Hét anti-aging-trio: catalase, L-glutathion en dismutase Hét anti-aging-trio: catalase, L-glutathion en dismutase

Mensen geven honderden zo niet duizenden euro’s uit aan uitwendige anti-verouderingsproducten. Veroudering komt echter van binnenuit en is dus ook op die manier het meest effectief te behandelen. Maar welke supplementen maken de huid van binnenuit mooier? In dit artikel ontdekt u waarom catalase, L-glutathion en superoxide dismutase (SOD) hét effectieve supplemententrio vormen voor natuurlijke huidverjonging.

Welke voedingssupplementen helpen tegen veroudering?

Bij supplementen tegen veroudering¹ is er één sleutelwoord: oxidatie. Dit woord kent u waarschijnlijk in de betekenis van roesten van metalen. Maar uw lichaam roest ook. Oxidatie in het lichaam houdt in dat celkernen van lichaamscellen beschadigd raken, waardoor deze afsterven. Dit is veroudering van het lichaam dat zich onder meer uit in grijs wordend haar, spierscheurtjes, verminderd haar op het hoofd en rimpels. Om deze veroudering tegen te gaan, is het belangrijk dat de hoeveelheid oxidatie (oftewel oxidatieve schade) zo klein mogelijk is. Hiervoor zet uw lichaam stoffen in tegen oxideren, beter bekend als antioxidanten.

Antioxidanten in voedingAntioxidanten in voeding

Een van de bekendste antioxiderende voedingsstoffen is vitamine C. Deze veelzijdige vitamine levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en zorgt zo voor behoud van gezonde cellen en weefsels. Koper, zink, mangaan en selenium zijn eveneens belangrijke antioxidanten. Ook deze mineralen helpen bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Wanneer er voldoende van genoemde mineralen aanwezig zijn, is ons lichaam in staat om catalase, L-glutathion en superoxide dismutase (kortweg dismutase of SOD) aan te maken. In dit artikel gaat u ontdekken waarom deze drie enzymen heel goed voor uw huid en haar met elkaar samenwerken.

Weetje:

Een ouder wordende huid is kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. De lichaamseigen hoeveelheid collageen, hyaluronzuur en elastine in de huid neemt af, waardoor deze minder stevig en soepel wordt. Door deze afname verliest uw huid elasticiteit, wordt deze slapper en ontstaan rimpels.

Wat is catalase?

KatalaseKatalase

Nog maar weinig mensen hebben van catalase gehoord. Zonde, want catalase is ontzettend belangrijk. Catalase (katalase) is een veelvoorkomend lichaamseigen eiwitenzym. Bij zoogdieren, dus ook bij de mens, wordt catalase voornamelijk in de lever aangemaakt. Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam steeds minder catalase aan.

Weetje:

De aminozuren L-histidine en D-asparaginezuur, beiden als los supplement te koop bij vitaminesperpost.nl, ondersteunen de functie van catalase om de zichtbare tekenen van het ouder worden te verminderen.

Wat doet catalase?

De belangrijkste functie van catalase is een reactie tot stand brengen (katalyseren), waarbij waterstofperoxide in water en zuurstof wordt omgezet. Waterstofperoxide is een schadelijk bijproduct van veel normale stofwisselingsprocessen. Om schade aan cellen en weefsels te voorkomen, moet waterstofperoxide daarom snel worden omgezet. Eén catalasemolecuul kan elke seconde miljoenen waterstofperoxidemoleculen omzetten. Hierdoor is catalase een enorm belangrijk enzym bij het beschermen van de lichaamscellen tegen veroudering¹.

Katalase zorgt voor behoud van stevigheid van de huid Katalase zorgt voor behoud van stevigheid van de huid

De lichaamseigen stof catalase zorgt zo voor behoud van stevigheid van de huid en staat hierdoor bekend om zijn natuurlijke huidverjonging. Het vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden en maakt de huid van binnenuit mooier.

Weetje:

Catalase wordt voor het reinigen van contactlenzen gebruikt. Nadat de lens met waterstofperoxide is gedesinfecteerd, wordt catalase ingezet om de waterstofperoxide weer af te breken voordat de lens opnieuw wordt gebruikt.

Catalase: voor sterk, dik en glanzend haar

50+ man met mooi, dik, glanzend haar50+ man met mooi, dik, glanzend haar

Ook is catalase belangrijk voor uw haar. De vegan catalasecapsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, helpen het volume van uw haar te verbeteren. Catalase-enzymen zorgen voor behoud van sterk, dik en glanzend haar. Wanneer er niet voldoende catalase in het lichaam aanwezig is, kan waterstofperoxide zich ophopen in de haarzakjes. Deze ophoping veroorzaakt vergrijzing. Dit komt doordat waterstofperoxide de aanmaak van melanine verstoort. Melanine is het pigment dat het haar zijn kleur geeft.

Uitgebreide wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat haarzakjes met grijs haar een lager gehalte aan catalase hebben en een hoger gehalte aan waterstofperoxide.

Weetje:

Catalase wordt in de voedingsindustrie gebruikt voor het verwijderen van waterstofperoxide uit melk voorafgaand aan de kaasproductie. Ook wordt het in voedselverpakkingen gebruikt om bederf van voedsel door oxidatie tegen te gaan.

Wat is L-glutathion?

Catalase staat niet op zichzelf. Het tweede supplement binnen ons effectieve anti-aging-trio is L-glutathion. L-glutathion is een essentiële verbinding in ons lichaam. Het wordt door de lever en zenuwcellen in het centraal zenuwstelsel aangemaakt uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. L-glutathion wordt in al onze cellen, weefsels, lichaamsvloeistoffen en orgaansystemen aangetroffen.

L-GlutathionL-Glutathion

Weetje:

De voorloopstoffen van L-glutathion, zwavelrijke aminozuren, zijn onder meer te vinden in onbewerkt biologisch rund- en lamsvlees, knoflook, broccoli, asperges, avocado's en spinazie.

Waar wordt L-glutathion voor gebruikt?

L-glutathion vermindert de zichtbare tekenen van het ouder wordenL-glutathion vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden

L-glutathion werkt heel goed samen met catalase. Ze versterken elkaars verdedigingssysteem tegen waterstofperoxide. Een overdaad aan waterstofperoxide kan vrijwel elk deel van onze lichaamscellen beschadigen. Daarom is het uiterst belangrijk dat overtollig waterstofperoxide wordt verwijderd. L-glutathion voorziet hier ontzettend goed in en staat zodoende bekend om zijn sterke anti-verouderende¹ eigenschappen. Hierdoor blijft de stevigheid van de huid behouden. De combinatie catalase en L-glutathion maakt de huid van binnenuit mooier.

Weetje:

Te weinig L-glutathion in het lichaam kan door slechte voeding, roken, zonschade, luchtvervuiling, zware metalen, giftige dampen, radioactieve stoffen, stress en een hogere leeftijd ontstaan. Lage L-glutathionspiegels zijn in verband gebracht met een verhoogde kans op een groot aantal gezondheidsissues.

Wat is superoxide dismutase (SOD)?

Tot slot het meest onbekende supplement van ons super anti-aging-trio: superoxide dismutase (SOD). Superoxide dismutase is een enzym dat in bijna al onze levende cellen voorkomt die aan zuurstof worden blootgesteld. Sommige (goedkope) vormen van superoxide dismutase worden van runderlever gemaakt. Het vegetarische Superoxide Dismutase-supplement dat u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, is honderd procent plantaardig. Deze wordt van de zuivere microalg Tetraselmis chuiii gemaakt. Onder hoogtechnologische omstandigheden wordt deze alg hiervoor speciaal gecultiveerd.

Superoxide Dismutase (SOD)Superoxide Dismutase (SOD)

Weetje:

Superoxide dismutase (SOD) zit in kippen- en runderlever, algen en spinazie.

Waar helpt superoxide dismutase (SOD) bij?

Onze superoxide dismutase (SOD) bevat zink dat een bijdrage levert aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schadeOnze superoxide dismutase (SOD) bevat zink dat een bijdrage levert aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade

Maar wat doet superoxide dismutase (SOD) nu precies? Superoxide dismutase is een natuurlijk voorkomend enzym dat helpt bij het neutraliseren van schadelijke invloeden van buitenaf en deze omzet in waterstofperoxide en zuurstof. Het wordt in onze lichaamscellen als reactie op oxidatieve schade geproduceerd. Aan onze superoxide dismutase anti-verouderingscapsules¹ hebben wij druivenpit toegevoegd. Dit is een van de bekendste plantaardige antioxidanten* die helpt ter bescherming van gezonde cellen en weefsels*. Ook zit er zink in onze superoxide dismutase-capsules. Dit sterk antioxiderende mineraal levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en draagt zo bij aan het proces van celvernieuwing. Hierdoor is zink onder meer belangrijk voor uw huid en goed voor uw haar.

Weetje:

Superoxide dismutase heeft een hoge ORAC-waarde. ORAC staat voor ‘oxygen radical absorbance capacity’. Het is een methode om te meten wat het neutralisatiegehalte van voeding en voedingssupplementen op schadelijke invloeden van buitenaf is. De ORAC-waarde van het superoxide dismutase-supplement dat u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, is 34.300 µmole per 100 gram. Dit is een van de hoogste ORAC-waardes die in superoxide dismutase-capsules aanwezig kan zijn.

Waarom vormen catalase, L-glutathion en superoxide dismutase (SOD) een gouden trio voor natuurlijke huidverjonging?

Na het lezen van bovenstaande informatie zijn wij ervan overtuigd dat u veel wijzer bent over drie van onze schitterende anti-verouderingsupplementen¹: catalase, L-glutathion en superoxide dismutase (SOD). Maar waarom vermindert juist deze combinatie de zichtbare tekenen van het ouder worden zo goed? Dit heeft alles te maken met de op elkaar aanvullende eigenschappen van deze supplementen. Zo zetten onze vegetarische superoxide dismutase-capsules schadelijke invloeden van buitenaf om in waterstofperoxide en zuurstof. Onze vegan catalase- en L-glutathioncapsules zetten vervolgens deze waterstofperoxide weer om in water.

Catalase, L-Glutathion en Superoxide Dismutase (SOD), met recht hét effectieve anti-agingtrio dat uw huid van binnenuit mooier maakt!Catalase, L-Glutathion en Superoxide Dismutase (SOD), met recht hét effectieve anti-agingtrio dat uw huid van binnenuit mooier maakt!

Op deze manier worden meerdere stoffen die het lichaam kwaad doen gezamenlijk effectief omgezet in de onschuldige en onschadelijke natuurproducten zuurstof en water. Hierdoor worden schadelijke invloeden van buitenaf geneutraliseerd, waardoor ze niet tot veroudering¹ van onze lichaamscellen leiden. Anti-veroudering¹ in optima forma dus!

Catalase, L-Glutathion en Superoxide Dismutase (SOD), met recht hét effectieve anti-aging-trio dat uw huid van binnenuit mooier maakt!

¹In relatie tot uiterlijk.
*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over catalase, L-glutathion, superoxide dismutase (SOD) of andere supplementen tegen veroudering¹? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer +31 (0)75 612 12 47 (lokaal tarief).