Do’s & don’ts voor een langdurig stralend uiterlijk Mooie jonge vrouw met stralend uiterlijk

Ouder worden. We willen het allemaal, maar het liefst zonder dat het aan de buitenkant is te zien. Waar zichtbare ouderdom voorheen respect opriep, zit niemand dezer dagen nog op rimpels, een uitgezakt lijf, een droge huid en piekerig haar te wachten. Een gevarieerd en gezond levenspatroon is stap één in uw queeste naar een langdurig stralend uiterlijk. Dat betekent: geen geraffineerde koolhydraten of grillige diëten, het gebruik van zout zoveel mogelijk vermijden, stress uitbannen en goed hydrateren. Sommige voedingssupplementen kunnen u bijstaan in de strijd tegen (vroegtijdige) huidveroudering.

Collageen is onmisbaar om de huid stevig te houden

Er is geen ontkomen aan. Na ons 25ste levensjaar treedt het verval in. Roken, vervuiling en alcohol zijn bekende boosdoeners voor onze huid. Regelmatig flink wat glaasjes wijn en bier achterover gooien, kan tot vroegtijdige huidveroudering leiden, omdat een een chronisch vochttekort kan ontstaan. Bij een vochttekort maakt de huid minder collageen aan en collageen is onmisbaar om de huid stevig en elastisch te houden. Bij de vermindering van collageen zullen er sneller rimpels ontstaan. Drink alcohol daarom met mate.

Glas rode wijnGlas rode wijn

"Roken zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid afneemt en verslapt"

Roken veroorzaakt fijne lijntjes

AsbakAsbak

Roken zorgt er eveneens voor dat de huid sneller ouder wordt. Roken kan fijne lijntjes (veelal rond de mond) veroorzaken. Bovendien is roken er verantwoordelijk voor dat de doorbloeding van de huid afneemt en deze verslapt. Als de doorbloeding van de huid afneemt, ontstaat een doffe en vale teint. Als het op het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering aankomt, zijn er dus duidelijk enkele do’s en don’ts. We zetten er hieronder een paar voor u op een rij.

“Vermijd snackbarbezoek en koolzuurhoudende dranken”

Definitieve don’ts:

Veel zout eten
Veel zout eten, kan leiden tot een verlies aan calcium, wat niet goed is voor de tanden en de botten. Zout verhoogt bovendien uw bloeddruk, waardoor uw hart onder druk kan komen te staan. Probeer uw inname van zout dus te beperken door zout te vervangen door (verse) kruiden, citroen of knoflook en gebruik het liefst Keltisch zout, dat van nature alle sporen en mineralen bevat die in het menselijk lichaam aanwezig zijn.

Vrouw weigert zoutVrouw weigert zout

"Het gebruik van suiker en geraffineerde koolhydraten is van invloed op uw bloedsuikerspiegel"

FrisdrankFrisdrank

Geraffineerde suikers/geraffineerde koolhydraten eten
Door de verwarming van geraffineerde suiker/geraffineerde koolhydraten ontstaan enzymen die ons collageen afbreken. Dit leidt tot rimpels en verminderde elasticiteit van de huid. Daarnaast kan het gebruik van suiker en geraffineerde koolhydraten negatieve gevolgen hebben voor uw bloedsuikerspiegel. Vermijd dus snackbarbezoek en koolzuur- en suikerhoudende en alcoholische dranken.

Grillige diëten
De meeste diëten richten zich op bepaalde voedingsgroepen. Dit gaat echter vaak ten koste van andere voedingsgroepen, terwijl deze voeding vaak waardevolle antioxidanten bevat die het verouderingsproces vertragen. Bovendien worden bij diverse diëten de nieren zwaar belast, wat in uitdroging of teveel zuren in uw lichaam kan resulteren.

“Stress doet fronsen”

Langdurig onder stress leven
Van stress is bekend dat het de levensduur verkort en tot veroudering leidt. In een stresssituatie maakt het lichaam vrije radicalen aan die de bloedvaten kunnen beschadigen. Bovendien is langdurige stress funest voor het immuunsysteem. Daarnaast fronst u natuurlijk vaker in stressvolle situaties. Hiermee creëert u vervolgens weer rimpels.

Vrouw met stressVrouw met stress

"Hydrateren helpt uw huid in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering"

Definitieve do’s:

Glas waterGlas water

Drink altijd voldoende water
Hydrateren is een van de toverwoorden voor uw huid in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering. Drink derhalve veel water en vermijd zoete, koolzuur- of cafeïnehoudende dranken omdat deze uw huid uitdrogen.

