Bessen waar we blij van worden Bessen waar we blij van worden

Loopt u telkens de besjes voorbij in de supermarkt of bij de groenteboer? Niet doen! Bessen in al hun soorten en vormen, bevatten allerlei fijne stoffen voor een dagelijkse gezondheidsboost. Houdt u niet zo van fruit maar wilt u toch profiteren van de goede stoffen in bessen? Kies dan voor capsules of een poeder dat u in uw smoothie of yoghurt kunt verwerken.

Veel bessen zijn populair en worden inmiddels tot superfood bestempeld. Om te weten welke bessen het meest voedzaam zijn, hebben we er 8 voor u op een rij gezet.

“De açai-palmbomen staan bekend als ‘the trees of life”

Açai bessenAçai bessen

1. Açai bes
De açai is een donkerpaarse bes die van oorsprong afkomstig is uit het Amazonegebied en vroeger door de inheemse bevolking als onderdeel van hun voeding werd gebruikt. De açai palmbomen stonden toen al bekend als ‘the trees of life’. De açai bes is voedzaam en bevat een hoog gehalte aan proteïnen, vezels en meervoudige onverzadigde vetten. De bessen zijn rijk aan antioxidanten en zitten boordevol vitamines en mineralen, zoals de vitamines A, B1, B2, B3, C, E en de mineralen calcium, fosfor, kalium, magnesium en ijzer. Bij vitaminesperpost.nl kunt u kiezen uit vegetarische açai bes capsules en açai poeder. Omdat de açai bessen direct na het oogsten zijn gevriesdroogd, profiteert u optimaal van de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen.

“De hoge concentratie vitamine C maakt de acerola interessant”

Acerola bessenAcerola bessen

2. Acerola
De acerola wordt ook wel de West-Indische kers of de Barbados kers genoemd. De vrucht heeft een oranje-rode schil. Het vruchtvlees is geel-oranje en heeft een zoetzure smaak.

De hoge concentratie vitamine C maakt deze vrucht interessant. Vitamine C staat vooral bekend vanwege zijn positieve invloed op het immuunsysteem en zijn celbeschermende eigenschappen.

Wij verkopen acerola capsules. Deze acerola capsules bevatten minimaal 18% vitamine C.

“Bosbessen zijn zoet en sappig”

Blauwe bosbessenBlauwe bosbessen

3. Blauwe bes (bosbes)
Bosbessen variëren in grootte en de kleur loopt uiteen van blauw, kastanjebruin tot paarsachtig zwart. Ze komen vooral uit de Verenigde Staten. Het vruchtvlees van de bes bevat kleine zaden. Bosbessen zijn lekker zoet en erg sappig. Niet veel voedingsmiddelen bevatten meer antioxidanten dan blauwe bessen.

Bij vitaminesperpost.nl kunt u kiezen uit blauwe bosbes capsules en blauwe bosbes poeder. De blauwe bosbes van vitaminesperpost.nl is gevriesdroogd en geschikt voor vegetariërs.

“Cranberries bevatten vitamine C”

schaaltje met cranberriesschaaltje met cranberries

4. Cranberry
Cranberries zijn bolvormige bessen. Als ze rijp zijn, krijgen ze een prachtige rode kleur. De cranberry komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland, waar we cranberries veenbessen noemen, doet een verhaal de ronde waarin wordt gesteld dat ooit op Terschelling een vat met cranberries aanspoelde, waarna bleek dat de bessen ook hier kunnen groeien. Cranberries bevatten sowieso vitamine C. Daarnaast bevatten ze echter ook zogenoemde proanthocyanidinen.

Wij verkopen diverse varianten van cranberries, zoals cranberry poeder voor in uw smoothie of yoghurt. Daarnaast hebben wij Cranberry met D-mannose. Het bevat het kruid solidago, in Nederland beter bekend als ‘guldenroede’. Solidago ondersteunt de blaas- en nierfunctie en is voor een goede vochthuishouding en vochtbalans. Ter aanvulling zijn er in de formule 2 stoffen gecombineerd: cranberry en D-mannose. Bij vitaminesperpost.nl kunt u tevens terecht voor cranberry capsules. De vegetarische capsules bevatten 100% gevriesdroogd cranberrypoeder zonder kunstmatige hulpstoffen.

