Supplementen speciaal voor mannen  Supplementen speciaal voor mannen 

Mannen en vrouwen zijn enorm verschillend. Dat we elk ook andere behoeftes aan voedingsstoffen hebben in alle levensfases is een logisch gevolg. Met het ideale voedingspatroon haalt u al uw voedingsstoffen uit uw eten. In praktijk pakt dit echter anders uit. Extra aanvulling is vaak geen overbodige luxe. Wist u dat er supplementen speciaal voor mannen zijn? Precies afgestemd op de behoeftes van de man.

Vitamine- en mineralenbehoefte van de man

De vitaminebehoefte van mannen wijkt af van die van de vrouwen. Zo hebben mannen meer energie nodig. Omdat het mannelijk lichaam meer spierweefsel heeft, verbruikt het ook meer bij inspanning en heeft de man een grote behoefte aan vitamines en mineralen. Onderstaand een tabel met de algemene behoefte vitamines en mineralen van de man.

Vitamines

 

Mineralen

 
A (mcg RE/dag) 800 Calcium (mg/dag) 1000/950*
B1 (mg/MJ) 0,1 Magnesium (mg/dag) 350
B2 (mg/dag) 1,6 Kalium (mg/dag) 3500
B3 (mg NE/MJ) 1,6 Fosfor (mg/dag) 550
B5 (mg/dag) 5 IJzer (mg/dag) 11
B6 (mg/dag) 1,5 Zink (mg/dag) 9
B8 (mcg/dag) 40 Koper (mg/dag) 0,9
B11, foliumzuur (mcg/dag)  300 Jodium (mcg/dag) 150
B12 (mcg/dag) 2,8 Seleen (mcg/dag) 70
C (mg/dag) 75 Mangaan (mg/dag) 3,0
D* (mcg/dag) 10 Molybdeen (mcg/dag) 65
E (αTE/dag) 13    
K1 (mcg/dag) 70    

 

Eenheden weergegeven in milligram (mg) of microgram (mcg), MJ = megajoules, RE = retinol eenheden, NE = nicotinezuur-equivalenten, αTE/dag = alfa tocoferol eenheden.
* Geldt voor mannen met een lichte huidskleur die dagelijks ten minste 15 minuten buiten zijn met in elk geval de handen en het gezicht
* Bron: vitamine-info.nl

Het is wellicht verstandig om naast uw dagelijkse voeding een multivitamine supplement te nemen. Uit voedselconsumptie-onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander lang niet altijd aan de aanbevelingen voldoet.

B-complex voor ondersteuning van het energieniveau

Werkt uw lichaam als een goed geoliede machine? Het zijn voornamelijk de 8 B-vitamines die meewerken om de motor draaiende houden. Ze helpen het lichaam namelijk om voedsel in brandstof om te zetten. Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen specialiteit. Zo helpen ze bij de stofwisseling en zorgen ervoor dat u alert blijft. Simpel gezegd: ze zijn behoorlijk belangrijk. B-vitamines komen voor in onder meer fruit, volkoren granen, groenten, zuivel en vlees. U kunt bij ons terecht voor een natuurlijk vitamine b-complex. Dit B complex is zorgvuldig samengesteld uit natuurlijk geteelde ingrediënten. Zo blijft uw energie op topniveau.

‘’Zink en selenium zijn beide belangrijke mineralen die een bijdrage leveren aan uw vruchtbaarheid‘’

Zink en selenium voor een goede vruchtbaarheid

Heeft u een kinderwens? Zink en selenium zijn beide belangrijke mineralen die bijdrage leveren aan uw vruchtbaarheid. Zo draagt zink bij aan de productie van zaadcellen en is het goed voor de
mannelijke vruchtbaarheid. Dit geldt ook voor selenium. Behalve dat het goed is voor de vruchtbaarheid en de kwaliteit van sperma, draagt selenium ook bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen. Zink komt voor in vis, vlees, zuivel, peulvruchten bruinbrood en rijst. Selenium komt veel voor in granen, orgaanvlees, vis, schelpdieren en paranoten. Redt u het niet om uw dagelijkse portie zink en selenium te bereiken? U kunt bij ons terecht voor een selenium en zink complex met beide mineralen in één supplement.

Wat is goed voor het mannelijk libido?

Mannen die wat op leeftijd zijn, kunnen soms wat ondersteuning in hun liefdesleven gebruiken. Moeder Natuur biedt genoeg natuurlijke middelen die hier iets voor kunnen betekenen.

