Extra ‘Qi’ met astragalus Blije vitale vrouw

De vlezige hokjespeul oftewel astragalus zijn beide namen waar u misschien nog nooit van heeft gehoord. Toch is astragalus een krachtig kruid om rekening mee te houden. In de traditionele Chinese kruidenkunde wordt het al eeuwen gebruikt om het immuunsysteem mee te ondersteunen. Kunt u ook wel wat extra ‘Qi’ gebruiken? Dan is astragalus hét kruid voor u!

Wat is ‘Qi’?

Stukjes astragaluswortelStukjes astragaluswortel

In de Chinese kruidenleer wordt astragalus ‘Huang Qi’ (gele leider) genoemd. Deze Chinese naam verwijst naar de belangrijke positie van de plant in de traditionele kruidenkunde. Volgens de overlevering wordt namelijk gezegd dat we door de inname van astragalus (Astragalus membranaceus) extra levenskracht oftewel ‘Qi’ krijgen. Deze Qi is overal en omvat alles wat er in het universum is. Overigens wordt astragalus geregeld met andere kruiden gecombineerd, zoals bijvoorbeeld met Siberische ginseng.

De wortel van de plant wordt meestal voor voedingssupplementen gebruikt. Traditioneel wordt de astragaluswortel eerst als thee gekookt en daarna verwijderd. Vervolgens wordt het afkooksel gebruikt.

“Er wordt nog veel onderzoek verricht naar andere positieve kenmerken en toepassingen van dit bijzondere kruid”

Astragalus verhoogt de mentale weerbaarheid

Wat astragalus verder bijzonder maakt, is dat het de mentale en lichamelijke weerbaarheid verhoogt bij kortdurende periodes van stress. In de drukke 21ste eeuw zouden we vanuit dat oogpunt de vlezige hokjespeul welhaast dagelijks op het menu moeten zetten. Het ondersteunen van het immuunsysteem is immers nooit een slecht idee. Overigens worden er nog talloze onderzoeken verricht naar eventuele andere positieve kenmerken en mogelijke toepassingen van dit bijzondere kruid.

Vrouw die 'qi' uitbeeldtVrouw die 'qi' uitbeeldt

“Antioxidanten beschermen onze gezonde cellen”

Astragalus is een antioxidant

Paarse astragalusbloemenPaarse astragalusbloemen

We zijn er natuurlijk ook allemaal op gebrand om voldoende antioxidanten binnen te krijgen. Antioxidanten zijn stoffen die onze gezonde cellen tegen vrije radicalen beschermen. Deze vrije radicalen ontstaan bij de stofwisseling omdat hier zuurstof aan te pas komt. Daarnaast ontstaan vrije radicalen als u rookt, bij een intensieve levensstijl en bij blootstelling aan luchtvervuiling. Antioxidanten verwijderen of deactiveren deze stoffen, waarna ze geen schade meer kunnen aanrichten.

Het is dus belangrijk om een goede balans tussen vrije radicalen en antioxidanten te hebben. In feite is ‘antioxidant’ een verzamelnaam voor stoffen als vitamine E en C, spoorelementen en bioactieve stoffen, zoals we in astragalus aantreffen.

“Bent u dringend toe aan wat extra Qi?”

Astragalus als voedingssupplement

Astragalus is een echte duizendpoot. Zoals gezegd, wordt het in de Chinese kruidenleer al tweeduizend jaar gebruikt om de vitaliteit of levenskracht (qi) en het afweersysteem te ondersteunen*. Daarnaast is het dus een antioxidant*. Daar houdt de kracht van dit bijzondere kruid echter niet mee op. De vlezige hokjespeul is namelijk ook goed voor de bloedvaten*, draagt bij aan het behoud van een normale bloeddruk* en is goed voor de gewrichtsfuctie*. Last but not least, ondersteunt astragalus een normale menstruatie*.

Bij vitaminesperpost.nl kunt u terecht voor astragalusextract. De plantaardige capsules zijn samengesteld met een hooggedoseerd astragalusextract dat op minstens 70% polysachariden is gestandaardiseerd. Ze zijn bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten. Bovendien hebben we Astragalus Plus in ons assortiment. Deze formule bevat tevens vitamine C en zink. Bent u dringend toe aan wat extra ‘Qi’? Wellicht kan de vlezige hokjespeul uitkomst bieden.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vragen of advies?

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor een brede range aan kruiden en antioxidanten. Heeft u behoefte aan meer informatie of aan iemand die met u meedenkt? Aarzel niet en neem tijdens kantooruren contact met ons op via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief). Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.