kan het geen kwaad om een supplement te gebruiken. De Ester-C van vitaminesperpost.nl bevat bioflavonoïden uit citrus en acerola. Bioflavonoïden beschermen vitamine C tegen oxidatie. Verder verbeteren en verlengen ze de activiteit van vitamine C in ons lichaam. Ester-C wordt verkocht in een tabletvorm van 1000 mg en een capsule vorm van 500 mg.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over Ester-C of heeft u andere vragen over voedingssupplementen? Neem tijdens kantooruren contact op met onze medewerkers via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via onze contactpagina