Natuurlijk niet altijd goed? Natuurlijk niet altijd goed?

De Rijksoverheid is onlangs een campagne gestart om mensen bewust te maken van het feit dat er een wisselwerking mogelijk is tussen reguliere medicijnen en natuurlijke supplementen op basis van planten en kruiden.

Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel

Hierover berichtte de Volkskrant onlangs. Vitaminesperpost.nl is een webwinkel met een groot assortiment natuurlijke voedingssupplementen. Niet alleen heeft deze webwinkel een webkeurmerk, ook heeft Vitaminesperpost.nl de kwaliteit en de veiligheid van de voedingssupplementen hoog in het vaandel staan. Er wordt goed gekeken naar de leverancier van de grondstoffen: hoe worden de producten geteeld? Hoe komt een extract tot stand, heeft de leverancier een goede en betrouwbare reputatie?

Consumenten moeten goed en volledig van informatie worden voorzien

Daarnaast is de redactie van Vitaminesperpost.nl er veel aan gelegen om de consumenten zo goed en volledig mogelijk van informatie te voorzien. Helaas is het vanwege de Europese regelgeving niet altijd even goed mogelijk om volledige en duidelijke informatie over de voedingssupplementen te geven. Daar waar het echter mogelijk is, zullen wij altijd waarschuwen voor mogelijke wisselwerkingen met reguliere medicijnen.

De Efsa en branchevereniging NPN

Bovendien houden wij ons aan de richtlijnen die worden vastgesteld door de EFSA (European Food Safety Authority) en zijn wij actief lid van de branchevereniging van distributeurs van voedingssupplementen, de NPN. Op deze manier doen wij ons best onze klanten zo goed mogelijk te voorzien van voedingssupplementen die beantwoorden aan een hoge kwaliteitsstandaard. Wij doen eveneens ons best de supplementen zo volledig mogelijk van de essentiële informatie te voorzien.

Wetenschappelijk onderzoek is alleen maar goed

Er wordt constant veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de actieve stoffen van allerlei planten en kruiden. Uiteraard juichen wij dat alleen maar toe. Want hoe meer er bekend wordt over de actieve stoffen van het plantenrijk, hoe beter dat is voor mens en dier.

Er komt steeds meer bewustzijn over voeding en leefstijl

Voedingssupplementen zijn bedoeld om de gezondheid van de mens te stimuleren en te ondersteunen. Uiteraard kan dat niet los worden gezien van een gezonde levensstijl, een goed voedingspatroon en niet te veel stress. Ook over deze drie factoren ontstaat de laatste jaren steeds meer bewustzijn onder mensen die werken in het veld van de gezondheidszorg.

Vitaminesperpost.nl streeft ernaar de klanten van de webwinkel zo volledig mogelijk te informeren en legt er op elke pagina de nadruk op dat mensen die ziek zijn of medicijnen gebruiken altijd eerst overleggen met een deskundige binnen het gezondheidsvlak. Daarnaast is het altijd verstandig zelf onderzoek te doen.

Voedingssupplementen zijn van grote waarde zijn als het gaat om het in stand houden van een goede gezondheid en de daarbij behorende vitaliteit. Het is daarbij van enorm belang dat de consument zichzelf goed informeert door overleg met deskundigen en door het zoeken naar informatie uit betrouwbare bronnen.

Vragen of Advies?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over Vitaminesperpost.nl of kunt u hulp gebruiken bij het maken van een keuze van het voor u juiste voedingssupplement? U kunt (binnen kantoortijden) altijd contact opnemen via telefoonnummer 075-6121247 of via het contactformulier.