Muira-Puama, ofwel potentiehout, is afkomstig uit het Braziliaanse amazonegebied. Omwille van zijn afrodiserende eigenschappen wordt het al eeuwen gebruikt. Vroeger kauwden mannen op de wortel, stengel of schors van de boom. Het is goed voor het libido en ondersteunt ook nog eens de vitaliteit*.

Zwarte gember is inheems in Thailand. In Nederland vindt u gember in alle supermarkten. Naast de gewone ‘witte gember’ bestaat ook een zwarte variant. Zwarte gember wordt verkregen door ongeschilde wortelstokken in heet water te dompelen en daarna te drogen. Deze wortels worden ingezet bij mannen die iets extra’s kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de slaapkamer of tijdens een training.

Ginkgo Biloba wordt al eeuwen vanuit de Chinese kruidenkunde ingezet. Ginkgo biloba bevordert de doorbloeding, de concentratie en het geheugen*. Wist u dat de Ginkgo biloba de oudste boom op aarde is? De boom maakt pas na 20 tot 50 jaar zijn vruchten aan. In Japan wordt hij dan ook als een god vereerd.

*De gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA

Calcium, magnesium en vitamine D voor de spieren

We zijn natuurlijk niet allemaal bodybuilders. Desalniettemin is het belangrijk om goed voor ons lichaam en onze spieren te zorgen. Wist u dat zowel calcium als magnesium en vitamine D een rol spelen bij het behouden van sterke spieren?

Calcium heeft een gunstige invloed op het hart. Bovendien ondersteunt het de normale spierwerking en speelt het een rol bij het behoud van soepele spieren. Daarnaast draagt het bij aan de energievoorziening van onze lichaamscellen. We vinden calcium vooral terug in zuivelproducten. In mindere mate komt calcium voor in brood, groenten, peulvruchten en aardappelen.

Magnesium heeft ontzettend veel functies in het lichaam. Zo is het onder meer goed voor de opbouw van uw spieren. Daarnaast is het nodig voor de energiestofwisseling. Vandaag de dag is onze Hollandse bodem nogal arm aan magnesium. Dit komt door monocultuur. In onze voeding zit dit mineraal vooral in groene groenten, noten en volkoren granen. Om makkelijk aan uw dagelijkse portie te komen, kunt u kiezen voor een magnesium supplement. Magnesium citraat is een goed opneembare vorm van magnesium. Bij uitstek ook geschikt voor de sporters onder ons.

Vitamine D zorgt eveneens voor de spieren. Bovendien is het goed voor de weerstand. Samen met calcium vormt vitamine D een gouden huwelijk. Het bevordert namelijk de opname van calcium in het bloed. Deze krachtpatser vindt u voornamelijk terug in vette vissoorten. Vlees en eieren bevatten tevens vitamine D, maar dan in mindere mate. Uit onderzoek is gebleken dat een groot aantal mensen in Nederland een tekort aan vitamine D heeft. Vooral mensen met een getinte huid, ouderen en mensen die weinig buiten komen, hebben naast een gevarieerd dieet behoefte aan extra suppletie. Bij ons kunt u hooggedoseerde vitamine D kopen. Het beste is om deze handige softgels met een klein beetje olijfolie te nemen of bij een maaltijd met vet. Dan wordt vitamine D namelijk goed door het lichaam opgenomen.

Een gezond voorbeeld dagmenu voor mannen

Ontbijt:
- 2 volkoren boterhammen met zuivelspread en plakjes komkommer
- óf 2 volkoren boterhammen met gebakken ei en piccalilly
- Thee/koffie/water

Tussendoor:
- 1 stuk fruit
- 1 snee mueslibrood met halvarine
- Thee/koffie/water

Lunch:
- Tosti van volkoren boterhammen met halvarine en een plak kaas
- 1 wrap met hüttenkäse, plakjes tomaat en 1 halve avocado

Tussendoor:
- 1 plak ontbijtkoek
- 1 volkoren cracker met pindakaas
- 1 stuk fruit
- Thee/koffie/water

 Avondeten:
- 5 opscheplepels volkoren pasta
- 1 stukje gegrilde kipfilet of zalm (100g)
- Saus van roerbakgroenten met tomatenpuree (200g)

Tussendoortjes voor de avond:
- Snoepgroente met hummus
- Rijstwafel met kipfilet
- Plak opgerolde kipfilet met gesmolten kaas ertussen

Heeft u vragen of wilt u advies?

Naast deze mannensupplementen verkoopt vitaminesperpost.nl nog veel meer voedingssupplementen. U kunt van maandag t/m vrijdag tijdens kantoortijden telefonisch contact opnemen met onze deskundige medewerkers op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via het formulier op onze contactpagina.