Het gebruik van plantaardige oliën om de spijsvertering te ondersteunen wordt steeds populairder. Pepermunt olie is de meest bekende, maar er zijn meer plantaardige oliën die gebruikt kunnen worden om de spijsvertering te ondersteunen. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

  • Pepermunt olie
  • Venkel olie
  • Oregano olie
  • Korianderzaad olie
  • Anijs olie


Pepermunt olie

Peppermint oilDe pepermuntplant, Mentha piperita, wordt al duizenden jaren voor verschillende doeleinden ingezet. Vroeger werd het gebruikt om wijn mee op smaak te brengen en om het stremmen van melk tegen te gaan. Al snel werd de olie ook in de kruidengeneeskunde gebruikt. Pepermunt olie is tegenwoordig een veel verkocht supplement voor de spijsvertering*. Het wordt bereid uit het extract van gedroogde bladeren van de pepermuntplant en het belangrijkste bestanddeel in de olie is menthol. Vitaminesperpost.nl verkoopt pepermunt olie softgels verrijkt met gember olie en venkel olie.

 

Venkel olie

FennelVenkel is een plant uit de familie van de schermbloemen. De plant heeft een anijsachtige smaak en zowel de knol als de bladeren en zaden kunnen worden gegeten. De zaden worden al eeuwen gebruikt in de kruidengeneeskunde. Venkelzaden bevatten van nature etherische oliën die rijk zijn aan flavonoïden, fyto-oestrogenen, vette oliën, linolzuur en andere nuttige stoffen. Ze kunnen worden gebruikt in pure vorm, als thee of in de vorm van venkel olie. Deze laatste vorm is de meest krachtige. Venkelolie is, behalve dat het de spijsvertering ondersteunt, ook goed voor de luchtwegen en het stimuleert het afweersysteem*. Bij het kopen van een venkel olie supplement is het belangrijk dat u voor een soort kiest die door middel van koude persing uit de zaden is verkregen. Door verhitting kunnen de actieve stoffen namelijk deels verloren gaan.

 

Oregano olie

OreganoWilde oregano, oftewel Origanum vulgare, behoort tot de groep van Lamiaceae, waartoe ook rozemarijn, tijm en munt behoren. Het kruid wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Wilde oregano ondersteunt de spijsvertering en is goed voor de luchtwegen*. Bovendien stimuleert wilde oregano het afweersysteem. De belangrijkste stof in het kruid oregano is de plantaardige stof carvacrol. De wilde oregano olie softgels van Vitaminesperpost.nl zijn gestandaardiseerd op minstens 55% natuurlijk carvacrol. Bovendien zijn gember- en venkel olie aan de softgels toegevoegd. Zowel gember olie als venkelolie ondersteunen de positieve eigenschappen van oregano olie.

 

Korianderzaad olie

KorianderKoriander is een kruid dat voornamelijk in de Oosterse keuken populair is in gerechten. Het heeft voor sommige mensen een frisse, lichtzure smaak en voor andere mensen een zeepachtige smaak. De zaden hebben een meer zoete smaak. Voornamelijk de zaden zijn rijk aan etherische oliën met linalool, kamfer, gammaterpineen en geranylacetaat. Korianderzaad olie stimuleert de spijsvertering en is goed voor hart en bloedvaten en het immuunsysteem. Ook kan het gebruikt worden voor het zenuwstelsel*.

 

Anijs olie

AnisoilAnijszaden zijn afkomstig van de anijsplant, de Pimpinella anisum. De plant komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied en uit West-Azië. Anijszaad bevat verschillende B-vitamines en foliumzuur. De olie die uit deze zaden wordt gewonnen, heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en stimuleert de spijsvertering*. De eenvoudigste manier om van de voordelen van anijs olie te profiteren is door het in de vorm van een anijs olie supplement in te nemen.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.