Waarom zou ik een liposomale multivitamine slikken? Gelukkig ouder stel

Onlangs introduceerde vitaminesperpost.nl als een van de eerste Nederlandse kwaliteitsvitaminemerken met een reeks liposomale voedingssupplementen. Opgetogen melden wij dat we hier een liposomale multivitamine aan toevoegen. Wat is een liposomale multivitamine eigenlijk? En waarom bevat onze liposomale multivitamine bewust geen ijzer en koper? In dit artikel ontdekt u alle voordelen.

Wat is liposomaal?

Voordat we op de voordelen van een liposomale multivitamine ingaan, is het belangrijk om te begrijpen wat liposomaal precies is. Liposomen zijn kleine vetbolletjes die van dezelfde stoffen als onze celmembranen zijn gemaakt. Deze bolletjes omsluiten voedingsstoffen als vitamines, mineralen en antioxidanten. Hiermee beschermen ze tegen vertering in de maag. Op deze manier kunnen deze voedingsstoffen gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen en worden ze beter benut.

Grafische presentatie van een liposoomGrafische presentatie van een liposoom

Deze doeltreffende aflevermethode zorgt ervoor dat liposomale supplementen een hoge biologische beschikbaarheid kennen. Biologische beschikbaarheid betekent dat de ingekapselde voedingsstoffen goed in de bloedbaan worden opgenomen en daardoor veel meer in het lichaam doen.

“Een multivitamine ondersteunt op tal van manieren het gezond functioneren van ons lichaam”

Wat doet een liposomale multivitamine?

Overzicht alle vitamines van onze liposomale multivitamineOverzicht alle vitamines van onze liposomale multivitamine

Multivitamines zijn belangrijke bouwstenen van het lichaam. Ze zijn van nature aanwezig in gezond voedsel. Uiteraard is een gezond voedingspatroon de basis om voldoende vitamines binnen te krijgen. Multivitamines zijn een goede hulp om onze dagelijkse porties van al onze vitamines binnen te krijgen. De inname van een multivitaminesupplement kan ons helpen te ondersteunen om onze gezondheid op natuurlijke wijze te behouden.

Een multivitamine heeft vele functies. Veel mensen nemen een multivitamine voor energie of voor het immuunsysteem. Niet vreemd, want een multivitamine helpt het gebrek aan energie te verminderen, door onder meer vitamine B6. Voorts heeft een multivitamine een positieve invloed op het immuunsysteem, onder meer door vitamine A. Onze liposomale multivitamine helpt u echter ook op tal van andere manieren. Zo draagt vitamine K bij aan de instandhouding van sterke botten en is jodium goed voor uw concentratie en het geheugen. Vitamine B2 helpt u om scherp te blijven zien. Vitamine B8 (biotine) houdt uw haar sterk en vitamine B1 heeft een gunstige invloed op het hart.

Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen en chroom zorgt mede voor het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. Vitamine B3  is weer belangrijk voor uw huid en vitamine C draagt bij aan een sterk gebit. Selenium is goed voor uw nagels en vitamine B11 is gunstig voor een goede geestelijke balans. De celbeschermende antioxidant mangaan helpt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen en vitamine D zorgt voor een goede werking van de spieren. Last but not least, heeft onder meer vitamine C een positieve invloed op de werking van ons zenuwstelsel. Kortom, onze liposomale multivitamine ondersteunt op tal van manieren het gezond functioneren van uw lichaam.

“Aandachtspunt bij het kopen van een multivitamine is of deze de bioactieve vorm van de vitamines bevat”

Welke multivitamine is de beste?

Er worden zo verschrikkelijk veel verschillende multivitaminesupplementen aangeboden dat wij begrijpen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Aandachtspunt bij het kopen van een multivitamine is of deze de bioactieve (gemethyleerde) vormen van de vitamines bevat. Deze worden beter in het lichaam opgenomen. Een voorbeeld van zo’n bioactieve vorm is ‘folaat’ dat de bioactieve vorm van vitamine B11 is. Methylcobalamine is de bioactieve vorm van vitamine B12.

Vitamine D-capsuleVitamine D-capsule

Een ander belangrijk punt om bij de aanschaf van een multivitamine op te letten, is de aanwezigheid van vitamine D3. Vitamine D3 wordt immers duidelijk beter opgeslagen in ons lichaam dan vitamine D2. Ook is vitamine D3 minder gevoelig voor licht, temperatuur en vocht, waardoor de kwaliteit langer goed blijft.

“Een liposomale multivitamine wordt over het algemeen goed verdragen”

Wat zijn de voordelen van een liposomale multivitamine?

