Magtein™ Magnesium L-threonaat: parel onder de magnesiumsupplementen Persoon met een eureka moment

Magnesium is opnieuw tot voedingssupplement van het jaar verkozen. Niet zo vreemd, want dit mineraal staat aan de basis van driehonderd levensprocessen en is onmisbaar voor onze gezondheid. We kennen meerdere verbindingen van dit mineraal. Ditmaal kijken we naar magnesium L-threonaat. Deze unieke verbinding wordt ook wel eens ‘de parel onder de magnesiumsupplementen’ genoemd.

Magnesium voor spieren, slaap, rust en ontspanning

Het IVG (Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid) laat het publiek jaarlijks via een enquête op hun favoriete voedingssupplement stemmen. Deelnemers hadden ook de mogelijkheid om aan te geven waarvoor en waarom ze het gebruiken. Magnesium kwam als winnaar uit de bus. Vitamine D eindigde op de tweede plaats van de verkiezing en omega 3 op nummer drie. De belangrijkste redenen van de deelnemers om een magnesiumsupplement te gebruiken, waren spieren, slaap, rust en ontspanning. 

Voeding met magnesiumVoeding met magnesium

 Magnesium ondersteunt dan ook veel functies, zoals:

 • Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans, goed voor de leerprestatie, het geheugen en het concentratievermogen
 • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
 • Magnesium draagt bij aan hersenfuncties die bij het leervermogen zijn betrokken
 • Magnesium draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en futloosheid en ondersteunt zo het energieniveau
 • Magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en de spieren
 • Magnesium zorgt voor sterke botten en tanden en ondersteunt zo het behoud van sterke botten
 • Magnesium helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam
 • Magnesium helpt om vermoeidheid te verminderen

"Mineralen worden slecht door het lichaam opgenomen, daarom worden ze gebonden aan een hulpstof"

Waarom is magnesium belangrijk?

Magnesium is belangrijk voor ons. We maken zelf immers geen mineralen aan en krijgen ze alleen via onze voeding binnen. Pure mineralen worden bovendien slecht of niet door het lichaam opgenomen. Daarom worden mineralen altijd aan een hulpstof gebonden. Dit kunnen anorganische mineraalverbindingen zijn zoals oxiden, sulfaten of carbonaten. Deze treffen we meestal in goedkope supplementen aan die daardoor slecht worden opgenomen. Daarnaast kennen we organisch gebonden mineraalverbindingen zoals bijvoorbeeld aminozuurchelaten, citraten en gluconaten. Deze verbindingen hebben een hoge biologische beschikbaarheid, zodat het magnesium ook werkelijk op de juiste plekken in het lichaam aankomt.

“Elke magnesiumvorm heeft een eigen scala aan toepassingen”

Welke magnesiumverbindingen kennen we? 

We hebben het telkens over verschillende magnesiumverbindingen waarvan magnesium L-threonaat er slechts eentje is. Andere varianten zijn magnesium tauraat, magnesium citraat, magnesium malaat, magnesium bisglycinaat, liposomale magnesium en zeemagnesium. Los van bovenstaande functies bezit elk van hen een eigen scala aan toepassingen. Zo is magnesium tauraat vooral goed voor het zenuwstelsel en de gemoedstoestand. 

Vormen van magnesiumVormen van magnesium

Magnesium citraat helpt bij de opbouw van eiwitten in het lichaam en ondersteunt het behoud van sterke botten. Magnesium malaat bevordert weer de energiestofwisseling en heeft een gunstige invloed op vermoeidheid. In dit artikel richten we ons specifiek op de verbinding magnesium L-threonaat.

“Magnesium L-threonaat heeft een positief effect op de capaciteit van onze hersenen” 

Wat is magnesium L-threonaat en wat doet het?

Vrouw is aan het studerenVrouw is aan het studeren

Wat onderscheidt magnesium L-threonaat nu van de andere verbindingen? Eerst maar eens kijken wat het precies is. Magnesium L-threonaat is een vorm van magnesium die aan het aminozuur threonine is verbonden. Magnesium L-threonaat is een bijzondere verbinding ten opzichte van de andere varianten. Het is namelijk een van de weinige magnesiumverbindingen die in staat is om de hersenbarrière te passeren en zo de concentratie van magnesium in de hersenen te verhogen. 

Dit maakt magnesium L-threonaat bij uitstek geschikt voor verschillende zaken:

 • het is goed voor de leerprestatie
 • het is goed voor het geheugen en concentratievermogen
 • het draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel
 • het draagt bij aan de geestelijke veerkracht

Het heeft dus een positief effect op de capaciteit van onze hersenen. U kunt hierbij ook denken aan oplettendheid en analytisch vermogen.

“Magnesium en L-threonaat en omega 3 vormen een goede combinatie”

Magnesium L-threonaat is goede vriendjes met omega 3

Aangezien magnesium L-threonaat een fijne invloed op onze hersenen heeft, is het niet zo vreemd dat deze mineraalvorm goed met nummer 3 van de winnaars van het supplement van het jaar, omega 3, valt te combineren. Ze zijn goede vriendjes van elkaar. Omega 3 bevat de stoffen EPA en DHA. DHA (docosahexaeenzuur) is goed voor het gezichtsvermogen en de hersenfunctie². EPA (eicosapentaeenzuur) is een vetzuur dat bijdraagt aan de normale werking van het hart ¹. Daarnaast combineert magnesium L-threonaat goed met het aminozuur L-theanine

Omega 3Omega 3

¹ Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.
² Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA

“Magtein ™ Magnesium L-threonaat is de beste magnesiumvorm voor het leervermogen” 

Wat is Magtein™ Magnesium L-threonaat?

Wij maken wat magnesium L-threonaat betreft uitsluitend gebruik van het gepatenteerde Magtein™. Magtein™ Magnesium L-threonaat is een revolutionaire magnesiumverbinding die door wetenschappers van MIT Stanford University en Tsinghua University is vastgesteld. Na ruim twintig jaar onderzoek en ontwikkeling is deze vorm van het mineraal het resultaat. De wetenschappers toonden aan dat deze vorm van magnesium door de barrière van de hersenen kan dringen en zo de magnesiumspiegel kan verhogen. Dit maakt Magtein™ Magnesium L-threonaat de beste magnesiumvorm voor het leervermogen. Bij ons vindt u daarom alleen de gepatenteerde magnesium L-threonaat van Magtein™.

Uiteraard vindt u ook de andere kwalitatief hoogstaande verbindingen op onze website. Neem eens een kijkje op onze overzichtspagina. Hier vindt u al onze uitstekende magnesiumsupplementen bij elkaar.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over de verschillende magnesiumvarianten of weet u niet welke voor u het beste is? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).