Uw huid mooi egaal door kippeneierschaal Uw huid mooi egaal door kippeneierschaal

Kippeneierschaal? Beter kunnen ze zeggen: door het vliesje van kippeneierschaal. In dit vliesje zit namelijk collageen. Dit is een eiwit dat de lijm vormt voor ons bindweefsel. Dat bindweefsel is belangrijk voor een mooie huid, dat willen we natuurlijk allemaal. Sinds kort verkopen wij een nieuw collageen supplement: Ovo-vega collageen. Dit collageen is afkomstig van het kippen eierschaalmembraan en is daardoor geschikt voor vegetariërs.

Wat is collageen?

Dame met mooie huidOnze huid bestaat uit drie lagen. De bovenste laag is de opperhuid, de middelste laag de lederhuid en de onderste laag is het bindweefsel. Dit bindweefsel is een flexibel, verbindend weefsel. Het heeft een ondersteunende, verzorgende functie en geeft vorm en bescherming. Bindweefsel wordt bij elkaar gehouden door collageen. Collageen is de meest voorkomende vorm van proteïne (eiwit) in ons lichaam en is onder meer verantwoordelijk voor de stevigheid én de elasticiteit van de huid.

Verschillende types collageen

De naam collageen is afkomstig van het Griekse ‘kolla’ wat lijm betekent. Er zijn meer dan 28 verschillende soorten collageen, die elk een eigen rol hebben. Collageen is een bouwsteen in onder meer huid, botten, pezen, bloedvaten, spieren, tanden en ons spijsverteringsstelsel. De vier belangrijkste soorten zijn type I, II, III en IV. Type I is goed voor 90% van het collageen in ons lichaam en bestaat uit dicht opeengepakte vezels. Type I collageen biedt structuur aan de huid, botten, pezen, hard kraakbeen, bindweefsel en tanden.

De collageenproductie neemt af

Jong-OudHet liefst worden we allemaal zo oud mogelijk, maar blijven we er tegelijkertijd zo jong mogelijk uit zien. Maar hoe ouder we worden, hoe ouder ook onze huid wordt. Het vermogen om vocht vast te houden en de elasticiteit van de huid neemt helaas vanaf ons dertigste af. De oorzaak hiervan is dat ons bindweefsel met het stijgen der jaren kracht verliest doordat ons lichaam steeds minder collageen en/of collageen van mindere kwaliteit produceert. Hierdoor raken de collageenvezels beschadigd en verliezen stevigheid. Zo ontstaan rimpels en zichtbare huidveroudering.

 

Ovo-vega collageen met Ovomet®

EierschalenCollageen in voedingssupplementen is vaak afkomstig uit dierlijke producten zoals kippenkraakbeen en vissenhuid. Ons product Ovo-Vega collageen bevat collageen type I dat afkomstig is uit het vliesje aan het binnenkant van een eierschaal, ofwel het eierschaalmembraan. Dit vliesje gaat normaal gesproken samen met de eierschaal verloren. Maar Eggnovo, de Spaanse producent van Ovomet®, heeft een proces ontwikkeld waardoor eierschalen, die vaak als restproduct worden beschouwd, toch van pas kunnen komen. Deze geavanceerde productiemethode staat ervoor garant dat alle kostbare voedingsstoffen uit het eierschaalmembraan behouden blijven. Omdat het collageen afkomstig is van eieren is het product geschikt voor vegetariërs.

Speciaal met OptiMSM® en Ester-C®

Naast collageen type I bevat ons Ovo-Vega Collageensupplement ook OptiMSM® en Ester-C®. OptiMSM® heeft de reputatie het puurste, veiligste en meest consistente MSM-poeder ter wereld te produceren. MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijke vorm van organische zwavel. Het wordt aangetroffen in planten, dieren en mensen. Zwavel behoort met calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor tot de macromineralen die ons lichaam dagelijks in grotere hoeveelheden gebruikt. Ester-C® is de niet-zure vorm van vitamine C. Wij hebben vitamine C toegevoegd omdat deze vitamine bijdraagt aan de vorming van collageen en de botten en botaanmaak ondersteunt. Daarnaast helpt vitamine C bij verzorging van de huid van binnenuit.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over voedingssupplementen met collageen of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag! Onze deskundige medewerkers zijn dagelijks tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op tel. +31 (0)75-612 1247 (lokaal tarief).