Ondersteun uw haargroei met supplementen Vrouwen met mooi haar

Tot mijn grote frustratie had ik vandaag een ‘bad hairday’. Ik vind het namelijk fijn als mijn haar er goed uitziet. Daarmee ben ik niet de enige. Sterk en gezond haar draagt bij aan het uiterlijke plaatje en geeft ons vaak een dosis zelfvertrouwen. Interessant dus om te weten dat er verschillende manieren zijn om uw haar te ondersteunen en zelfs sneller te laten groeien. Nieuwsgierig? Leest u mee?

Haargroei ondersteunen, van binnen- en van binnenuit

Roodharige dame met haarverzorgingsproductenRoodharige dame met haarverzorgingsproducten

Hoe uw haar eruit ziet, is genetisch bepaald. Zo is de kleur, structuur en maximale lengte van het haar al voor de geboorte vastgelegd. Gezond haar start met een goede verzorging. Door het haar goed te verzorgen, kunnen we de haargroei ondersteunen. Hier zijn ontzettend veel producten voor op de markt. Helaas betreft dit vaak producten die het haar kunnen beschadigen. Wat kunt u doen om uw haar gezond te houden? 

Gezond eten om de haargroei te ondersteunen

Door uw haar van binnenuit te verzorgen, wordt er een goede basis gelegd voor gezond en sterk haar. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is belangrijk en bevorderlijk voor de haargroei. Maar waar moeten we dan op letten?

 • Vis
  Vis bevat omega 3-vetzuren, vitamine B12 en ijzer. De vetzuren in vis dragen bij aan een gezonde hoofdhuid. 
 • Gevogelte
  Kip en kalkoen zijn rijk aan eiwit en ijzer. Ons haar bestaat uit eiwitvezels. Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten is essentieel om onze haren sterk te houden. 
 • Groene groente
  Met name donkergroene groente zijn een bron van vitamine A, C, ijzer en calcium. Vitamine C is een sterke antioxidant die onze haarzakjes beschermt tegen oxidatieve schade. 
 • Bonen
  Bonen bevatten veel eiwitten, wat gunstig is voor de haargroei. Bovendien zijn ze rijk aan ijzer, zink en biotine.
 • Zuivelproducten
  Haar dat broos is en snel afbreekt, heeft veelal een tekort aan eiwit. In zuivel zitten, net zoals in vis en vlees, veel eiwitten.
 • Noten en zaden
  Noten, zoals cashewnoten, pecannoten en amandelen, zijn een uitstekende bron van verschillende voedingsstoffen voor het haar. Dit geldt ook voor zaden. Zo bevatten ze veel zink, zink houdt onze haren sterk. 
 • Eieren
  Bent u gek op eieren? Dat is mooi, want eieren bevatten veel belangrijke stoffen voor het haar, zoals eiwitten, biotine en vitamine B12.

"Probeer zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten, zodat u voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt om de haargroei te ondersteunen"

Vitamines en mineralen voor sterk en gezond haar

Biotine, ook wel bekend onder vitamine B8, is misschien wel de bekendste vitamine die een bijdrage levert aan sterk en glanzend haar. Biotine is een in water oplosbare vitamine die van nature voorkomt in zuivelproducten, schelpdieren, kip, bloemkool, avocado, peulvruchten, soja, pinda’s, noten, eigeel, lever en zalm. Biotine draagt bij aan normale haargroei en is goed voor sterk en glanzend haar.

Seleen, ook wel selenium genoemd, is een belangrijk mineraal dat een rol speelt bij verschillende processen in ons lichaam. Het is een antioxidant die ons afweersysteem ondersteunt en het is belangrijk voor een goede conditie van het haar en voor de nagels. Voedingsmiddelen die selenium bevatten, zijn vis, vlees, noten, volkorenproducten en zuivel.

Zink houdt het haar sterk en draagt bij aan een normale haargroei. Zink levert eveneens een bijdrage aan de verzorging van de huid van binnenuit. Een goed opneembare vorm van zink is zink picolinaat.

"Hyaluronzuur, gepatenteerde keratine en collageen type 2 helpen bij het behoud van een stevige huid"

Andere supplementen om onze haargroei te versnellen

De Super Huid, Haar en Nagels formule bevat de bekende vitamines voor het haar zoals biotine, vitamine C en zink. Maar ook hyaluronzuur, gepatenteerde keratine en collageen type 2 helpen bij het behoud van een stevige huid. Daarnaast bevat het MSM en de antioxidant ellaginezuur uit granaatappel. Deze formule is speciaal samengesteld om onze haargroei te ondersteunen.

Voeding met zinkVoeding met zink

De Huid, Haar en Nagels formule bevat visolie, borage-olie, de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12, C en E, L-cysteïne, ijzer, zink, magnesium, lecithine en gele bijenwas. De formule draagt bij aan de vorming van collageen, aan het behoud van normale nagels en glanzend haar en aan een normale haargroei.

Keratine Plus is al jarenlang een geliefd voedingssupplement van mensen die snappen dat gezond en glanzend haar ook van binnenuit dient te worden gevoed en verzorgd. Ons haar bestaat voor 95% uit keratine. De keratine in dit supplement is een gepatenteerde gehydroliseerde, goed oplosbare vorm van keratine: Cynatine HNS®. Cynatine HNS vult het lichaam aan met biologisch beschikbare keratine. Aan het supplement is eveneens zink toegevoegd, voor het behoud van glazend haar en de verzorging van de huid van binnenuit. 

"Bamboe bevat verreweg het hoogste gehalte silicium of kiezelzuur"

Bamboe is vast niet het eerste waar u aan denkt wanneer we het hebben over supplementen voor het haar. Bamboe (Bambusa arundinacea) is een exotische rietplant die het beste gedijt in tropische en subtropische klimaten. De jonge stengels groeien tot 20 centimeter per dag en kunnen zo’n 10 à 40 meter groot worden. Bamboe bevat een hoog gehalte aan kiezelzuur ofwel silica of siliciumdioxide. Silicium komt naast bamboe, onder meer voor in granen, bonen, bananen, rozijnen, brandnetel en heermoes.

BamboeBamboe

Van deze voedingsmiddelen bevat bamboe verreweg het hoogste gehalte silicium. Behalve dat bamboe een rijke bron is van kiezelzuur, bevat het ook ijzer, calcium, choline en betaïne en is op deze manier een goede aanwinst ter ondersteuning van het haar.

Heermoesextract is afkomstig van de miljoenen jaren oude Equisetum arvense plant en wordt ook wel paardenstaart genoemd. Heermoes geeft ook ondersteuning aan onze eigen ‘paardenstaart’. Daarnaast ondersteunt het de huid en de nagels*. Vanwege de lange wortels is heermoes in staat om mineralen van diep uit de aarde naar boven te halen. Hierdoor bevat het waardevolle stoffen als mineralen, vezels en silicium. Het extract is bovendien goed voor de leverfunctie*, het houdt bloedvaten elastisch en het is een natuurlijke rustgever*.

Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er genoeg mogelijkheden om het haar te ondersteunen om zo sterk en glanzend haar te krijgen. Kijk wat het beste bij u past.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over supplementen die het haar ondersteunen of heeft u een andere vraag? U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via ons contactformulier.