Met multivitamines veel weerstand voor de winter Vrouw in de winter

Morgen is alweer de start van de winter. Om ons heen snotteren en kuchen mensen wat af. We doen er alles aan om zelf niet letterlijk en figuurlijk door het gure weer omver te worden geblazen. De winterjas is uit de kast getrokken, paraplu’s zijn klaargezet en de regenpakken hangen standby. Wat kunnen we nog meer doen om niet door onze hoestende en proestende medemens te worden aangestoken en deze koude periode van het jaar fluitend en fit te doorstaan? Het antwoord? Multivitamines!

Groente en fruit zijn een goede basis

Verkouden vrouwVerkouden vrouw

Wie elke dag gezond eet, krijgt in principe alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Maar in de hectiek van vandaag de dag schieten die voedzame, evenwichtige maaltijden er wel eens bij in. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat Nederlanders te weinig groente, fruit en (vette) vis eten. Daarbij zijn er verschillen tussen oud en jong, mannen en vrouwen, laag- en hoogopgeleiden en autochtone en allochtone Nederlanders. Zo eten vrouwen vaker voldoende fruit en vis dan mannen en voldoen ouderen vaker aan de richtlijnen voor groente, fruit en vis dan jongeren. 

“Een multivitamine is een belangrijke ondersteuner van uw weerstand en energieniveau”

Heeft u te maken met een winterdip?

Om de winterdip te voorkomen of te verlichten, wordt vaak geadviseerd om 250 gram groente en twee stuks fruit per dag te eten, aldus de richtlijn van het Voedingscentrum. Hogere innamehoeveelheden van groente en fruit worden tegenwoordig ook meer en meer geadviseerd. Maar zelfs als u voldoende groente en fruit eet, kunt u met een winterdip te maken krijgen. De dagen zijn kort, u voelt zich vaak moe en u mist de energie die ons ‘s zomers fris uit ons bed laat springen. In dat geval kunnen supplementen de welkome aanvulling zijn. Een goed basissupplement is een multivitamine. Hierin treft u alle benodigde vitamines, mineralen en sporenelementen aan die uw lichaam in goede conditie houden. Een multivitamine is een belangrijke ondersteuner van uw weerstand en energieniveau.

“Vitamine B12 helpt bij vermoeidheid”

Wat zijn multivitamines nu eigenlijk?

Maar wat zijn multivitamines nu eigenlijk? Multivitamines zijn capsules, softgels of (kauw)tabletten waarin vele vitamines, mineralen en sporenelementen zijn verwerkt. Al deze verschillende inhoudsstoffen hebben een effect op ons lichaam. Zo ondersteunt vitamine C uw immuunsysteem, helpt vitamine B12 bij vermoeidheid en is vitamine D van belang voor het behoud van sterke botten.

“Lees bij het kopen altijd de inhoudsstoffen”

Waar moet ik op letten als ik multivitamines wil kopen?

Vaak krijgen we de vraag wat nou de verschillen zijn tussen de multivitamines die u bij ons kunt kopen. Het antwoord hierop is dat de sterkte van de softgels en de diversiteit aan werkzame stoffen van elkaar verschillen. Naast uw leefstijl is de gezondheidsleer die u aanhangt, een belangrijk criterium bij de keuze van het juiste multivitaminesupplement.

De Nederlandse overheid communiceert de Schijf van Vijf als ideale gezondheidsleer. Deze leer gaat ervan uit dat de Referentie-Inname (RI), vroeger ADH-waarde geheten, de vastgelegde richtwaarden zijn voor een uitgebalanceerd voedingspatroon. Volgens deze leer geeft de referentie-inname aan hoeveel voedingsstoffen, vitamines en mineralen een gemiddelde volwassene per dag nodig heeft en wat maximaal nog past binnen een gezond voedingspatroon.

