Natuurlijke verlichting met groenlipmossel Twee gearmde oudere mensen kijken uit over de zee

Nergens anders ter wereld dan aan de Nieuw-Zeelandse kust groeit de groenlipmossel. Een schelpdier dat al eeuwenlang door de inheemse Maori-bevolking wordt gegeten. Vandaag de dag weten we echter dat groenlipmossel veel meer is dan een eeuwenoude voedzame delicatesse.

Wat is groenlipmossel?

GroenlipmosselenGroenlipmosselen

We weten al langer dat vissoorten en zeevruchten een waardevolle voedingsbron zijn. Of het nu gaat om de gezonde vetzuren in vette vis of de vitamines en mineralen in schelp- en schaaldieren, zeevoedsel bevat belangrijke nutriënten voor onze gezondheid. Uitzonderlijk voedzaam is de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, ook bekend als Perna canaliculus, ‘kuku’ of ‘kutai’. De mossel is een weekdier uit de familie Mytilidae (de echte mosselen).

Deze krachtpatser is een van de grootste mosselsoorten. Zo zijn er groenlipmosselen van wel 22 cm gevonden. Ze zien er mooi uit: de schelpen zijn bruin met aan de randen een opvallend helder smaragdgroene kleur. De Maori - de inheemse bevolking uit Nieuw-Zeeland - die aan de kust woonden, aten al zo lang men zich kan herinneren rauwe groenlipmosselen als een vast onderdeel van hun voedingspatroon. Dit blijkt uit archeologische opgravingen.

De Maori’s verkeerden in opvallend goede gezondheid. Men beweerde dat dit aan het consumeren van de groenlipmossel was te danken. Omwille van zijn unieke eigenschappen is de groenlipmossel vanaf de jaren ‘70 veel onderzocht.

“De groenlipmossel heeft een indrukwekkend spectrum aan nutriënten"

De groenlipmossel is uniek in zijn soort 

De groenlipmossel heeft een indrukwekkend spectrum aan nutriënten. Hij is rijk aan zogenoemde glycosaminoglycanen (GAG’s). Verder bevat groenlipmossel omega 3-vetzuren, vitamines, mineralen, glucosamine en chondroïtine. Dit komt door het minuscule plankton dat de mossel eet. Het plankton wordt uit het water gefilterd en opgenomen. Groenlipmosselen worden traditioneel aan touwen gekweekt die in de oceaan worden gehangen.

Marlborough SoundsMarlborough Sounds

Ze groeien alleen in de schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland, dat een beschermd gebied is. Dit alles maakt de groenlipmossel uniek in zijn soort.

“De groenlipmossel-capsules zijn van goede kwaliteit, omdat de mossels op een duurzame manier zijn geteeld"

Groenlipmossel als supplement

Als we ouder worden, is het van belang om fit en soepel te blijven. Zo kunnen we blijven doen wat we leuk vinden. Soms kan een supplement ter ondersteuning uitkomst bieden. Bij vitaminesperpost.nl kunt u terecht voor een groenlipmosselextract-supplement met boswellia en duivelsklauw. Er is voor deze combinatie gekozen omdat boswellia vaak wordt ingezet voor het behoud van sterke botten en soepele gewrichten* en duivelsklauw eveneens geschikt is voor het behoud van soepele gewrichten*.

De ingrediënten samen vormen een mooie formule die ook nog eens het complete spectrum van voedingsstoffen bevat zoals ze in de groenlipmossel zelf voorkomen. Er zijn naast deze formule ook nog andere varianten van het groenlipmosselsupplement verkrijgbaar. Zoals Groenlipmossel & Curcumine. Met curcumine, dat goed voor het behoud van de gewrichten is* en zwartebesblad, dat helpt om de gewrichten soepel te houden*.

De groenlipmossel-capsules zijn van goede kwaliteit, omdat de mosselen op een duurzame manier worden geteeld. Tijdens het verwerkingsproces worden ze op lage temperatuur gevriesdroogd, waardoor alle belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Aan de capsules is bovendien BioPerine® toegevoegd. BioPerine® heeft als eigenschap de opname van andere voedingsstoffen te verhogen.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

"Kleine stappen kunnen grote resultaten opleveren"

Tips om uw lichaam soepel te houden

Twee mensen rekken en strekkenTwee mensen rekken en strekken

Heeft u behoefte aan meer beweging en een soepel lichaam maar lukt dit niet? Kleine stappen kunnen grote resultaten opleveren. Zoals gedurende de dag kleine trainingen inlassen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als u extra beweging aan uw dagelijkse routines weet te koppelen, heeft u zonder dat u het doorheeft een stuk meer beweging door de dag heen. Door regelmatig te bewegen, wordt uw doorbloeding gestimuleerd.

Dit zorgt voor een goede aanvoer van voedingsstoffen naar gewrichten en kraakbeen. Sporten die niet belastend zijn voor het lichaam zoals zwemmen, yoga of fietsen leveren ook een waardevolle bijdrage aan het behoud van een soepel lichaam.

  • Doe een aantal squats terwijl u uw tanden poetst of uw haar droogt
  • Maak lunges tijdens het koken
  • Doe regelmatig lichte rekoefeningen terwijl u uw e-mail controleert
  • Loop rond als dat kan, wanneer u met iemand aan de telefoon zit
  • Zet een timer tijdens werk om elk half uur te gaan staan en uw lichaam te strekken
  • Zorg ervoor dat u naar buiten gaat in uw pauzes voor een korte wandeling
  • Loop bewust extra keren de trap op en af  gedurende de dag

"Onverzadigde vetzuren houden onze gewrichten gesmeerd"

De juiste voeding is belangrijk voor een gezond en soepel lichaam 

Naast het gebruik van voedingssupplementen speelt onze voeding een belangrijke rol in het gezond houden van ons lichaam en gewrichten. Onverzadigde vetzuren houden onze gewrichten gesmeerd. Let er op dat uw voeding rijk is aan vette vis, ongebrande noten, zaden avocado’s en koudgeperste oliën. Vindt u het lastig om aan uw dagelijkse hoeveelheid omega 3-vezuren te komen? Vul uw voeding aan met een supplement op basis van visolie of algenolie

Zalm en avocadoZalm en avocado

Vragen of advies?

Bij vitaminesperpost.nl kunt u naast groenlipmosselsupplementen een groot assortiment natuurlijke voedingssupplementen kopen waarmee u uw gezondheid kunt ondersteunen. Heeft u nog vragen of wilt u advies met het maken van de voor u juiste keuze? Neem dan op werkdagen contact met ons op tijdens kantooruren via nummer +31 (0) 75-612 12 47 (lokaal tarief) of via ons contactformulier. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord!