Oliën voor de spijsvertering Allerlei soorten olie

Het gebruik van plantaardige oliën om de spijsvertering te ondersteunen wordt steeds populairder. Pepermuntolie is de meest bekende, maar er zijn meer oliën die hiervoor geschikt zijn. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

PepermuntoliePepermuntolie

De pepermuntplant, Mentha piperita, wordt al duizenden jaren voor verschillende doeleinden ingezet. Vroeger werd het gebruikt om wijn mee op smaak te brengen en om het stremmen van melk tegen te gaan. Al snel werd pepermuntolie ook in de kruidengeneeskunde gebruikt. Pepermuntolie is tegenwoordig een veel verkocht supplement voor de spijsvertering*. Het wordt bereid uit het extract van gedroogde bladeren van de pepermuntplant en het belangrijkste bestanddeel in de olie is menthol. 

Venkelolie

VenkelolieVenkel is een plant uit de familie van de schermbloemen. De plant heeft een anijsachtige smaak en zowel de knol als de bladeren en zaden kunnen worden gegeten. De zaden worden al eeuwen gebruikt in de kruidengeneeskunde. Venkelzaden bevatten van nature etherische oliën die rijk zijn aan flavonoïden, fyto-oestrogenen, vette oliën, linolzuur en andere nuttige stoffen. Ze kunnen worden gebruikt in pure vorm, als thee of in de vorm van venkelolie. Deze laatste vorm is de meest krachtige. Venkelolie is, behalve dat-ie de spijsvertering ondersteunt*, ook goed voor de luchtwegen* en ondersteunt het afweersysteem*. Bij het kopen van een venkeloliesupplement is het belangrijk dat u voor een soort kiest die door middel van koude persing uit de zaden is verkregen. Door verhitting kunnen de actieve stoffen namelijk deels verloren gaan.

Korianderzaadolie

KorianderzaadolieKoriander is een kruid dat voornamelijk in de Oosterse keuken populair is in gerechten. Het heeft voor sommige mensen een frisse, lichtzure en voor anderen een zeepachtige smaak. De zaden hebben een meer zoete smaak. Voornamelijk de zaden zijn rijk aan etherische oliën met linalool, kamfer, gammaterpineen en geranylacetaat. Korianderzaadolie ondersteunt de spijsvertering* en is goed voor hart en bloedvaten* en het immuunsysteem*. Ook kan het voor het zenuwstelsel worden gebruikt*.

Anijsolie

AnijsolieAnijszaden zijn afkomstig van de anijsplant, de Pimpinella anisum. De plant komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied en uit West-Azië. Anijszaad bevat verschillende B-vitamines en foliumzuur. De olie die uit deze zaden wordt gewonnen, heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen* en ondersteunt de spijsvertering*. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Vragen of advies?

Vitaminesperpost.nl heeft een breed scala aan natuurlijke voedingssupplementen. We verkopen zowel vitamines als mineralen, maar ook allerlei plantaardige stoffen en extracten. Wilt u meer informatie of advies over onze verschillende oliën? U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).