Welke supplementen zijn het beste voor huid, haar en nagels? Stralende vrouw

Het najaar is in volle gang met haar mooie kleuren en wisselende weersomstandigheden. Onze huid, haar en nagels kunnen met deze overgang wel wat extra aandacht gebruiken. Naast een gezonde leefstijl en uitgebalanceerde voeding kunt u voor ondersteuning van supplementen kiezen. Voor net dat beetje extra beauty.

Invloeden van binnenuit en buitenaf op huid, haar en nagels

Vrouw met crème op haar gezichtVrouw met crème op haar gezicht

Wie heeft geen beautyroutines? Een crèmetje hier, een lekker luchtje daar. Het aanbod van de markt stemt zich lustig af op onze groeiende behoefte om goed voor de dag te komen. Men zegt wel eens dat schoonheid van binnen zit. Dat is nog niet eens zo’n gekke uitspraak. Het lijkt soms bijna echt zo te zijn dat wie van binnen gezond en in balans is, dat ook daadwerkelijk uitstraalt. Hoe gezond leeft u daadwerkelijk?

“Als er sprake is van stress, een verstoorde nachtrust door piekeren of zorgen of een schommelende hormoonspiegel, heeft dat invloed op ons uiterlijk”

Als er sprake is van stress, een verstoorde nachtrust door piekeren en zorgen of door een schommelende hormoonspiegel, heeft dat invloed op ons uiterlijk. Ook bepaalde voeding kan
van invloed zijn op onze looks. Door wisseling van de seizoenen kunnen onze huid, haren en nagels het eveneens zwaar hebben. Om nog maar niet te spreken over luchtvervuiling, blootstelling aan de zon of guur weer. De huid kan dof, vettig of onregelmatig worden, onze nagels kunnen broos worden of snel afbreken en ons haar kan stevigheid, glans en volume verliezen. 

Stress heeft ook gevolgen voor onze nagelsStress heeft ook gevolgen voor onze nagels

“Hyaluronzuur wordt door het lichaam zelf aangemaakt”

Hyaluronzuur voor een gezonde huid

Hyaluronzuur is een heldere, kleverige stof die van nature door het lichaam zelf wordt aangemaakt. De grootste hoeveelheden worden aangetroffen in de huid, het bindweefsel en de ogen. Daar bindt het zich aan water, om zo vocht vast te houden. Niet alleen houdt hyaluronzuur vocht vast, het heeft ook een breed scala aan andere eigenschappen. Het levert onder meer een bijdrage aan de normale structuur, de elasticiteit en het uiterlijk van uw huid. Een musthave voor in het beautykastje dus.

Bij vitaminesperpost.nl kunt u hyaluronzuursupplementen kopen. Speciaal met alfa-liponzuur, hydroxyproline en druivenpitextract. Alfa-liponzuur is een vetzuur dat bij verschillende processen in ons lichaam aanwezig is. Druivenpitextract is rijk aan antioxidanten. Antioxidanten staan erom bekend dat ze onze lichaamscellen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

“Het woord ‘collageen’ is afkomstig van het Griekse woord ‘kólla’, wat lijm betekent. De Grieken wisten blijkbaar al lang wat de waarde van dit stofje is.”

Collageen, stofje dat alles bij elkaar houdt

Laten we eens wat dieper ingaan op collageen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het is tevens een van de belangrijkste bouwstenen van botten, huid, spieren, pezen en ligamenten. Collageen wordt in veel verschillende lichaamsdelen aangetroffen, waaronder de bloedvaten, het hoornvlies en zelfs de tanden. Het woord ‘collageen’ is afkomstig van het Griekse woord ‘kólla’, wat lijm betekent. De Grieken wisten blijkbaar al lang wat de waarde van dit stofje is. Wist u dat vitamine C bijdraagt aan de productie van collageen in het lichaam? Daarom heeft vitaminesperpost.nl de keus gemaakt voor een Collageen Complex, met extra vitamine C. Zo kan de huid van binnenuit worden versterkt.

Heermoes voor ondersteuning aan haar, huid en nagels

Heeft u wel eens van heermoes gehoord? De kans is groot dat u dit kruid al eens bent tegengekomen. Te vinden in tuinen en op akkers wordt heermoes als onuitroeibaar kruid gezien. Dit heeft voornamelijk te maken met de wortels, die diep in de grond woekeren. Haalt u het kruid weg, dan is het zo weer terug. Vervelend misschien, maar heermoes heeft tevens prachtige eigenschappen. Zo ook voor het haar. Heermoes bevat silicium en biedt niet alleen ondersteuning aan ons haar maar ook aan onze huid en nagels*.

HeermoesHeermoes

Super Huid, Haar en Nagels

Ziet u het niet zitten om afzonderlijk van elkaar allerlei supplementen te slikken? Bij vitaminesperpost.nl kunt u de formule Super Huid Haar en Nagels kopen. Deze formule bevat maar liefst 7 verschillende stoffen, zoals collageen, ellaginezuur, MSM, keratine, vitamine C, vitamine B8 (biotine) en zink. Deze sterke combinatie zorgt voor een complete aanpak van binnenuit. Zo kunt u gerust de seizoenen doorkomen.

Gezond leven heeft invloed op ons uiterlijk

Hart met groene groenteHart met groene groente

Nu de aanpak voor binnenuit is besproken, is het wellicht ook nog handig om te weten wat u nog meer voor uw uiterlijk kunt doen. Gezond leven is hierbij belangrijk en heeft een grote invloed. Neem hiervoor eens een kijkje bij ons blog over de do's en dont’s voor een langdurig stralend uiterlijk!

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vragen of advies?

Wij verkopen veel voedingssupplementen die ondersteuning geven aan de huid, het haar en de nagels. Wilt u meer weten over dit soort supplementen in ons assortiment? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar tijdens kantoortijden via telefoonnummer +31 (0)75- 612 12 47 (lokaal tarief).