Is het vrouwelijk libido anders dan het mannelijk libido? De betekenis van libido bij vrouwen ligt wellicht wat complexer. Is er iets aan te doen als uw begeerte niet meer is wat-ie ooit was? Jazeker! In dit blog leest u tips en handige informatie over het vrouwelijk libido en natuurlijke lustopwekkers.

 

  • Libido bij vrouwen: sterk beïnvloedbaar
  • Mogelijke oorzaken van een laag libido bij de vrouw
  • Natuurlijke lustopwekkers die het libido stimuleren
  • Andere tips om het libido te bevorderen

Libido bij vrouwen: sterk beïnvloedbaar

intiem in bedHet vrouwelijk lichaam is een wonder der natuur. Met haar sensitiviteit en gevoeligheid is de vrouw vaak gemakkelijk te beïnvloeden als het om het libido gaat. Hoewel we het misschien niet altijd doorhebben, zijn factoren zoals leefstijl, hormonen, sfeer, welzijn en zelfbewustzijn van grote invloed op zowel het mannelijk als het vrouwelijk libido. In een juiste setting kan de huidhonger van een vrouw hoog zijn. Maar als daar iets tussenkomt, dan kan deze mood in één klap weg zijn.

Hoewel we het misschien niet altijd doorhebben zijn factoren zoals leefstijl, voeding, hormonen, sfeer, welzijn en zelfbewustzijn van grote invloed op ons libido’’

 

Mogelijke oorzaken van een laag libido bij de vrouw

Als het vuur bij u is gedoofd, liggen daar vaak verschillende factoren aan ten grondslag. De tijd waarin we leven, is een tijd waarin bewust of onbewust sprake is van veel afleiding. Denk hierbij aan werkdruk, constante digitale communicatie en onze vaak overvolle agenda’s. Wanneer we ontspanning willen, grijpen we naar onze smartphone of ploffen we op de bank. Er is minder aandacht voor elkaar. Echte connectie met de ander en laat staan met onszelf, is ver te zoeken. We zijn vaak moe en gespannen. Het één leidt tot het ander: voor we het weten, is onze ‘innerlijke drive’ sterk verminderd of zelfs helemaal weg.

 

 Wist u dat onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die stress ervaren minder reageren op erotische prikkels?’'

 

Naast deze factoren speelt leeftijd een rol bij het libido. Naarmate een vrouw ouder wordt, vinden er veel hormonale schommelingen in het lichaam plaats. Gemiddeld start de overgang bij vrouwen tussen 45-50 jaar. De verminderde productie van vrouwelijke hormonen is ook van invloed op de lustgevoelens. Maar dat geldt overigens niet voor alle vrouwen. Het komt voor dat vrouwen in de overgangsfase juist meer in verbinding komen met zichzelf en hernieuwde ruimte en vrijheid ervaren, wat een positieve invloed  heeft op de sensualiteit en lustgevoelens. Tevens is de gedachte achterhaald dat iemand op leeftijd minder seksuele begeerte zou hebben.

 Het komt ook voor dat vrouwen in de overgangsfase juist meer in verbinding komen met zichzelf en hernieuwde ruimte en vrijheid ervaren, wat een positieve invloed op het libido heeft. Tevens is de gedachte achterhaald dat iemand op leeftijd geen seksuele verlangens zou hebben.''

 

Natuurlijke lustopwekkers die het libido stimuleren

Wat kunt u doen om uw libido te stimuleren? Vitaminesperpost.nl heeft verschillende supplementen ontwikkeld om het vuur weer aan te wakkeren of te ondersteunen.

Super Libido Vrouw bestaat uit 8 verschillende kruiden. Aan deze kruiden zijn positieve eigenschappen toegeschreven, die in verband staan met het libido: 

Maca wordt onder meer gebruikt voor extra energie* en ter ondersteuning van het libido*. Vroeger gebruikte krijgers deze knol al voor ondersteuning in hun strijd met de vijand én om leuke prestaties tussen de lakens neer te zetten.

Ashwagandha is een veelgebruikt kruid in de ayurveda. Ashwagandha valt onder de adaptogenen. Van adaptogenen is bekend dat ze zowel op het lichaam als op de geest een positieve invloed uitoefenen*, iets wat gunstig is voor intieme momenten. We weten immers beter we ons kunnen ontspannen, hoe meer we onszelf kunnen zijn.

Muira puama wordt ook wel ‘potentiehout’ genoemd. Het is afkomstig van een boom uit het Braziliaanse Amazonegebied. Het kruid heeft niets voor niets deze naam gekregen. Het staat er namelijk om bekend een boost aan onze seksuele drive te geven*.

Catuaba wordt door de indianen ook wel het 'ontspanningskruid van de goden' genoemd vanwege de potentieverhogende eigenschappen*. In Brazilië is het enorm populair bij liefdeskoppels. Er zijn zelfs verschillende liederen over geschreven.

Rhodiola bevat rosavine en salidroside. Van deze stoffen wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor de rustgevende en opbeurende invloed op de gemoedstoestand*.

L-theanine is een wateroplosbaar aminozuur. Het wordt in de bladeren van de groene theeplant (Camellia sinensis) gevonden. Al sinds de oudheid wordt gezegd dat het drinken van groene thee ontspannend is*.

Saffraan is wetenschappelijk veelvuldig onderzocht en staat eveneens bekend om de positieve invloed op het libido*. 

natuurlijke lustopwekkers in supplementvorm

Ginkgo Biloba bevordert de doorbloeding*, de concentratie en het geheugen*. Allemaal factoren die een rol spelen bij de daad.

Naast dit complex is er ook nog een supplement, speciaal samengesteld voor de 45+ vrouw. Veel vrouwen ervaren een dip in het libido en seksueel functioneren tijdens de overgang. De combinatie van verschillende kruiden in één supplement kan hierbij uitkomst bieden.

Libido Vrouw 45+ bevat naast maca, ashwagandha, rhodiola, saffraan en L-theanine ook fenegriek en wild yam:

Fenegriek bevat saponinen. Uit onderzoek is gebleken dat saponinen een positieve invloed kunnen uitoefenen op het seksueel functioneren*.

Wild Yam is een klein plantje uit Midden-Amerika dat al sinds de Azteekse beschaving wordt gebruikt. Vrouwen gebruiken het onder meer bij overgangsverschijnselen*. In combinatie met de andere kruiden vormt dit een gouden huwelijk voor de vrouwelijke lusten.

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

 

Andere tips om het libido te bevorderen

Of u nu puur voor uw plezier of om andere redenenen uw libido wil bevorderen, het is belangrijk om ook aan andere factoren aandacht te geven. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Als er een balans is in uw leven, heeft dit een groot effect op de kwaliteit daarvan. Enkele tips die u hierbij kunnen helpen:

Ontspannen met yoga

Toen onderzoekers vrouwen dagelijks een uur yoga lieten doen, ontdekten ze dat bijna 75% na 12 weken tevredener was met hun seksleven. Logisch, gezien de ontspannende effecten van yoga. Yoga heeft een positieve invloed op de ademhaling en het kalmeren van ons zenuwstelsel. Het bevordert de bloedstroom.

 

Wist u dat bepaalde yoga poses zoals de Cobra, Extended Side Angle en Savasana
bevorderend zijn voor het libido?’'


Verminder slechte leefgewoonten

Roken, drugs en overmatig alcoholgebruik kunnen allemaal uw zin in seks verminderen. Door deze slechte gewoonten aan te pakken, kunt u uw geslachtsdrift een boost geven en daarnaast uw algehele gezondheid verbeteren. Verschillende liefdeskruiden en andere afrodisiaca kunnen eveneens uw verlangen weer prikkelen.

Verbeter de kwaliteit van uw relaties

gelukkig koppel onder de dekens

Veel mensen ervaren op bepaalde momenten in een relatie een stilte in seksueel verlangen en frequentie. Dit kan gebeuren na een lange tijd bij iemand te zijn, of als iemand merkt dat het in zijn intieme relatie niet goed gaat. Door te focussen op het verbeteren van de relatie kan de zin in seks toenemen. Maak bewust tijd vrij voor elkaar. U kunt bijvoorbeeld dates inplannen en meer activiteiten samen doen. Oefen open communiceren. Zich kwetsbaar opstellen, siert de mens en heeft een positief effect op de ander. Ter aanvulling kunt u natuurlijk gebruik maken van onze supplementen. Veel plezier!

 

Wilt u meer weten over het vrouwelijk libido of natuurlijke supplementen voor het libido? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op tel. 075-612 12 47 (lokaal tarief).