Meer over groenlipmossel Meer over groenlipmossel

Nergens anders ter wereld dan aan de Nieuw-Zeelandse kust groeit de groenlipmossel. Een schelpdier dat al eeuwenlang door de inheemse Maori-bevolking wordt gegeten. Vandaag de dag weten we echter dat groenlipmossel veel meer is dan een eeuwenoude voedzame delicatesse.

GroenlipmosselWat is groenlipmossel?

We weten al langer dat vissoorten en zeevruchten een waardevolle voedingsbron zijn. Of het nu gaat om de gezonde vetzuren in zalm of de vitamines en mineralen in schelp- en schaaldieren, zeevoedsel bevat belangrijke nutriënten voor onze gezondheid. Uitzonderlijk voedzaam is de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, ook bekend als Perna canaliculus, ‘kuku’ of ‘kutai’. De mossel is een weekdier uit de familie Mytilidae (de echte mosselen). Deze krachtpatser is een van de grootste mosselsoorten. Zo zijn er groenlipmosselen van wel 22 cm gevonden. Ze zien er mooi uit: de schelpen zijn bruin met aan de randen een opvallend helder smaragdgroene kleur. De Maori - de inheemse bevolking uit Nieuw-Zeeland - die aan de kust woonden, aten al zo lang men zich kan herinneren rauwe groenlipmosselen als een vast onderdeel van hun voedingspatroon. Dit blijkt uit archeologische opgravingen. De Maori’s verkeerden in opvallend goede gezondheid. Men beweerde dat dit danken was aan het consumeren van de groenlipmossel. Omwille van zijn unieke eigenschappen is de groenlipmossel vanaf de jaren ‘70 veel onderzocht.

“De groenlipmossel heeft een indrukwekkend spectrum aan nutriënten. Dit is te danken aan het minuscule zeeplankton dat de mossel eet. Ze filteren het plankton uit het water en nemen het op.”

De groenlipmossel is uniek in zijn soort  Groenlipmossel kwekerij in Nieuw-Zeeland

De groenlipmossel heeft een indrukwekkend spectrum aan nutriënten. Hij is rijk aan zogenoemde glycosaminoglycanen (GAG’s). Verder bevat groenlipmossel omega 3-vetzuren, vitamines, mineralen, glucosamine en chondroïtine. Dit is te danken aan het minuscule plankton dat de mossel eet. Het plankton wordt uit het water gefilterd en opgenomen. Groenlipmosselen worden traditioneel aan touwen gekweekt die in de oceaan worden gehangen. Ze groeien alleen in de schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland, dat een beschermd gebied is. Dit alles maakt de groenlipmossel uniek in zijn soort.

 

“De groenlipmossel capsules zijn van goede kwaliteit, omdat de mossels op een duurzame manier zijn geteeld. Tijdens het verwerken, worden ze op lage temperatuur gevriesdroogd waardoor alle belangrijke nutriënten worden behouden.”

Groenlipmossel als supplement

Als we ouder worden, is het van belang om fit en soepel te blijven. Zo kunnen we blijven doen wat we leuk vinden. Soms kan een supplement ondersteuning en uitkomst bieden. Bij vitaminesperpost.nl kunt u terecht voor een groenlipmossel extract supplement met boswellia en duivelsklauw. Er is voor deze combinatie gekozen omdat boswellia vaak wordt ingezet voor sterke botten en soepele gewrichten* en duivelsklauw eveneens geschikt is voor soepele gewrichten*. De ingrediënten samen vormen een mooie formule die ook nog eens het complete spectrum van voedingsstoffen bevat zoals ze in de groenlipmossel zelf voorkomen. Er zijn naast deze formule ook nog andere varianten van het groenlipmossel supplement verkrijgbaar. Zoals groenlipmossel en curcumine. Met curcumine, dat goed voor de gewrichten is* en zwarte besblad, om soepel te kunnen bewegen*. De groenlipmossel capsules zijn van goede kwaliteit, omdat de mossels op een duurzame manier zijn geteeld. Tijdens het verwerkingsproces worden ze op lage temperatuur gevriesdroogd waardoor alle belangrijke nutriënten behouden blijven. Aan de capsules is BioPerine toegevoegd. Bioperine heeft als eigenschap de absorptie van andere voedingsstoffen te verhogen.

 

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Soepel en fit Tips om uw lichaam soepel te houden

Heeft u behoefte aan meer beweging en een soepel lichaam maar lukt dit niet? Kleine stappen kunnen grote resultaten opleveren. Zoals gedurende de dag kleine trainingen inlassen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als u extra beweging aan uw dagelijkse routines weet te koppelen, heeft u zonder dat u het doorheeft een stuk meer beweging door de dag heen. Door regelmatig te bewegen, wordt uw doorbloeding gestimuleerd wat zorgt voor een goede aanvoer van voedingsstoffen naar gewrichten en kraakbeen. Sporten die niet belastend zijn voor het lichaam zoals zwemmen, yoga of fietsen leveren ook een waardevolle bijdrage aan het behoud van een soepel lichaam.

  • Doe een aantal squats terwijl u uw tanden poetst of uw haar droogt
  • Maak lunges tijdens het koken
  • Doe regelmatig lichte rekoefeningen terwijl u uw e-mail controleert
  • Loop rond als dat kan, wanneer u met iemand aan de telefoon zit
  • Zet een timer tijdens werk om elk half uur te gaan staan en uw lichaam te strekken
  • Zorg ervoor dat u naar buiten gaat in uw pauzes voor een korte wandeling
  • Loop bewust extra keren de trap op en af  gedurende uw dag

De juiste voeding is belangrijk voor een gezond en soepel lichaam  Gezonde voeding is belangrijk

Naast het gebruik van voedingssupplementen speelt onze voeding een belangrijke rol in het gezond houden van ons lichaam en gewrichten. Onverzadigde vetzuren houden onze gewrichten gesmeerd. Let er op dat uw voeding rijk is aan vette vis, noten, avocado’s en koudgeperste oliën.

Meer weten?

Bij vitaminesperpost.nl kunt u naast groenlipmossel supplementen een groot assortiment natuurlijke voedingssupplementen kopen waarmee u uw gezondheid kunt ondersteunen. Heeft u nog vragen of wilt u advies met het maken van de voor u juiste keuze? Neem dan op werkdagen contact met ons op tijdens kantooruren via nummer +31 (0) 75-612 12 47 (lokaal tarief). Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord!