Maandelijkse Archieven: Mei 2019
- Mei 29, 2019
In feite is zout echter een verzamelnaam voor kalk, gips, magnesium, ammoniumzouten en dus keukenzout. Keukenzout bestaat uit twee componenten: natrium en chloride.
- Mei 27, 2019
De term ‘superfood’ vliegt ons de laatste jaren om de oren. Wie bepaalt eigenlijk wat superfoods zijn? Wat hebben we eraan? En nog belangrijker: wat zijn dat dan eigenlijk, superfoods?
- Mei 24, 2019
Onkruid is een scheldwoord voor planten die vaak vol belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen zitten. We hebben 4 soorten voedzaam onkruid voor u op een rij gezet.
- Mei 20, 2019
Goed naar uw lichaam luisteren. Het klinkt makkelijker dan het is. Luistert u goed naar wat uw lichaam u vertelt? Neemt u bijvoorbeeld voldoende rust als u voelt dat u moe bent?
- Mei 20, 2019
Heeft u zich wel eens een ‘Assepoester’ gevoeld toen u op een warme dag of na een lange (vlieg)reis probeerde uw voeten in een paar schoenen te wrikken waarvan u toch zeker wist dat ze van u waren?
- Mei 15, 2019
Het ene superfood is nog niet uit beeld, of een nieuw wonderproduct dient zich aan. De laatste paar jaren komt steeds meer de focus op moringa te liggen.
- Mei 13, 2019
Een goed begin is het halve werk. Zeker als het om het aanleren van gezonde eetgewoontes gaat. Met het oog op de enorme toename van overgewicht bij kids, is het dus een goed idee om op de voeding te letten.
- Mei 10, 2019
In ons spijsverteringsstelsel werken allerlei organen nauw met elkaar samen. Een belangrijke rol is weggelegd voor de zogenoemde ‘spijsverteringsenzymen’.
- Mei 06, 2019
Ons afweersysteem is het belangrijkste verdedigingswapen dat we hebben. Het lijkt wel wat op een oorlogsstrategie. Compleet met verdedigingslinies en een leger. De vijand bestaat uit bacteriën, virussen en ‘vrije radicalen’.
- Mei 01, 2019
De darmen zijn onderdeel van ons spijsverteringsstelsel. Er wordt vaak gezegd dat ‘een goede gezondheid begint in onze darmen’. Maar wat wordt daar nou eigenlijk precies mee bedoeld?