5 Effectieve supplementcombinaties Houten lepels met supplementen

In ons lichaam vinden constant ontelbaar veel processen plaats. Gelukkig merken we daar weinig van. Om deze processen optimaal te laten verlopen, werken vitamines en mineralen samen. Dit heet synergie. Het voordeel hiervan is dat ons lichaam efficiënt functioneert, waardoor er energie overblijft voor andere processen. Effectieve supplementcombinaties kunnen ons lichaam een handje helpen om optimaal te presteren. Wij hebben 5 combinaties op een rijtje gezet.

1. Multivitamine: een complex van synergieën

Vitamine- en mineraalrijke voedingsmiddelenVitamine- en mineraalrijke voedingsmiddelen

Een multivitamine is een mooi voorbeeld van een effectief supplement. Zo bevat het onder meer alle B-vitamines. Afzonderlijk hebben deze B-vitamines aparte functies in ons lichaam, maar samen hebben ze de taak om energie uit de voeding te halen. Een andere win-win situatie ontstaat als B2, koper en ijzer tegelijk worden ingenomen. Omdat deze voedingsstoffen goed samenwerken, heeft ons lichaam altijd zuurstofrijk bloed tot z’n beschikking.

"Weet u dat ijzer uit voeding veel beter wordt opgenomen in combinatie met vitamine C?"

2. Goede ijzeropname met vitamine C en ijzer

In onze voeding komen twee soorten ijzer voor. Heemijzer uit dierlijke producten en non-heemijzer uit plantaardig voedsel. Ongeveer 90% van het ijzer dat we eten, is non-heem ijzer. Helaas wordt deze vorm niet goed door ons lichaam opgenomen. IJzer is daarom een belangrijk aandachtspunt voor de vegetariërs en veganisten onder ons, omdat deze groep weinig tot geen dierlijke producten gebruikt. Gelukkig kunnen we de ijzeropname in combinatie met vitamine C sterk verbeteren.

Groene bladgroente en sinaasappelsapGroene bladgroente en sinaasappelsap

De hoeveelheid ijzer die uw lichaam met vitamine C opneemt, kan dan wel twee of drie keer hoger zijn dan zonder vitamine C.

3. Collageen en vitamine C voor een stevige huid

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Deze stof is essentieel voor het behouden van de normale structuur en sterkte van bindweefsel, zoals de huid. De middelste laag van de huid bestaat namelijk voor 30% uit collageen. Collageen is dus van groot belang om een stevige huid te behouden. Voor een optimale vorming van collageen en dus een stevige huid is vitamine C een perfecte partner.

"Voor stevige botten hebben we naast calcium, ook vitamine D3 en magnesium nodig"

4. Welke supplementen voor sterke botten?

Beeld van poreus en gezond botBeeld van poreus en gezond bot

In ons zuivelland worden sterke botten geassocieerd met calcium uit zuivel, maar het zit veel complexer in elkaar. Calcium is een belangrijke bouwsteen voor onze botten. Alleen wordt deze voedingsstof pas echt goed opgenomen als er voldoende vitamine D in actieve vorm aanwezig is. En om vitamine D om te zetten naar de actieve vorm (D3), is voldoende magnesium nodig.

"Magnesium helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen"

5. Magnesium en vitamine B6 bij vermoeidheid

Magnesium heeft ontzettend veel functies in ons lichaam. Eén daarvan is dat deze voedingsstof helpt om vermoeidheid te verminderen. In combinatie met vitamine B6 (P-5-P) wordt dit effect versterkt.

Kortom: door gebruik te maken van de synergie tussen de verschillende voedingsstoffen, haalt u meer uit de verschillende voedingssupplementen. Zo kunt u uw lichaam optimaal ondersteunen.

Gapende vrouwGapende vrouw

Vragen of advies?

Vitaminesperpost.nl heeft een breed scala aan natuurlijke voedingssupplementen. We verkopen zowel vitamines als mineralen, maar ook allerlei plantaardige stoffen en extracten. Wilt u meer informatie of advies over magnesium of andere voedingssupplementen? U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via ons contactformulier.