Naast de gezondheidsleer van de Schijf van Vijf zijn er nog andere gezondheidsleren. De bekendste hiervan is de orthomoleculaire gezondheidsleer. Het leeuwendeel van de supplementen van vitaminesperpost.nl is gestoeld op deze gezondheidsleer. Deze leer ziet de RI-waardes als minimum om geen tekort van de bewuste voedingsstof op te bouwen. Door een hogere inname dan de RI-waarde wordt een optimaler resultaat bewerkstelligd, aldus deze gezondheidsleer. De RI-waarde is het minimum en een hogere inname is het ideaal. Tot een bepaald maximum. De orthomoleculaire gezondheidsleer gaat immers beslist niet voorbij aan het belangrijke uitgangspunt dat alle stoffen in het menselijk lichaam per definitie schadelijk kunnen zijn, afhankelijk van onder meer dosis, concentratie, toedieningsvorm en fysische toestand. Zodoende werkt de orthomoleculaire gezondheidsleer met veilige dagdoseringen. Dit zijn bovengrenswaardes die stoelen op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. 

Verder is het verstandig om bij het kopen van multivitamines goed op de inhoudsstoffen te letten. Vermijd multivitaminesupplementen met magnesiumoxide, E-nummers, geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen en glutamaat.

“Super Multivitamine is de meest complete multi die we in huis hebben”

Waarom zijn de multivitamines van vitaminesperpost.nl het beste?

U kunt bij ons terecht voor 5 multivitaminesupplementen:

 • Multivitamine
  Voor personen die willen leven naar de voedingsleer van de Schijf van Vijf, hebben wij onze standaard Multivitamine-softgels ontwikkeld. Dit supplement bevat alle vitamines en mineralen in een dosering onder, op of rond de referentie-inname. Een goede aanvulling binnen de uitgangspunten van de door de Nederlandse overheid uitgedragen gezondheidsleer.

Mandarijnen met mutsjesMandarijnen met mutsjes
 • Multivitamine Plus
  Ons supplement Multivitamine Plus is gebaseerd op de uitgangspunten van de orthomoleculaire gezondheidsleer. Deze formule is hoger gedoseerd dan bovenstaande multivitamine én kent een breder spectrum werkzame stoffen. Deze multivitamine is bedoeld voor personen met een actieve levensstijl met veel (sociale) verplichtingen én voor diegenen die behoefte hebben aan iets extra’s.
 • Multivitamine Natuurlijk
  Deze hooggedoseerde multivitamine onderscheidt zich door zijn pure natuurlijke grondstoffen. Alle voedingsstoffen in dit supplement zijn volledig uit organisch verbouwde groente en fruit gehaald. Het supplement is dan ook gegarandeerd 100% natuurlijk.
 • Super Multivitamine
  Deze hoogwaardige multivitamine biedt u maximaal ondersteuning bij alle belangrijke lichaamsprocessen. Super Multivitamine is de meest complete multi die we in huis hebben. Deze multivitamine is bedoeld voor personen die behoefte hebben aan veel ondersteuning van voedingsstoffen, bijvoorbeeld omdat er gezondheidsissues spelen. Uiteraard is er bij de samenstelling van dit supplement rekening gehouden met de maximale veilige dagdoseringen.
 • Liposomale Multivitamine
  Onze Liposomale Multivitamine bevat 20 verschillende vitamines en mineralen. De uitgebalanceerde samenstelling van dit supplement zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen goed met elkaar samenwerken. Op die manier versterken ze elkaar (1 + 1 = 3). Door transport middels vetachtige bolletjes (liposomen) heeft deze multivitamine de allerhoogste opneembaarheid in de lichaamscellen. Onze Liposomale Multivitamine bevat enkel pure natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen. 

“Winter Weerstand Complex bevat ook vitamine D en zink”

Welke andere supplementen voor weerstand in de winter?

Naast multivitamines heeft vitaminesperpost.nl uiteraard nog vele andere producten voor de weerstand in het assortiment. Specifiek voor meer weerstand in de winter hebben wij de producten Winter Weerstand Complex en Super Weerstand. Naast vele bekende plantaardige stoffen die de weerstand en het immuunsysteem ondersteunen, bevat ons Winter Weerstand Complex ook vitamine D en zink. Ook deze voedingsstoffen helpen het immuunsysteem en zorgen zo mede voor een goede weerstand. Beide supplementen kunnen prima naast onze multivitamines worden ingenomen.

Help de weerstand van uw lichaam een handje, zodat u fluitend de winter doorstaat!

Vragen of advies?

Wilt u weten welke multivitamine het meest geschikt is voor uw specifieke behoefte? Onze deskundige en vriendelijke experts helpen u graag om hier wegwijs in te worden. Voor persoonlijk advies kunt u hen bereiken via het contactformulier of tijdens kantooruren op telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).