“Maak eens een ommetje tijdens de lunchpauze”

Neem dagelijks voldoende lichaamsbeweging
Bewegen is goed voor de doorbloeding. Het neemt stress weg, het houdt u fit en zorgt daardoor voor minder ouderdomsverschijnselen. Minimaal een half uur per dag matig intensief bewegen, houdt uw lijf en leden heerlijk soepel. Een ommetje maken tijdens de lunchpauze, is al het halve werk Sommige van onze voedingssupplementen helpen om spieren soepel en sterk te houden en ondersteunen de normale spierfunctie.

HardlopenHardlopen

Met name vitamine D en de mineralen kalium, calcium en magnesium staan bekend om hun ondersteunende rol voor de spieren. Ook zwarte bes en groenlipmossel met curcumine en zwarte bes zijn goed voor spieren.

"Essentiële vetzuren ondersteunen de aanmaak van gezonde huidcellen"

Vette visVette vis

Eet regelmatig vette vis
‘U bent wat u eet’. Probeer dus voldoende essentiële vetzuren te eten. U vindt deze met name in vette vis, noten, zaden, olijven en avocado’s. Essentiële vetzuren ondersteunen de aanmaak van gezonde huidcellen. Omega 3, 6 en 9 zijn essentiële vetzuren. Ze zijn onder meer goed voor het gezichtsvermogen, het hart, de bloedvaten en de hersenfunctie.

Omega-vetzuren (onder meer visolie) zorgen ervoor dat uw huid beter bestand is tegen veelvuldige aanwezigheid in ruimtes met airconditioning. Voor het binnenkrijgen van genoeg omega 3-vetzuren is het soms handig om uw voedingspatroon aan te vullen met omega-supplementen.

"Langdurige stress kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid én het uiterlijk"

Vermijd stress
Een scheiding, een verhuizing, ontslag of een sterfgeval. Ze behoren tot de grootste stressveroorzakers van de eerstewereldmens. Stress is in den beginne een mooi mechanisme. In geval van een bedreiging worden hormonen aangemaakt. Deze zorgen ervoor dat het lichaam klaar is om te reageren. Deze hormonen verhogen de bloeddruk, de hartslag versnelt en de spieren worden geactiveerd. 

Stress- en relaxbordenStress- en relaxborden

Langdurige stress kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid én het uiterlijk. Bovendien: wie constant onder spanning gaat, fronst meer, wat tot meer rimpels leidt. Gelukkig zijn er voedingssupplementen die u kunnen helpen om op een natuurlijke manier te ontspannen, zodat u de stress met een andere blik tegemoet kunt treden. Ashwagandha, ook bekend als de Indiase ginseng, wordt in de Ayurveda gebruikt bij spanning en innerlijke onrust*. Andere natuurlijke rustgevende* producten zijn Panax ginseng, Rhodiola rosea, Aloë vera en valeriaan.

“Voldoende slapen is essentieel”

Slapende vrouwSlapende vrouw

Slaap, slaap, slaap!
Het belang van goed slapen staat steeds meer in de schijnwerper. Bij mensen die kortdurend niet genoeg slapen, zien we immers direct effecten in hun gezicht. Ze krijgen wallen, rode en gezwollen ogen, een bleke huid en hangende mondhoeken. Dit heeft te maken met het hormoon cortisol. Dit steekt zowel bij stress als bij een voortdurend slaaptekort de kop op. Cortisol heeft een negatieve invloed op uw teint. 

Het verhoogt de talgproductie. Hierdoor neemt de kans op puistjes toe. Bovendien ontstaat bij te weinig slaap een tekort aan het hormoon melatonine. Dit helpt juist bij het herstel van de huid en ondersteunt de aanmaak van collageen. Als er minder collageen wordt aangemaakt, ziet de huid er ouder uit. Probeer dus altijd uw beautyslaap te nemen. Mocht u moeite hebben met in slaap vallen, dan zou u het met natuurlijke rustgevers* kunnen proberen, zoals Nachtrust Plus of Passiebloem. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

"Een gezonde levensstijl is de goede weg in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering"

Als u er een gezonde levensstijl op nahoudt, bent u op de goede weg in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering. Ook kunnen bovengenoemde producten u helpen om het gevecht tegen de rimpels van binnenuit aan te gaan. Deze bevatten vitaminen, onverzadigde vetzuren en andere waardevolle stoffen die de huidcellen voeden. Ze zijn bovendien vrij van schadelijke, kunstmatige toevoegingen. 

OogOog

Bovendien legt olie een dun laagje over de huid waardoor het vocht vasthoudt en beschermd is tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Vragen of advies?

Misschien duizelt het u inmiddels bij al deze suggesties. Geen nood. Onze kundige en vriendelijke medewerkers adviseren u graag tijdens kantooruren vrijblijvend over het meest geschikte product voor u. U kunt hen tijdens kantoren bereiken via ons contactformulier of via telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).