Afvallen met minder koolhydraten Prikkers met gezond fruit

De schappen in de supermarkt liggen overvol met allerlei verschillende producten uit de voedingsindustrie. Hoe anders was dit slechts vijftig jaar geleden. Wordt tegenwoordig de biologische voeding ‘duur betaald’, vijftig jaar geleden was biologische voeding zo normaal dat het niet eens ‘biologisch’ heette. De grootschalige opkomst van de voedingsindustrie is pas na de Tweede Wereldoorlog ontstaan. En tegelijk met de opkomst van de voedingsindustrie is de Nederlandse bevolking steeds zwaarder geworden. Dit heeft te maken met geraffneerde koolhydraten.

De supermarkt is het ‘uithangbord’ van de voedingsindustrie

Is deze zwaarlijvigheid dan de schuld van de mensen? Nee, de meeste mensen zijn volstrekt te goeder trouw. Met alle strenge regelgeving en instanties die controleren op kwaliteit, verwachten we terecht dat de voeding die we vanuit de supermarkt aanschaffen (het ‘uithangbord’ van de voedingsindustrie) echte voeding is die bijdraagt aan onze gezondheid. Helaas is dat vaak niet het geval.

‘Light’ producten zijn minder ‘light’ dan we mogen verwachten

Geraffineerde suikerGeraffineerde suiker

De enkeling die de moed heeft de etiketten te lezen op de verpakkingen van de zwaar bewerkte producten, raakt al snel verdwaald in een doolhof van nietszeggende termen en stoffen. “Laat maar”, zal menigeen zeggen, waarna het product alsnog in het karretje wordt gegooid. Toch is dat niet verstandig. Vooral ‘light’ producten zijn veel minder ‘light’ dan we mogen verwachten. Vetten worden vaak door suikers vervangen, waarna er ‘75% minder vet’ op het etiket wordt geschreven.

Het ‘Atkins’ dieet is tegenwoordig behoorlijk achterhaald

Begin jaren zeventig publiceerde Dokter Atkins, een Amerikaanse cardioloog, een lijvig boek waarin hij het eten van vet en eiwitten stimuleerde en het eten van koolhydraten volledig verbood. Het ‘Atkins’-dieet is tegenwoordig behoorlijk achterhaald. Het maakte echter wel de weg vrij voor het idee dat zwaarder worden niet wordt veroorzaakt door het eten van vet, maar door het eten van (met name geraffineerde) koolhydraten.

Vet is een buffer voor periodes van schaarste

Het voornaamste doel van voeding is het omzetten van voedingsstoffen in energie. Die energie is nodig om onze complexe lichaam goed te laten functioneren. In eerste instantie worden de koolhydraten verbrand. Koolhydraten vinden we in alles dat suiker bevat zoals snoep, frisdrank en alcoholische dranken, in zetmeelhoudende stoffen zoals pasta, bonen, rijst en brood, maar ook in zoet fruit en groente. Wat het lichaam niet verbrandt, wordt omgezet in vet. Vet is een buffer voor periodes van schaarste.

Ketose is een natuurlijke toestand, waarbij u lichaamsvet verbruikt

Mensen met overgewichtMensen met overgewicht

Let er bij de koolhydraten op dat ze een zo laag mogelijke ‘glycemische index’ hebben. Het gaat dan over het algemeen over plantaardige producten die zorgen voor langdurige verzadiging. De vetverbranding kan nog extra worden gestimuleerd met een hoogwaardig voedingssupplement als Forskolin. Dit zijn 100% plantaardige capsules, gebaseerd op de wortels van de Coleus forskohlii-plant.

Het eten van eiwitten zorgt ervoor dat het spierweefsel niet afneemt

Er is zeker wat te zeggen voor deze vorm van afvallen. Het eten van voldoende eiwitten zorgt ervoor dat het spierweefsel niet afneemt tijdens het afvallen. Het is wel belangrijk voldoende groente en fruit binnen te krijgen, omdat deze behalve (natuurlijke) koolhydraten ook voedingsvezels, mineralen en vitamines bevatten. Het hedendaagse ‘Atkins'-dieet is meer een levensstijl dan een dieet. Koolhydraten worden zoveel mogelijk beperkt. Suikers (behalve matig natuurlijke suikers uit fruit) zijn uit den boze en zetmeelhoudende voeding dient zoveel mogelijk te worden vermeden.

Vetverbranding extra ondersteunen met Forskolin

ColeusColeus

Let er bij de koolhydraten op dat ze een zo laag mogelijke ‘glycemische index’ hebben. Het gaat dan over het algemeen over plantaardige producten die zorgen voor langdurige verzadiging. De vetverbranding kan nog extra worden ondersteund* met een hoogwaardig voedingssupplement als Forskolin. Dit zijn 100% plantaardige capsules, gebaseerd op de wortels van de Coleus forskohlii plant.

Een koolhydraatbeperkt voedingspatroon met veel natuurlijke voeding en weinig producten uit de voedingsindustrie wordt inmiddels door velen met succes gehanteerd en heeft de blijvende effectiviteit al decennialang bewezen.

*De gezondheidsclaim, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, is op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Vragen of advies?

Bij vitaminesperpost.nl kunt u een groot assortiment natuurlijke voedingssupplementen kopen waarmee u uw gezondheid kunt ondersteunen. Heeft u nog vragen of wilt u advies met het maken van de voor u juiste keuze? Neem dan op werkdagen contact met ons op tijdens kantooruren via ons contactformulier of telefonisch op nummer +31 (0) 75-612 12 47 (lokaal tarief). Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord!