Weerstand voor de winter Vrouw in de winter

Het is duidelijk: de herfst is aangebroken. Om ons heen beginnen mensen te snotteren en te kuchen en we doen er alles aan om zelf niet letterlijk en figuurlijk door het gure weer omver te worden geblazen. De winterjas is uit de kast getrokken, paraplu’s en regenpakken zijn standby en de verwarming staat een standje hoger. Wat kunnen we nog meer doen om niet door onze hoestende en proestende medemens te worden aangestoken en de winter fluitend en fit te doorstaan? Het antwoord is: multivitamines.

2 Ons groente en 2 stuks fruit

snotterende vrouwsnotterende vrouw

Wie elke dag gezond eet, krijgt in principe alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Maar in de hectiek van deze tijd schieten die voedzame, gebalanceerde maaltijden en dagelijks twee stuks fruit en twee ons groente er wel eens bij in. Uit onderzoek van het RIVM, dat in 2015 werd gepubliceerd, blijkt dat Nederland te weinig groente, fruit en (vette) vis eet. Daarbij zijn er verschillen tussen oud en jong, mannen en vrouwen, laag- en hoogopgeleiden en autochtone en allochtone Nederlanders. Zo eten vrouwen vaker voldoende fruit en vis dan mannen en voldoen ouderen vaker aan de richtlijnen voor groente, fruit en vis dan jongeren.

“Geef uw weerstand een boost”

Last van een winterdip?

Maar zelfs als u voldoende groente en fruit eet, kunt u last krijgen van een winterdip. De dagen korten, u voelt zich vaak moe en mist de energie die ons ‘s zomers fris uit ons bed laat springen. In dat geval kunnen multivitamines uitkomst bieden. In supplementen met multivitamines treft u alle benodigde vitamines, mineralen en sporenelementen aan die uw lichaam in opperste conditie houden. Geef u weerstand en energieniveau bijvoorbeeld een boost met ons Weerstandspakket. Dit pakket combineert drie van onze bestsellers op het gebied van weerstand en vitaliteit.

Wat zijn multivitamines nu eigenlijk?

Maar wat zijn multivitamines nu eigenlijk? Multivitamines zijn capsules, softgels of (kauw)tabletten waarin meerdere vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn verwerkt. Al deze verschillende inhoudsstoffen hebben een effect op ons lichaam. Zo ondersteunt de vitamine C in een multivitamine uw immuunsysteem, helpt B12 bij vermoeidheid en is vitamine D van belang voor het behoud van sterke botten.

“Lees bij het kopen altijd de inhoudsstoffen”

Waar moet ik op letten als ik multivitamines wil kopen?

De meeste mensen hebben voldoende aan een algemene multivitamine om hun weerstand te ondersteunen. Sommige mensen hebben echter behoefte aan een extra boost en kunnen dus een variant nemen. Welke multi het beste is, verschilt per mens. Let bij het kopen van multivitamines sowieso altijd goed op de inhoudsstoffen. Vermijd multisupplementen met magnesiumoxide, E-nummers, geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen en glutamaat. Kies daarnaast voor de juiste dosering. Voor de meeste stoffen is een Referentie-Inname (RI) ingesteld. Het Voedingscentrum zegt hierover: ‘Referentie-innames zijn wettelijk vastgelegde richtwaarden voor een gebalanceerd voedingspatroon. De referentie-inname geeft aan hoeveel energie, voedingsstoffen, vitamines en mineralen een gemiddelde volwassene per dag nodig heeft of wat maximaal nog past binnen een gezond voedingspatroon’. Bij de dosering van de supplementen van vitaminesperpost.nl is altijd rekening gehouden met de maximale veilige hoeveelheid stoffen.

“Let goed op de referentie-inname”

Waarom zijn de multivitamines van vitaminesperpost.nl de beste?

Bij vitaminesperpost.nl kunt u kiezen diverse fijne varianten multi’s met vitamines en mineralen. Zo zijn er Multivitamine softgels. Deze zijn precies goed samengesteld en leveren per softgel de dagelijkse referentie-inname aan vitamines, waaronder B-vitamines, vitamine C en verschillende mineralen. Kiest u liever voor een sterkere multivitamine? Dan is het supplement Multivitamine Plus een optie. De hoeveelheid inhoudsstoffen ligt in dit supplement een stuk hoger dan bij de gewone multivitamine en er zijn nog wat extra voedingsstoffen aan toegevoegd, zoals plantenstoffen en stoffen die goed zijn voor de spijsvertering. 

Citrusvruchten zijn goed voor de weerstandCitrusvruchten zijn goed voor de weerstand

Dan is er nog Multivitamine Natuurlijk. Dit is een exclusieve en pure multivitamine, waarbij de vitamines volledig uit duurzaam geteelde groente en fruit zijn gehaald. Een andere optie is Supermultivitamine: een hooggedoseerd supplement waaraan een natuurlijke groente- en fruitmix en een kruidenmix is toegevoegd. Supermultivitamine is de meest complete multi die we in huis hebben.

Vragen of advies?

Wilt u weten welke specifieke multivitamine variant het meest geschikt is voor uw specifieke behoefte? Onze vriendelijke experts helpen u om hier wegwijs in te worden. Vindt u het lastig om de juiste keuze te maken? Neem dan tijdens kantooruren gerust telefonisch contact met ons op voor persoonlijk advies: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).