Bessen waar we blij van worden Schaaltje met blauwe bessen

Loopt u telkens de besjes voorbij in de supermarkt of bij de groenteboer? Niet doen! Bessen in al hun soorten en vormen bevatten allerlei fijne stoffen voor een dagelijkse gezondheidsboost. Houdt u niet zo van fruit maar wilt u toch profiteren van de goede stoffen in bessen? Kies dan voor capsules of een poeder dat u in uw smoothie of yoghurt kunt verwerken.

Veel bessen zijn populair en worden inmiddels tot superfood bestempeld. Om te weten welke bessen het meest voedzaam zijn, hebben we er 8 voor u op een rij gezet.

“De açai-palmbomen staan bekend als ‘the trees of life”

Açai-bessenAçai-bessen

1. Açai-bes

De açai is een donkerpaarse bes die van oorsprong afkomstig is uit het Amazonegebied en vroeger door de inheemse bevolking als onderdeel van hun voeding werd gebruikt. De açai-palmbomen stonden toen al bekend als ‘the trees of life’. De açai-bes is voedzaam en bevat een hoog gehalte aan proteïnen, vezels en meervoudige onverzadigde vetten.

De bessen zijn rijk aan antioxidanten en zitten boordevol vitamines en mineralen, zoals de vitamines A, B1, B2, B3, C, E en de mineralen calcium, fosfor, kalium, magnesium en ijzer. Bij vitaminesperpost.nl kunt u kiezen uit vegetarische açai-bes capsules en açaipoeder. Omdat de açai-bessen direct na het oogsten zijn gevriesdroogd, profiteert u optimaal van de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen.

“De maqui-bes wordt gezien als de koning van het superfruit”

2. Maqui-bes

De maqui bes groeit in Chili en wordt gezien als de koning van het superfruit. De bes heeft maar liefst een tweemaal zo hoge antioxidantwaarde als de açai bes! Maqui-bessen bevatten verschillende antioxidanten zoals anthocyanen, delfinidine, malvidine, petunidine, cumarines, triterpenen, flavonoïden en cyanidine. Maqui-bessen worden traditioneel veel door de oorspronkelijke bewoners gebruikt.

Maqui-bessenMaqui-bessen

De maqui-bes van vitaminesperpost.nl is gevriesdroogd en is op natuurlijke wijze geteeld. Geschikt voor vegetariërs.

“Bosbessen zijn zoet en sappig”

Blauwe bosbessenBlauwe bosbessen

3. Blauwe bes (bosbes)
Bosbessen variëren in grootte en de kleur loopt uiteen van blauw, kastanjebruin tot paarsachtig zwart. Ze komen vooral uit de Verenigde Staten. Het vruchtvlees van de bes bevat kleine zaden. Bosbessen zijn lekker zoet en erg sappig. Niet veel voedingsmiddelen bevatten meer antioxidanten dan blauwe bessen. Bij vitaminesperpost.nl kunt u kiezen voor blauwe bosbesextract.

De blauwe bosbessen zijn gevriesdroogd en geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

“Cranberries bevatten vitamine C”

4. Cranberry
Cranberries zijn bolvormige bessen. Als ze rijp zijn, krijgen ze een prachtige rode kleur. De cranberry komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In Nederland, waar we cranberries veenbessen noemen, doet een verhaal de ronde waarin wordt gesteld dat ooit op Terschelling een vat met cranberries aanspoelde, waarna bleek dat de bessen ook hier kunnen groeien. Cranberries bevatten vitamine C en proanthocyanidinen (OPC's).

schaaltje met cranberriesschaaltje met cranberries

Wij verkopen diverse varianten van cranberries, zoals Cranberry met D-mannose. Deze formule bevat het kruid solidago, in Nederland beter bekend als ‘guldenroede’. Solidago ondersteunt de blaas- en nierfunctie en is voor een goede vochthuishouding en vochtbalans*. Ter aanvulling zijn er in de formule 2 stoffen gecombineerd: cranberry en D-mannose. Bij vitaminesperpost.nl kunt u tevens terecht voor Cranberry Plus. De vegetarische capsules bevatten 100% gevriesdroogd cranberrypoeder zonder kunstmatige hulpstoffen.

