Supplementen speciaal voor mannen  Supplementen speciaal voor mannen

Mannen en vrouwen zijn enorm verschillend. Dat we elk ook andere behoeftes aan voedingsstoffen hebben in alle levensfases is een logisch gevolg. Door veranderende eetgewoontes, genetische modificatie en uitputting van onze landbouwgronden, wordt het steeds moeilijker om alle voedingsstoffen in voldoende mate uit onze voeding te halen. Aanvulling is vaak geen overbodige luxe. Wist u dat er supplementen speciaal voor mannen zijn? Deze zijn precies afgestemd op de behoeftes van de man.

Vitamine- en mineralenbehoefte van de man

De vitaminebehoefte van mannen wijkt af van die van de vrouwen. Zo hebben mannen meer energie nodig. Omdat het mannelijk lichaam meer spierweefsel heeft, verbruikt het ook meer bij inspanning en heeft de man een grote behoefte aan vitamines en mineralen. De supplementen van vitaminesperpost.nl zijn gestoeld op de orthomoleculaire gezondheidsleer. Deze leer ziet de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH, tegenwoordig ook RI-waardes geheten) als minimum om niet te weinig vitamines en mineralen in het lichaam te hebben. Minder binnenkrijgen dan de ADH leidt tot lichaamsreacties. Daarom geven wij u hieronder een overzicht van de ADH-waardes van vitamines en mineralen voor mannen.

 

Vitamines:   Mineralen:  
A (mcg RE/dag) 800 Calcium (mg/dag) 1000/950**
B1 (mg/MJ) 0,1 Magnesium (mg/dag) 350
B2 (mg/dag) 1,6 Kalium (mg/dag) 3500
B3 (mg NE/MJ) 1,6 Fosfor (mg/dag) 550
B5 (mg/dag) 5 IJzer (mg/dag) 11
B6 (mg/dag) 1,5 Zink (mg/dag) 9
B8 (mcg/dag) 40 Koper (mg/dag) 0,9
B11, foliumzuur (mcg/dag)  300 Jodium (mcg/dag) 150
B12 (mcg/dag) 2,8 Seleen (mcg/dag) 70
C (mg/dag) 75 Mangaan (mg/dag) 3,0
D** (mcg/dag) 10 Molybdeen (mcg/dag) 65
E (αTE/dag) 13    
K1 (mcg/dag) 70    

Eenheden weergegeven in milligram (mg) of microgram (mcg), MJ = megajoules, RE = retinol eenheden, NE = nicotinezuur-equivalenten, αTE/dag = alfa tocoferol eenheden.
** Geldt voor mannen met een lichte huidskleur die dagelijks ten minste 15 minuten buiten zijn met in elk geval de handen en het gezicht
Bron: vitamine-info.nl

Het is wellicht verstandig om naast uw dagelijkse voeding een multivitaminesupplement te nemen. Uit voedselconsumptie-onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander lang niet altijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamines en mineralen binnenkrijgt.

‘’B-vitamines werken mee om de motor draaiende te houden’

Vitamine B-Complex voor ondersteuning van het energieniveau

Werkt uw lichaam als een goed geoliede machine? Het zijn voornamelijk de 8 B-vitamines die meewerken om de motor draaiende houden. Ze helpen het lichaam om voedsel in brandstof om te zetten. Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen specialiteit. Zo helpen ze bij de stofwisseling en zorgen ervoor dat u alert blijft. Simpel gezegd: ze zijn behoorlijk belangrijk. B-vitamines komen voor in onder meer fruit en groente, volkorengranen, zuivel en vlees. 

Man die aan het hardlopen isMan die aan het hardlopen is

Uiteraard bieden wij u een optimaal gedoseerd vitamine B-Complex. Dit vegetarische supplement is zorgvuldig samengesteld en kent een verantwoorde en goede dosering van B-vitamines. Zo blijft uw energie op topniveau.

‘’Zink en selenium zijn beide belangrijke mineralen die een bijdrage leveren aan uw vruchtbaarheid‘’

Zink en selenium voor een goede vruchtbaarheid

Man die behoefte heeft aan ondersteuning van diens vruchtbaarheidMan die behoefte heeft aan ondersteuning van diens vruchtbaarheid

Heeft u een kinderwens? Zink en selenium zijn beide belangrijke mineralen die bijdrage leveren aan uw vruchtbaarheid. Zo draagt zink bij aan de productie van zaadcellen en is het goed voor de
mannelijke vruchtbaarheid. Dit geldt ook voor selenium. Behalve dat het goed is voor de vruchtbaarheid en de kwaliteit van sperma, draagt selenium ook bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen. Zink komt voor in vis, vlees, zuivel, peulvruchten bruinbrood en rijst. 

Selenium komt veel voor in granen, orgaanvlees, vis, schelpdieren en paranoten. Redt u het niet om uw dagelijkse portie zink en selenium te bereiken? Wij bieden u het effectieve combinatieproduct Selenium en Zink aan. Dit supplement bevat gepatenteerde selenium en zink, wat inhoudt dat het behoud van de kwaliteit ten volle is gewaarborgd. Verder bevat dit product de bioactieve verbindingen van beide mineralen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat dit supplement goed wordt opgenomen in het lichaam en daarmee optimaal actief is.  

