Berberine voor een goede bloedsuikerspiegel Berberis aristata

Berberine klinkt als een leuke meisjesnaam: “Berberine, aan tafel, het eten is klaar!”. Maar niets is minder waar. Berberine is een stof die uit bepaalde planten wordt gewonnenen. Het is een van de meest effectieve, natuurlijke supplementen die momenteel verkrijgbaar is. Tijd om berberine eens nader te bekijken.

"Berberine wordt meestal in de wortels, wortelstokken, de stengels en de schors van planten aangetroffen"

Wat is berberine?

Berberine is een stof die in verschillende planten voorkomt zoals bijvoorbeeld in de Europese berberis, de Canadese geelwortel oftewel goldenseal (Hydrastis canadensis), de Chinese bloem ‘gouddraad’ (Coptis trifolia), mahonie (Mahonia aquifolium, ook familie van de Berberis) en de kurkboom (Phellodendron amurense). De stof wordt meestal in de wortels, wortelstokken, de stengels en de schors van planten aangetroffen, maar voor de berberine-capsules van vitaminesperpost.nl wordt de berberine uit de wortels van de Berberis aristata geëxtraheerd .

Gedroogde wortel met berberineGedroogde wortel met berberine

Berberine is in het lichaam op moleculair niveau actief en biedt een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen:

  • Het draagt bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel*
  • Het ondersteunt de leverfunctie*
  • Het is goed voor het cholesterol*
  • Het is goed voor hart en bloedvaten*

"Geel is de kleur van berberine en kurkuma, maar deze kleur heeft ook een connectie met de lever"

Berberine wordt ook 'boomkurkuma' genoemd

Een lepel gemalen kurkuma of geelwortelEen lepel gemalen kurkuma of geelwortel

Berberine is sterk geel gekleurd. Het wordt ook wel ‘boomkurkuma’ genoemd, omdat ook kurkuma een sterke gele kleur heeft. In vroegere tijden werden verschillende soorten van de Berberidaceae-familie gebruikt om wol, leer en hout geel te verven. In Noord-India is dit nog steeds het geval. Het is frappant te constateren dat zowel kurkuma als berberine een goede invloed op de leverfunctie hebben. Ook de lever zelf heeft een connectie met de kleur geel, want als de leverfunctie minder goed functioneert, kunt u een gelige kleur krijgen.

"De zure, felrode bessen van de Berberis zijn eetbaar en worden vaak gegeten als dessert"

Wat is Berberis aristata?

Berberis aristata is een groenblijvende, zelfbestuivende struik die tot de familie van de Berberidaceae behoort. Dit geslacht omvat ongeveer 450-500 soorten. Hij groeit in de gematigde en subtropische gebieden van Azië, Europa en Amerika en kan wel 3,5 meter hoog worden. De struik houdt van een warm en vochtig klimaat en bloeit in mei. Het is een rechtopstaande, stekelige struik met met een geelbruine houtige schors en groene, leerachtige bladeren.

De Berberis aristata bloeit met gele bloemenDe Berberis aristata bloeit met gele bloemen

De struik geeft in mei gele bloemen die later uitgroeien tot trossen met sappige, zure bessen. Deze felrode bessen zijn eetbaar en worden vaak als dessert gegeten.

Wat betekent de afkorting HCL?

Berberine is een ammoniumzout uit de groep isoquinoline-alkaloïden. Voor de plant hebben alkaloïden vermoedelijk een beschermende functie tegen insectenvraat. Een hydrochloride (HCL) is een zout dat ontstaat na de neutralisatiereactie van waterstofchloride en een organische, basische amine. In feite moet zo'n hydrochloride dan worden gezien als een ammoniumzout. Hydrochlorides lossen goed op, waardoor een snelle en efficiënte opname in het lichaam mogelijk is.

Berberine heeft een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel*

Een interessante eigenschap is dat berberine een gunstige invloed heeft op het in stand houden van een normale bloedsuikerspiegel*. Daar zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Mensen die een schommelende bloedsuikerspiegel hebben, dienen daarom ook eerst met een deskundige te overleggen voordat ze dit supplement overwegen.

Waarom kiezen voor de berberine capsules van Sabinsa®?

Gele supplementen met berberineGele supplementen met berberine

De berberinecapsules van ons voedingssupplement worden geproduceerd door Sabinsa®. Dit is een producent van ayurvedische supplementen met een goede reputatie, die kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Ons berberinesupplement bevat het gepatenteerde ingrediënt Rebersa®️. Het Rebersa®️ berberine-extract is het beste wortelextract dat u wereldwijd kunt kopen. Het extract is gestandaardiseerd op 97% berberinezouten.

Dit berberinesupplement bevat wel 500 mg berberine per capsule van hoge kwaliteit. Wij hebben het gepatenteerde Rebersa®️ berberine-extract ook verwerkt in onze Super Berberine formule. Super Berberine bevat dihydroberberine (DHB). Dit is een metaboliet van berberine, die gemakkelijk in de darmen wordt opgenomen en een hoge biologische beschikbaarheid kent.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het product Berberine & Curcumine. Het bevat 4 hoogwaardige ingrediënten: berberine van Rebersa®, curcumine van C3-complex©, Tetra SOD® en BioPerine®. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vragen of advies?

Struin voor antwoorden eens door onze uitgebreide informatieve collectie blogs! U kunt tijdens kantooruren tevens contact opnemen met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).