Keratinesupplementen zijn goed voor het haar Vrouw met prachtig lang haar

We kijken altijd met onverholen bewondering naar mensen met stralende huid, een dikke bos glanzend haar en verzorgde nagels. Kennelijk staan deze uiterlijke kwaliteiten in ons onbewuste gegrift als een kenmerk van gezondheid, kracht en vitaliteit. Met wat voor huid, haar en nagels iemand wordt geboren, staat in principe in ons DNA beschreven. Niettemin kunnen wij ze dubbel koesteren door ze zowel van binnen als van buiten goed te verzorgen. 

Ons haar bestaat voor 95% uit keratine

Ons haar bestaat voor 95% uit keratine. Keratine is een lichaamseigen eiwit. Het komt onder meer voor in onze huid, haar en nagels. Maar met name ons haar bestaat voornamelijk uit het lichaamseigen eiwit keratine. Dit eiwit is elastisch en kan water opnemen. Als het haar nat is, rekt het uit en als het weer opdroogt, veren de haren weer terug naar hun oorspronkelijke lengte. Onze haren worden gevoed met voedingsstoffen die via kleine bloedvaten naar de haarwortels worden getransporteerd. 

KeratinemolecuulKeratinemolecuul

Gepatenteerde keratine: Cynatine HNS®

Keratine Plus is al jarenlang een geliefd voedingssupplement bij mensen die snappen dat gezond en glanzend haar ook van binnenuit dient te worden gevoed en verzorgd. De keratine in dit supplement is een gepatenteerde gehydroliseerde, goed oplosbare vorm van keratine: Cynatine HNS®. Cynatine HNS® vult het lichaam aan met biologisch beschikbare keratine die helpt bij het beschermen en herstellen van het haar, de nagels en de huid. Van Cynatine HNS® is klinisch bewezen dat het effectief ondersteunt bij een inname van 500 mg per dag. Dat zijn dus 4 capsules.

Klinisch onderzoek in 2019 met opvallend positieve resultaten

Man met gezond haarMan met gezond haar

In een periode van 3 maanden is in 2019 een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek uitgevoerd onder 50 mannelijke en 50 vrouwelijke proefpersonen. De helft van deze personen gebruikte een placebo en de andere helft een Cynatine HNS®-supplement. Onderzocht is wat de objectieve invloed is op het haar, de huid en de nagels als men drie maanden een keratinesupplement gebruikt.

Keratine en het haar
Haar heeft een normale cyclus van aangroei en verlies van haren. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de periode waarin het haar groeit (anageen), wordt gestimuleerd en de periode dat het haar uitvalt (telomeer) wordt bekort. Dit resulteert erin dat men drie keer minder haar verliest dan de proefpersonen die een placebo gebruikten. Onderzocht is ook in hoeverre deze vorm van keratine goed door ons lichaam kan worden opgenomen. Dit leverde gunstige resultaten op.

Vrouw met mooi glanzend haarVrouw met mooi glanzend haar

Opvallende conclusies over keratine met betrekking tot het haar

  • Het blijkt dat men met het gebruik van Cynatine HNS® - in vergelijking met een placebo - driemaal minder haar verliest onder normale omstandigheden (borstelen, wassen etc.). Dit onderzoek is uitgevoerd over een periode van één, twee en drie maanden.
  • Cynatine HNS® stimuleerde in de drie maanden waarin het onderzoek werd uitgevoerd de anagene (groei)fase en vertraagde de telogene (uitval)fase.
  • Cynatine HNS® heeft een hoge biologische beschikbaarheid en wordt goed door het haar opgenomen. Daarnaast wordt de aanwezigheid van aminozuren (serine, glutaminezuur, cysteïne en methionine) gestimuleerd die van belang zijn voor het haar.
  • Cynatine HNS® stimuleert de sterkte en ondersteunt de glans van het haar.

Keratine en de huid
De vochtbalans van de huid verbeterde in 3 maanden met 12% en de elasticiteit met 11%.
Rimpels leken minder diep en ook de structuur van de huid zag er goed uit.

Keratine en de nagels
Keratine Cynatine HNS® had een gunstige invloed op de gezondheid van de nagels. Ze waren harder, scheurden minder snel en behielden een gezonde kleur.

Keratine Plus-supplement met MSM en zink

Het Keratine Plus supplement van vitaminesperpost.nl bevat niet alleen de hoogwaardige keratine voedingsstof cynatine HNS®. Het bevat tevens 500 mg MSM (OptiMSM®) en 4 mg zink. MSM is de afkorting van methylsulfonylmethaan. Het is een in water oplosbare stof die in al het leven op aarde voorkomt. Sulfonyl is zwavel. Zwavel is een element van aminozuren en vrijwel alle eiwitten. Het is betrokken bij de vorming van collageen en essentieel voor de structuur van bindweefsel (huid). Zink is goed voor het behoud van glanzend haar en helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Vragen of advies?

Wilt u meer informatie oversupplementen waarmee u uw huid, haar en nagels kunt ondersteunen? Wij helpen u graag! Als u hulp wilt bij het maken van een keuze, kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of u kunt ons tijdens kantoortijden bellen op tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).