Voedingssupplementen bij liefdesverdriet Gebroken hart

U voelt het in al uw poriën: uw relatie is ten einde. Wordt u verlaten of bent u degene die verlaat? Of misschien zet u samen de stap om separaat van elkaar verder te leven? Hoe dan ook, gaat de teloorgang van een relatie vrijwel altijd gepaard met een bepaalde mate van liefdesverdriet. Uiteindelijk zal de tijd alle wonden helen maar zolang u uw wonden nog likt, kunt u wellicht aan de slag met deze tips tegen ludduhvudduh.

De 5 fases van liefdesverdriet

Single lifeLiefdesverdriet dient zich in fases aan. Indien u de verlaten partner bent, doorstaat u waarschijnlijk eerst de ontkenningsfase. In deze fase hoopt of denkt u dat u in de toekomst weer samen zult komen met uw ex-partner. Na een tijdje ziet u echter in dat het niet meer gaat gebeuren. U kunt dan veel boosheid ervaren. In deze fase gaan veel mensen helemaal uit hun dak met veel feesten. Daarna volgt de fase van inkeer. U komt erachter dat al dat stappen geen ware bevrediging oplevert en de eenzaamheid slaat toe. Gelukkig gloort er licht aan de horizon. Het liefdesverdriet krijgt een plek en u neemt weer steeds meer deel aan het normale sociale leven met uw vrienden. In de laatste fase volgt de acceptatie. Dit is het moment waarop u weet dat de liefde echt voorbij is en kunt u weer naar de toekomst kijken. Ook als u degene bent die de relatie heeft verbroken, is het mogelijk dat u deze fases in meerdere of mindere mate doorloopt. Een einde vraagt vrijwel altijd om verwerking.

“Zoek contacten op, ga uit eten of doe een dansje”

Hoe komt u zo snel mogelijk van uw liefdesverdriet af?

FeestenIn het algemeen geldt voor de periode waarin men liefdesverdriet heeft, een soort verdeelsleutel: gemiddeld staat er per jaar relatie een maand rouw. Was u dus zes jaar samen met uw partner, dan duurt het meestal ongeveer zes maanden om de hevigste hartenpijn te hebben doorstaan. U kunt dit proces misschien versnellen. Zo is het het beste om cold turkey af te kicken van uw relatie. Niet bellen, mailen of langsgaan dus! Ook kunt u een lijstje maken van redenen waarom het juist goed is dat de relatie ten einde is. 

Hardlopen

Dit zal u kracht en inzicht geven. Probeer daarbij niet te lang te blijven hangen in het diepe verdriet. Zoek contacten op, ga uit eten of doe een dansje. Op die manier maakt uw brein bepaalde stoffen aan waardoor u zich snel beter zult voelen. Seks met een nieuwe partner is ook een prima middel tegen liefdesverdriet. Tijdens de seks maakt u immers eveneens hormonen aan die u een prettig gevoel geven. Daarnaast zou u zich op een nieuwe hobby kunnen storten. Veel lichaamsbeweging, bijvoorbeeld hardlopen, levert de aanmaak van endorfinen op. Endorfinen zijn ook al van die fijne geluksstofjes die het brein zelf produceert. Het is tevens een goed idee om zoveel mogelijk associaties met uw ex te vermijden. Luister dus naar andere muziek en vermijd plekken waar u samen geregeld kwam.

“Saffraan is goed voor de gemoedstoestand”

Voedingssupplementen bij liefdesverdriet

Sommige kruiden en voedingssupplementen kunnen u wat geestelijke veerkracht betreft wellicht ondersteunen in het verwerkingsproces. Valeriaan is bijvoorbeeld een natuurlijke rustgever* en ondersteunt de nachtrust*. Sint Janskruid is een bekend kruid uit de Europese kruidenleer dat bij ups en downs* kan worden gebruikt. Ashwagandha is een kruid uit de Ayurveda. Het is een kruid dat uw lichaam en geest helpt om rust te vinden in stresssituaties*. Het wordt vanwege de rustgevende invloed ook ingezet om beter te kunnen slapen* en voor een goede geestelijke balans*. Saffraan staat er eveneens om bekend dat het goed is voor de gemoedstoestand*. Dit is slechts een greep van krachtige kruiden die u kunnen ondersteunen om deze moeilijke periode wat makkelijker te doorstaan.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vragen of advies? 

Wilt u weten welke andere voedingssupplementen u eventueel nog kunnen ondersteuning bij uw ludduhvudduh? Neem dan tijdens kantooruren contact op met onze deskundige medewerkers via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).