"Zaagpalm helpt om normaal te blijven plassen"

Zaagpalm is goed voor de prostaatfunctie

Als mannen boven de veertig komen, vergroot de prostaat geleidelijk. Dat is een natuurlijk verschijnsel dat bij iedere man voorkomt. Alleen verschilt de mate en de snelheid waarin dat gebeurt. Een lastige bijkomendheid is dat de urineleider door het vergroten van de prostaat wordt dichtgedrukt, waardoor het moeilijker kan zijn om te plassen. Gelukkig zijn er hoogwaardige extracten voor het behoud van een goede prostaatfunctie*. Hierdoor helpen ze om normaal te blijven plassen*. Zaagpalm (Saw Palmetto) is hiervan de bekendste. Het extract van deze plant zit in onze supplementen Prostaat Plus en Pygeum & Saw palmetto.

Saw palmetto is goed voor de prostaatfunctieSaw palmetto is goed voor de prostaatfunctie

‘’Zwarte gember wordt ingezet bij mannen die iets 'extra's' kunnen gebruiken"

Wat is goed voor het mannelijk libido?

Pillen voor het libidoPillen voor het libido

Mannen die wat op leeftijd zijn, kunnen soms wat ondersteuning in hun liefdesleven gebruiken. Moeder Natuur biedt genoeg natuurlijke middelen die hier iets voor kunnen betekenen.

Muira puama, ofwel potentiehout, is afkomstig uit het Braziliaanse amazonegebied. Omwille van zijn afrodiserende eigenschappen wordt het al eeuwen gebruikt. Vroeger kauwden mannen op de wortel, stengel of schors van de boom. Het is goed voor het libido van man en vrouw* en ondersteunt ook nog eens het afweersysteem*. 

Zwarte gember is inheems in Thailand. In Nederland vindt u gember in alle supermarkten. Naast de gewone ‘witte gember’ bestaat ook een zwarte variant. Zwarte gember wordt verkregen door ongeschilde wortelstokken in heet water te dompelen en daarna te drogen. Deze wortels worden ingezet bij mannen die iets extra’s kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de slaapkamer of tijdens een training.

Ginkgo Biloba wordt al eeuwen vanuit de Chinese kruidenkunde ingezet. Ginkgo biloba is goed voor de doorbloeding*, de concentratie* en het geheugen*. Wist u dat de Ginkgo biloba de oudste boom op aarde is? De boom maakt pas na 20 tot 50 jaar zijn vruchten aan. In Japan wordt hij dan ook als een god vereerd.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

"Calcium en vitamine D vormen een gouden huwelijk"

Calcium, magnesium en vitamine D voor de spieren

We zijn natuurlijk niet allemaal bodybuilders. Desalniettemin is het belangrijk om goed voor ons lichaam en onze spieren te zorgen. Wist u dat zowel calcium als magnesium en vitamine D een rol spelen bij het behouden van sterke spieren?

Calcium heeft een gunstige invloed op de hartspier. Bovendien ondersteunt dit mineraal de normale spierwerking en speelt het een rol bij het behoud van soepele spieren. Bovendien bevordert calcium de energiestofwisseling. We vinden calcium vooral terug in zuivelproducten. In mindere mate komt calcium voor in brood, groente, peulvruchten en aardappelen.

Magnesium heeft ontzettend veel functies in het lichaam. Zo is het onder meer goed voor de werking van de spieren. Ook bevordert het de energiestofwisseling. Vandaag de dag is onze Hollandse bodem nogal arm aan magnesium. Dit komt door monocultuur. Monocultuur houdt in dat steeds hetzelfde gewas op steeds hetzelfde stukje grond wordt verbouwd. Deze eenzijdige manier van landbouw geeft een flinke aanslag op de kwaliteit en samenstelling van de bodem. Monocultuur in de landbouw draagt in belangrijke mate bij aan het afnemen van de verscheidenheid van gewassoorten. En secundair, aan het afnemen van de verscheidenheid aan insecten en aan het leven dat weer van die insecten afhankelijk is.

In onze voeding zit dit magnseium vooral in groene bladgroente, ongebrande noten en volkoren graanproducten. Om makkelijker aan uw dagelijkse portie te komen, kunt u kiezen voor een magnesiumsupplement. Een van de bekendste vormen van magnesium is magnesiumcitraat. Deze vorm is bij uitstek geschikt voor de sporters onder ons.

Vitamine D is eveneens goed de spieren. Bovendien zorgt het mede voor een goede weerstand. Samen met calcium vormt vitamine D een gouden huwelijk. Het bevordert namelijk een goed calciumgehalte in het bloed. Deze krachtpatser vindt u voornamelijk terug in vette vissoorten. Vlees en eieren bevatten tevens vitamine D, maar dan in mindere mate. Uit onderzoek is gebleken dat een groot aantal mensen in Nederland niet voldoende vitamine D in het lichaam heeft. Vooral mensen met een getinte huid, ouderen en mensen die weinig buiten komen, hebben naast een gevarieerd dieet behoefte aan extra suppletie. Bij ons kunt u hooggedoseerde vitamine D-capsules en -softgels kopen. Het beste is om deze handige softgels met een klein beetje olijfolie te nemen of bij een maaltijd met vet. Dan wordt vitamine D namelijk goed door het lichaam opgenomen. Ook een gecombineerde inname met een oliebevattend supplement, zoals visoliesoftgels, is goed mogelijk.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over deze of andere supplementen voor mannen? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer +31 (0)75 612 12 47 (lokaal tarief).