Fit de lente in Bloesem in de lente

De lente is begonnen! De bomen worden groener en planten gaan bloeien. U zou verwachten dat door de hogere temperaturen en fellere zonnestralen iedereen zich, na de welbekende ‘winterdip’, weer wat fitter gaat voelen. Helaas is dit niet altijd zo, veel mensen zijn juist moe aan het begin van de lente. Wat kunt u hieraan doen? Beweging, voeding en stress zijn belangrijke factoren, maar er is meer!

De grote schoonmaak

MariadistelMariadistel

In de Traditionele Chinese Kruidenleer (TCM) is de lente verbonden met het element Hout. Dit element staat voor nieuw, het begin, groei en ontwikkeling. In de lente wordt alles weer wakker na een winterslaap. Zorg voor een nieuw begin door een grote schoonmaak te houden. Maar u kunt deze grote schoonmaak ook toepassen op het lichaam. De organen die bij het element Hout horen zijn de lever en de galblaas.

Het kan dan ook geen kwaad om de lever eens te ondersteunen bij het reinigen van het lichaam. Kruiden die u hierbij kunnen helpen zijn mariadistel, artisjok en kurkuma.

"Een wandeling in de frisse lentelucht doet wonderen!"

Voldoende beweging

Voldoende beweging geeft energie en is goed voor uw gezondheid. Hout is het element van beweging en flexibiliteit. Yoga en pilates zijn dan ook perfecte manieren om in beweging te blijven tijdens de lente. Maar ook een wandeling in de frisse lentelucht doet wonderen!

LentewandelingLentewandeling

"Een maaltijd vol verse ingrediënten kan juist energie geven"

Gezonde voeding

Voeding kan veel invloed hebben op hoe u zich voelt. Een suikerrijke maaltijd kan resulteren in een dip en een gezonde maaltijd vol verse ingrediënten kan juist energie geven. Er zijn verschillende vitamines, mineralen en kruiden die een rol spelen bij onze energiestofwisseling. Voornamelijk de B-vitamines en vitamine C kunnen helpen om vermoeidheid te verminderen. Maar ook de mineralen ijzer en magnesium spelen een grote rol.

"Magnesium is een belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam"

Vitamines en mineralen

FruitFruit

De vitamines B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12 en C spelen een rol bij onze energiestofwisseling en kunnen daardoor helpen om vermoeidheid te verminderen. De B-vitamines zitten vooral in producten van dierlijke afkomst en in groente en graanproducten.

Vitamine C komt voornamelijk voor in groente en fruit. Ook vitamine D is belangrijk, vooral voor vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70.

Naast deze vitamines spelen de mineralen ijzer en magnesium ook een rol bij het verminderen van moeheid. IJzer draagt daarnaast bij aan een normaal zuurstoftransport in het lichaam. IJzer komt vooral voor in vlees, brood en groente. Magnesium is een belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 processen. Gelukkig komt het dan ook in veel verschillende voedingsmiddelen voor. Goede bronnen zijn groene bladgroente, peulvruchten, noten, zaden en avocado.

"Guaranazaden bevatten van nature cafeïne"

Kruiden

Kruiden die ons energieniveau kunnen ondersteunen zijn onder meer:

  • Maca: Maca helpt om beter met lichamelijke of geestelijke stress om te gaan. Maca is goed voor het libido van man en vrouw* en kan ondersteuning bieden bij overgangsverschijnselen*. Bovendien ondersteunt het een normale menstruatie*.
  • Yerba mate: Dit is een boom die 3 stimulerende stoffen uit de xanthinegroep bevat, waarvan de belangrijkste cafeïne is. Yerba mate helpt om op gewicht te blijven*. Ook ondersteunt Yerba mate de vetstofwisseling*. Het is goed voor de concentratie* en voor de nierfunctie en urinewegen*. 
  • Guarana: Guaranazaden bevatten van nature cafeïne. Ze helpen bij vermoeidheid* en helpen om fris en alert te blijven*. Ook zijn ze goed voor het geheugen* en ter ondersteuning van de vetstofwisseling*. 
  • Panax ginseng: Panax ginseng helpt bij vermoeidheid* en is goed voor geheugen en concentratie*. Daarnaast is het goed voor het libido* en ondersteunt het afweersysteem*. 

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over onze supplementen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met onze medewerkers via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).