Deze natuurlijke huidoliën zijn goed voor schrale handen Vrouw die handen insmeert met huidolie

Het devies is: vaak en minimaal 20 seconden lang onze handen wassen met zeep. Omdat we ons hier keurig aan houden, zijn de poezelige handjes bij velen veranderd in een stuk schuurpapier. Vooral de knokkels moeten het ontgelden. Gelukkig kan natuurlijke huidolie soelaas bieden.

Natuurlijke huidolie: verlichting voor de handen

Droge en schrale handenDroge en schrale handen

Er is geen ontkomen aan, voor jong noch oud, man noch vrouw: we wassen momenteel uitzonderlijk vaak onze handen met zeep. Het resultaat is duidelijk: onze ooit zachte huid verandert van al die zeep allengs in een droog, ruw kraterlandschap. Gelukkig kan natuurlijke huidolie verlichting bieden. Hoewel huidolie al eeuwen vooral wordt gebruikt voor huid en haar, kunnen ook onze handen er wel bij varen. Aangezien de oliën plantaardig zijn, geldt natuurlijk: zoveel planten, zoveel oliën. 

De variaties zijn dus enorm. De meeste plantaardige oliën bevatten diverse voedende vetzuren. Daarnaast zitten ze vol antioxidanten. Deze beschermers tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf kunnen ertoe bijdragen dat onze huid, ook die van onze handen, soepel en gehydrateerd blijft. Huidolie was al het schoonheidsgeheim van Cleopatra en andere beroemde en prachtige vrouwen uit de geschiedenis. Ook voor onze handen, die het momenteel zwaar hebben te verduren, kunnen ze nog steeds wonderen verrichten.

“Sommige huidoliën zijn uitzonderlijk lief voor droge tot zeer droge en ruwe, gehavende handen”

Welke stoffen zitten in natuurlijke huidolie?

Niet elke plant is hetzelfde. Vanzelfsprekend bevat dus niet elke plantaardige huidolie dezelfde fijne stoffen. Over het algemeen kunnen we echter stellen dat de goede stoffen uit de diverse planten mee zijn gegaan in de afgeleide oliën. De meeste huidoliën bevatten dus vitamines, vetzurenmineralen en eiwitten. Omdat geschikte olie voor onze handen op dit moment prioriteit heeft, richten we ons op de varianten gezichtsolie die tevens uitzonderlijk lief zijn voor droge tot zeer droge en ruwe, gehavende handen. Let wel: het gaat hier om natuurlijke oliën voor uitwendig gebruik.

Olie voor de huidOlie voor de huid

“Een echte topper in deze tijd is Sint-janskruidolie”

Welke natuurlijke huidolie bij droge, vochtarme en/of ruwe handen?

Diverse natuurlijke huidoliën zijn perfect voor droge, vochtarme en/of ruwe handen. Zo stimuleert abrikoospitolie de huidvernieuwing. Amandelolie bevat talloze onverzadigde vetzuren en eiwitten. Ook treffen we de vitamines A en B aan en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, kalium, fosfor, natrium en zwavel. Amandelolie is bij uitstek een verzachtende olie. Druivenpitolie bevat vitamine E. Deze antioxidant beschermt de huid voor invloeden van bovenaf. Vitamine E is bovendien bijzonder voedend bij een droge huid. Daarnaast bevat druivenpitolie omega 3- en 6-vetzuren die de celstructuur ondersteunen en verzachtend werken. Groene koffie olie ondersteunt de vorming van collageen. Ook daar worden onze handen blij van. Kokosolie helpt bij het reguleren van de vochthuishouding. Precies waar droge handen op zitten te wachten. Een echte topper in deze tijd is Sint-janskruidolie. De olie ondersteunt het natuurlijk herstel van de huid en wordt al van oudsher ingezet bij een ruwe en schrale huid.

Natuurlijke huidoliën in een handige capsule

Uw geplaagde handen vragen om andere oplossingen dan uw gelaat. Daarom heeft vitaminesperpost.nl z'n breed aanbod aan multi-inzetbare 100% natuurlijke huidoliën voor uitwendig gebruik in handige capsules verpakt. De capsules zijn efficiënt: ze zijn handig te openen en de verzorgende olie is bij uitstek geschikt om ook uw behoeftige handen lekker mee te verwennen. De oliën zijn tevens onderling te combineren.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze gezichtsoliën of heeft u andere vragen? Aarzel niet om tijdens kantooruren contact op te nemen met onze deskundige medewerkers via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).