“Goji bessen bevatten 18 aminozuren en 21 mineralen”

goji bessengoji bessen

5. Goji bes
De goji bes groeit aan de struik Lycium barbarum, ook wel Boksdoorn genoemd. Het betreft hier een plant uit de familie van de nachtschade, waartoe ook de aardappel en de tomaat behoren. In Azië is de goji bes al eeuwen bekend. In de traditionele Chinese kruidenkunde wordt deze bes dan ook al sinds jaar en dag voor diverse toepassingen gebruikt.

Goji bessen bevatten wel 18 aminozuren en 21 mineralen. De voornaamste mineralen hiervan zijn ijzer, koper, zink, selenium, fosfor en calcium. Daarnaast bevatten goji bessen een flinke hoeveelheid antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijk voor het behoud van goede lichaamscellen.

In ons assortiment treft u goji poeder en goji extract aan. Voor het poeder zijn onze vers geoogste bessen verwerkt tot een krachtig extractratio van 15:1. U kunt het goji bes poeder in een smoothie of in yoghurt verwerken. Onze goji extract capsules zijn hooggestandaardiseerd (15:1). Dit betekent dat 500 mg goji bes overeenkomt met 7,5 gram vrucht!

“Inca bessen: rijk aan pectine”

Inca bessen oftewel golden berriesInca bessen oftewel golden berries

6. Inca bes
Ze worden ook wel golden berries genoemd, de Inca bessen. Dit heeft te maken met hun goudgele kleur. Van nature treffen we de Inca bes aan in de Andes in Peru. De Inca bes bevat een breed spectrum aan B-vitamines, waaronder B12, een vitamine die niet in veel plantaardige producten voorkomt. Bovendien zijn Inca bessen een fijne bron van zogenoemde bioflavonoïden en rijk aan fosfor en de vitamines A, B1, B2, B6, B12 en C en een uitstekende bron van proteïnen. Last but not least zijn ze rijk aan pectine.

Wij verkopen 100% natuurlijk Inca bessen poeder. Het poeder is een heerlijke aanvulling voor uw smoothie. Ook zou u het eens kunnen mengen met uw (soja) yoghurt, eventueel samen met wat muesli of ontbijtgranen.

“Moerbei-bessen zitten boordevol ijzer, vezels, calcium en eiwitten”

Moerbei bessen in een schaaltjeMoerbei bessen in een schaaltje

7. Moerbei
De moerbei bes behoort tot de bomenfamilie van de Moradeae. De bes groeit vooral in de subtropen van Afrika, Azië en Noord-Amerika. Een rijpe moerbei heeft een donkerpaarse tot zwarte kleur en smaakt aangenaam en zoet. Moerbei bessen zitten boordevol ijzer, vezels, calcium en eiwitten. De donkerste soorten bevatten vaak veel antioxidanten, zoals resveratrol en anthocyanen. Moerbei bessen worden veel in gebak, desserts en wijnsoorten gebruikt.

Moerbeiblad extract ondersteunt het voorkomen van een hongergevoel omdat het de bloedsuikerspiegel op peil houdt*. Onze speciale formule bevat daarnaast groene thee extract dat helpt bij het stimuleren van de vetverbranding*.

“Vlierbessen zouden de immuniteit ondersteunen”

vlierbessen siroopvlierbessen siroop

8. Vlierbes
De vlierbes (Sambucco nigra) komt over de hele wereld voor. het is een plant van de familie van het muskuskruid en kan overal bloeien. De zwarte besjes bevatten pitten. Hierdoor behoren ze tot de steenvruchten. Voedingsstoffen in de vlierbes zijn tannines, aminozuren, carotenoïden, bioflavonoiden, rutine en de vitamines A, B en C. Vlierbessen ondersteunen het immuunsysteem*. De bekendste toepassing is vlierbessap. Dit sap kunt u echter slechts in kleine hoeveelheden drinken, omdat het vaak tot diarree leidt. Ongekookte bessen bevatten giftige stoffen. Het vegetarische vlierbes extract van vitaminesperpost.nl is hoog gestandaardiseerd op 30% polyfenolen.

 

*De gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Vragen of advies?

Vitaminesperpost.nl heeft een groot aanbod van diverse bessen, zowel als capsule als in poedervorm voor uw smoothies of ijs. U kunt deze meteen op de website bestellen, want al onze supplementen passen door de standaard brievenbus. Vraagt u liever eerst advies? Onze kundige en vriendelijke medewerkers staan u graag tijdens kantooruren vrijblijvend te woord via telefoonnummer + 31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).