“De duindoornbes bevat het zeldzame vetzuur omega 7”

DuindoornbessenDuindoornbessen

5. Duindoornbes

De duindoornbes is bijzonder vitaminerijk. Het is een krachtige bron van vitamine C, bevat carotenoïden en het zeldzame vetzuur omega 7. Omega 7 uit onze duindoornbesolie-capsules is door middel van CO2-extractie uit koudgeperste olie verkregen. Dit is een milieuvriendelijk proces waarmee zoveel mogelijk stoffen uit de duindoornbes worden gehaald.

Deze moderne CO2-methode is vrij kostbaar, maar u bent dan wel verzekerd van een premium kwaliteit duindoornolie. Onze capsules zijn gemaakt van rundergelatine en bevatten minimaal 185 mg omega 7.

“Inca bessen: rijk aan pectine”

6. Inca bes
Ze worden ook wel golden berries genoemd, de Inca bessen. Dit heeft te maken met hun goudgele kleur. Van nature treffen we de Inca bes aan in de Andes in Peru. De Inca bes bevat een breed spectrum aan B-vitamines, waaronder B12, een vitamine die niet in veel plantaardige producten voorkomt. Bovendien zijn Inca-bessen een fijne bron van zogenoemde bioflavonoïden en rijk aan fosfor en de vitamines A, B1, B2, B6, B12 en C en een uitstekende bron van proteïnen. Last but not least zijn ze rijk aan pectine.

Incabessen oftewel golden berriesIncabessen oftewel golden berries

Wij verkopen 100% natuurlijk Incabessenpoeder. Het poeder is een heerlijke aanvulling voor uw smoothie. Ook zou u het eens kunnen mengen met uw (soja) yoghurt, eventueel samen met wat muesli of ontbijtgranen.

“Moerbei-bessen zitten boordevol ijzer, vezels, calcium en eiwitten”

Moerbeibessen in een schaaltjeMoerbeibessen in een schaaltje

7. Moerbei
De moerbei bes behoort tot de bomenfamilie van de Moradeae. De bes groeit vooral in de subtropen van Afrika, Azië en Noord-Amerika. Een rijpe moerbei heeft een donkerpaarse tot zwarte kleur en smaakt aangenaam en zoet. Moerbeibessen zitten boordevol ijzer, vezels, calcium en eiwitten. De donkerste soorten bevatten vaak veel antioxidanten, zoals resveratrol en anthocyanen. Moerbeibessen worden veel in gebak, desserts en wijnsoorten gebruikt. Moerbeibladextract helpt op gewicht te blijven*. 

“Vlierbessen zouden de immuniteit ondersteunen”

8. Vlierbes
De vlierbes (Sambucco nigra) komt over de hele wereld voor. het is een plant van de familie van het muskuskruid en kan overal bloeien. De zwarte besjes bevatten pitten. Hierdoor behoren ze tot de steenvruchten. Voedingsstoffen in de vlierbes zijn tannines, aminozuren, carotenoïden, bioflavonoiden, rutine en de vitamines A, B en C. Vlierbessen ondersteunen het immuunsysteem*. De bekendste toepassing is vlierbessap.

VlierbessensiroopVlierbessensiroop

Dit sap kunt u echter slechts in kleine hoeveelheden drinken, omdat het vaak tot diarree leidt. Ongekookte vlierbessen bevatten giftige stoffen. Het vegetarische vlierbesextract van vitaminesperpost.nl is hoog gestandaardiseerd op 30% polyfenolen. Ook hebben we Vlierbes Complex. Met 150 mg vlierbloesemextract en 250 mg vlierbessenextract is ons Vlierbes Complex een compleet supplement dat kan worden ingezet om het afweersysteem en de luchtwegen mee te ondersteunen*. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vragen of advies?

Vitaminesperpost.nl heeft een groot aanbod van diverse bessen, zowel als capsule als in poedervorm voor uw smoothies of ijs. U kunt deze meteen op de website bestellen, want al onze supplementen passen door de standaard brievenbus. Vraagt u liever eerst advies? Onze kundige en vriendelijke medewerkers staan u graag tijdens kantooruren vrijblijvend te woord via telefoonnummer + 31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).