Ondersteun uw weerstand met supplementen Kruiden voor het immuunsysteem

De decembermaand is alweer halverwege. Het weer is veelal guur en onstuimig, de dagen zijn kort en donker en velen van ons lopen af en aan te hoesten en te snotteren. Vermoeidheid en lusteloosheid komt in deze tijd vaak voor. Ons immuunsysteem kan in dat geval wel een aai over de bol gebruiken. In dit blog geven we u enkele tips om uw weerstand te ondersteunen met kruiden. 

 

Wat is immuunsysteem nu precies?

Het immuunsysteem bestaat uit witte bloedcellen en antistoffen. Deze beschermen het lichaam. Het zijn als het ware ons lichaamseigen soldaatjes. Als het immuunsysteem niet in balans is, zijn we veel eerder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Met een sterke afweer bent u minder kwetsbaar.

“Witte bloedcellen zijn als het ware ons lichaamseigen soldaatjes, die ons tegen invloeden van buitenaf beschermen

Winter Weerstand Complex en Luchtwegen Plus

Door ons drukke bestaan schiet het er nog wel eens bij in om bewust stil te staan bij hoe we onszelf in optimale conditie kunnen houden. Een ondersteunend supplement kan dan een waardevolle aanvulling zijn. Ons Winter Weerstand Complex kan met name worden gebruikt voor ondersteuning van het immuunsysteem*. Het zorgt mede voor een goede weerstand*. Het is goed voor de luchtwegen* en bevat echinacea, vlierbes en pelargonium sidoides.
 

Wat extra aandacht aan onze luchtwegen in deze periode kan evenmin kwaad. Onze formule Luchtwegen Plus is zorgvuldig samengesteld uit 5 plantaardige ingrediënten: Boswellia serrataPelargonium sidoiseskoningskaarsScuttelaria baicalensis en BioPerine. Deze mooie samenstelling is verzachtend en goed voor de luchtwegen zodat u vrijer kunt ademen*. Ook ondersteunt de formule het immuunsysteem* en draagt bij aan een goede opname van alle stoffen. Wilt u nog meer weten over gezonde luchtwegen? Check dan dit blog.

Hoe kunt u uw weerstand verder optimaal houden?

Om uzelf fit en vitaal te voelen, is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Eet dagelijks voldoende groente en fruit en neem voeding tot u die de natuurlijke afweer van het lichaam helpt te verbeteren. Denk hierbij aan gefermenteerde producten zoals zuurkool, karnemelk, kombucha, kefir, kimchi, miso, tempeh en yoghurt. Fruit zoals citrusvruchten, bevatten een breed scala aan antioxidanten zoals vitamine C, kalium, magnesium en fosfor en kunnen ruim worden ingezet bij onvoldoende weerstand.

“Veel kruiden hebben een ondersteunende werking voor het immuunsysteem

Variëren met kruiden en specerijen

Buiten het feit dat deze smaakmakers een waardevolle toevoeging in de keuken zijn, bevatten kruiden veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ook hebben ze een ondersteunende werking voor het immuunsysteem. Bijvoorbeeld anijszaad, venkel, kaneel, kruidnagel, gember, rozemarijn, oregano en vlierbessen hebben een gunstig effect op de gezondheid. Zet er thee van of gebruik ze rijkelijk tijdens het koken.
 
Meer over de gezonde eigenschappen van kruiden vind u hier

“Een goede nachtrust heeft een herstellend effect op  het lichaam en houdt de weerstand gezond

Slaap en nachtrust

Gemiddeld hebben we zo’n 7 à 8 uur slaap nodig. Een goede nachtrust heeft een herstellend effect op het lichaam en houdt de weerstand gezond. Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan slaap een negatieve uitwerking heeft op angst, spanningen en zorgen. Ook is er een toename van het stresshormoon cortisol. Dit heeft een ongunstige uitwerking op de gemoedstoestand. Ga dus op tijd naar bed en blijf niet al te lang liggen bij het opstaan. Zorg voor een vast slaapritme en doe eventueel ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan.

Zorg voor goede hygiëne

Door uzelf en uw omgeving fris te houden, blijft u sterk en schoon. Was met regelmaat uw handen, reinig uw lichaam en zorg ervoor dat u voedingsmiddelen bij het bereiden ervan altijd goed wast.

Ga de natuur in!

Door veel tijd in de natuur te besteden, raken we meer ontspannen en uitgerust. Ook is er een sterke verbetering in de kwaliteit van slaap en verminderde aanmaak van het stresshormoon cortisol aangetoond. Daarnaast is dagelijks de natuur in gaan ook belangrijk voor ons afweersysteem. Onder invloed van de zon maken we vitamine D aan, wat op zijn beurt een belangrijke rol heeft ter ondersteuning van een goede weerstand. Vaak is de zonkracht in Nederland niet sterk genoeg om vitamine D in de huid aan te maken. Om die reden is een supplement met vitamine D aan te raden. 

Vragen of advies?

Heeft u nog vragen over weerstand en de daarbij best passende supplementen? Onze kundige en vriendelijke medewerkers staan u graag tijdens kantooruren vrijblijvend te woord via telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).