Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Juni 2021

 1. Waarom is zweten zo belangrijk?

  Waarom is zweten zo belangrijk?

  Lees meer »
 2. Bergamot: multifunctionele, gezonde citrusvrucht

  Bergamot: multifunctionele, gezonde citrusvrucht

  Veel lekkers komt uit Italië. Zo ook de bergamot. Dit citrusvruchtje groeit bijna uitsluitend aan de Ionische kust en geniet in Nederland geen grote bekendheid. Toch wordt bergamot aan veel producten toegevoegd die we dagelijks gebruiken. Zo wordt earl grey thee gearomatiseerd met bergamot. Bergamot is een multifunctionele, gezonde citrusvrucht

  Lees meer »
 3. Wat kunt u het beste eten rondom de menstruatie?

  Wat kunt u het beste eten rondom de menstruatie?

  De week voorafgaand aan uw menstruatie is beslist geen pretje. ‘Het maandelijkse feestje’ kan gepaard gaan met futloosheid, lekkere trek en stemmingswisselingen. In de westerse wereld komt er steeds meer aandacht voor ‘leven naar uw cyclus’. Wat is dat? En hoe kunt u ongemakken verhelpen met de juiste voeding?

   Lees meer »
  • Wat zijn de voordelen van ashwagandha?

   Wat zijn de voordelen van ashwagandha?

   De voordelen van ashwagandha liggen vooral op het terrein van lichaam en geest. Ashwagandha is een ayurvedisch kruid. Het is met name gunstig voor een goede geestelijke balans. Ashwagandhawortel capsules kunnen vanwege hun rustgevende vermogen echter ook bijdragen aan een goed slaappatroon.

    
   Lees meer »
  • Jeneverbes voor een goede vochthuishouding

   Jeneverbes voor een goede vochthuishouding

   Wie ziet het niet voor zich? Opa op zondagochtend die na de mis een borreltje ‘oude klare’ tot zich neemt. Oude klare? Dat is niets anders dan een lekker glaasje oude jenever, gemaakt van de oud-Hollandse jeneverbes. Hoewel de jeneverbes lang een wat stoffig imago had, is-ie tegenwoordig weer helemaal hip omdat-ie een essentieel ingrediënt

   Lees meer »
  • Hoe worden voedingssupplementen gemaakt?

   Hoe worden voedingssupplementen gemaakt?

   Voedingssupplementen bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen in de vorm van pillen, capsules, poeders of drankjes. Deze producten zijn bedoeld als aanvulling op een gezond en gevarieerd eetpatroon. In dit blog gaan we in op hoe voedingssupplementen worden gemaakt en welke eisen eraan ten grondslag liggen.

   Lees meer »
  • Waarom is geraffineerde suiker zo ongezond?

   Waarom is geraffineerde suiker zo ongezond?

   Mars, ijsjes, zuurtjes en frisdrank. Bent u er dol op? Allemaal producten met veel suiker en zoals we weten, is suiker niet goed voor ons. Behalve dat het slecht is voor de lijn en onze tanden, werken geraffineerde suikers de opname tegen van belangrijke vitamines en mineralen die we eigenlijk uit onze voeding dienen te halen.

   Lees meer »
  • Aroniabes: gezonde superbes met anthocyanen

   Aroniabes: gezonde superbes met anthocyanen

   Wie dit nog niet beseft, heeft de afgelopen jaren kennelijk onder een steen gelegen: talloze bessen zijn supergezond! Vlierbessen, Indiase kruisbessen, duindoornbessen, zwarte bessen en ook zwarte appelbessen oftewel aroniabessen. Met name de laatste barsten zowat uiteen van de natuurlijke antioxidanten die we anthocyanen noemen.

   Lees meer »
  • De zin en onzin van eiwitten na het sporten

   De zin en onzin van eiwitten na het sporten

   Lees meer »
  • Hoe kan ik gezond veganistisch eten?

   Hoe kan ik gezond veganistisch eten?

   Het is vandaag Wereldmilieudag. De afgelopen jaren is de groep mensen die vegetarisch of veganistisch eet sterk gegroeid. Niet gek, want mensen die minder vlees en zuivel nemen, hebben namelijk een kleinere voedselafdruk en zorgen voor minder broeikasgasuitstoot en landgebruik. Waarom kiezen mensen voor een veganistisch eetpatroon? En hoe krijgt u toch

   Lees meer »
  Pagina