Wat is het beste berberinesupplement? De Indiase zuurbes

Berberine is een magisch stofje dat voorkomt in planten zoals kurkuma, goldenseal en de Chinese ‘gouddraad’. Berberine biedt tal van indrukwekkende gezondheidsvoordelen en is om die reden een gewild ingrediënt. Bent u van plan een supplement met berberine aan te schaffen? In dit blog vertellen we u hoe u het beste berberine supplement herkent en wat de juiste dosering is.

Wat is berberine? 

Berberine is een alkaloïde die wordt aangetroffen in verschillende planten, zoals goldenseal (Hydrastis canadensis), Chinese ‘gouddraad’ (Coptis trifolia), de kurkboom (Phellodendron amurense), de zuurbes (Berberis vulgaris) en de Indiase berberis (Berberis aristata). De bijzondere alkaloïde werd in 1917 voor het eerst geïsoleerd uit goldenseal. De stof wordt in de wortels, wortelstokken, de stengels, de bast en de stam van planten gevonden. Berberine heeft een sterke gele kleur en wordt om die reden ook wel ‘boomkurkuma’ genoemd.

“Het actieve berberine gehalte is afhankelijk van de hoogte van de plant”

De oorsprong van berberine

BerberinewortelBerberinewortel

Het Himalayagebergte is de thuisbasis van verschillende heilzame planten die al eeuwen binnen de Ayurveda worden gebruikt. De Berberis aristata is een mooi voorbeeld van de rijke flora van deze regio. Hoewel er verschillende Berberissoorten zijn die berberine bevatten, is de Berberis aristata met zijn rijke verspreiding in de Himalaya de favoriete bron voor Ayurvedische formuleringen.

Studies naar deze soort hebben aangetoond dat het actieve berberinegehalte afhankelijk is van de hoogte van de plant. Volgens de traditionele kennis zou ook het kaliumgehalte in de bodem en de manier van beplanting hebben geholpen om een betere opbrengst van de plant te krijgen.

“De meest bestudeerde eigenschappen van berberine zijn de invloed op de bloedsuikerspiegel en het cholesterol”

Wat is de werking van berberine? 

De Berberis aristata en andere Berberissoorten worden veel gebruikt binnen de traditionele Chinese gezondheidsleer en de Ayurveda voor diverse doeleinden ingezet. De afgelopen jaren heeft de natuurlijk voorkomende stof ook de interesse gewekt van onderzoekers en gezondheidsprofessionals. In de huidige tijd worden supplementen met berberine ingezet voor verschillende gezondheidsdoelen. Berberine:

  • is goed voor de normale maagfunctie*
  • is goed voor de lever*
  • draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*
  • is goed voor de urinewegen*
  • draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte*

De meest bestudeerde eigenschappen van berberine zijn de invloed op de bloedsuikerspiegel en de gunstige invloed op het cholesterol. De werking van berberine wordt in tal van gerandomiseerde, klinische onderzoeken ondersteunt.

“Rebersa® is het beste berberine-extract dat u op dit moment wereldwijd kunt kopen”

Hoe herkent u een goed wortelextract van de Berberis Aristata? 

In de afgelopen jaren is het aanbod van voedingssupplementen met berberine sterk toegenomen. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om voor een kwalitatief hoogwaardig supplement te kiezen? Om optimaal te profiteren van alle gezonde eigenschappen die berberine voor ons in petto heeft, is het belangrijk voor een extract op basis van de wortel van de plant te kiezen. Deze bevatten de grootste hoeveelheid werkzame stoffen. 

Berberis plantBerberis plant

Bij vitaminesperpost.nl verkopen wij tal van producten van de gerenommeerde producent Sabinsa. U kent Sabinsa wellicht van ons ruime assortiment Ayurvedische supplementen zoals kurkuma en ashwagandha. Rebersa®️ is een gepatenteerd ingrediënt, ontwikkeld door Sabinsa. Rebersa®️ is het beste berberine-extract dat u op dit moment, wereldwijd kunt kopen. Ons berberinesupplement bevat een gestandaardiseerd wortelextract van de Berberis aristata.  Het product is eveneens gestandaardiseerd op 97-102% berberinezouten (berberinechloride of berberinebisulfaat). 

Wat is de juiste dosering van berberine? 

Na het lezen van dit blog bent u vast enthousiast geworden over deze bijzondere stof. Hoeveel heeft u eigenlijk nodig om uw gezondheidsdoelen te behalen? Een supplement met berberine wordt vaak gebruikt in een dagdosering tussen de 300-1500 milligram. Dit betekent dat u tussen de 1 tot 5 capsules per dag kunt innemen.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. 

Vragen of Advies?

Wilt u meer weten over berberine supplementen of andere producten van Sabinsa? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer 075-612 12 47 (lokaal tarief).