De voordelen van een liposomale multivitamine op een rij:

 • Verbeterde opname
  Een van de belangrijkste voordelen van een liposomale multivitamine is dat deze een betere opname van vitamines mogelijk maakt. Als we reguliere multivitamines in pillen, tabletten of capsules innemen, kunnen deze deels in ons maag-darmstelsel worden afgebroken voordat ons lichaam ze kan opnemen. Dit betekent dat we vaak maar een klein deel van de vitamines daadwerkelijk opnemen. Liposomale multivitamines worden rechtstreeks in onze lichaamscellen afgeleverd. Dit leidt ertoe dat de voedingsstoffen beter en gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen.
 • Verbeterde effectiviteit
  Een liposomale multivitamine is niet alleen beter opneembaar, maar kan ook de effectiviteit van de inhoudsstoffen verbeteren. Omdat de vitamines beter in het lichaam worden afgeleverd, kunnen ze gemakkelijker hun werk doen. Dit betekent dat de inhoudsstoffen sneller en efficiënter werken dan in reguliere voedingssupplementen.
 • Meer energieproductie
  Een van de belangrijkste functies van multivitamines is het ondersteunen van onze energieproductie. Vitamine B11 en B12 zijn bijvoorbeeld belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen, die zuurstof door ons lichaam transporteren. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in onze cellen en bevordert zo de energiestofwisseling. Liposomale multivitamines kunnen de energieproductie verbeteren omdat ze een betere opname van vitamines mogelijk maken. Dit betekent dat onze lichaamscellen meer vitamines krijgen en dus beter in staat zijn om energie te produceren. Mensen die regelmatig een liposomale multivitamine innemen, merken vaak dat ze meer energie hebben en minder snel vermoeid zijn.
 • Heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem
  Onder meer vitamine C en vitamine D dragen bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Vitamine E is een krachtige antioxidant en levert zo een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Deze schade kan ons immuunsysteem ondermijnen. Liposomale multivitamines hebben een positieve invloed op het immuunsysteem omdat ze een betere opname van vitamines mogelijk maken. Dit betekent dat onze lichaamscellen meer vitamines krijgen en dus beter in staat zijn om via ons immuunsysteem de afweer van het lichaam te ondersteunen.
 • Geen negatieve neveneffecten
  Een van de nadelen van reguliere vitamine- en voedingssupplementen is dat ze negatieve neveneffecten kunnen geven. Dit komt doordat de inhoudsstoffen in het spijsverteringskanaal worden afgebroken. Hierdoor komen er afvalstoffen vrij die het lichaam moet verwerken en afvoeren. Met liposomale multivitamine wordt dit gegeven geminimaliseerd omdat de inhoudsstoffen beter worden afgeleverd in het lichaam. Hierdoor komen er minder afvalstoffen vrij. Hierdoor wordt een liposomale multivitamine over het algemeen goed verdragen.

“LipocellTech™ maakt gebruik van een volledig natuurlijke productiemethode voor liposomale producten in poedervorm”

Liposomale multivitamine van LipoCellTech™

Onze liposomale multivitamine komt van de Nederlandse kwaliteitsleverancier LipoCellTech™Onze liposomale multivitamine komt van de Nederlandse kwaliteitsleverancier LipoCellTech™

Met gepaste trots meldt vitaminesperpost.nl dat onze liposomale multivitamine afkomstig is van de Nederlandse kwaliteitsleverancier LipoCellTech™. LipocellTech™ maakt gebruik van een volledig natuurlijke productiemethode voor liposomale producten in poedervorm. Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt geen gebruik gemaakt van warmte, hoge druk of chemicaliën. Iets dat bij andere liposomale productieprocessen wel gebruikelijk is.

LipoCellTech™ bootst de manier na waarop het lichaam zelf liposomen aanmaakt. Het lichaam herkent zo de liposomale producten als lichaamseigen materiaal. De opname van de liposomen van LipoCellTech™ is zodoende meer dan 95%. Daarom heeft onze liposomale multivitamine de volgende voordelen:

 • Hij kent een hoge biologische beschikbaarheid door superieur transport
 • Hij bevat alleen pure natuurlijke ingrediënten en geen chemische toevoegingen
 • Hij omvat een gepatenteerde natuurlijke productiemethode, zonder gebruik van hitte, chemicaliën of druk waardoor de inhoudsstoffen onbeschadigd blijven
 • Het zijn poeders in vegetarische capsules. Hierdoor blijft de smaak neutraal, is de kwaliteit optimaal en de houdbaarheid lang

“Bij te veel inname van ijzer en koper kan stapeling ontstaan”

Liposomale multivitamine zonder magnesium, ijzer en koper

Onze liposomale multivitamine is gegarandeerd vrij van ijzer en koper. Hoewel deze mineralen veel goede eigenschappen kennen, kunnen deze voor bepaalde doelgroepen verkeerd uitpakken. Er kan dan ijzer- of koperstapeling ontstaan. Bij senioren neemt de behoefte aan ijzer en koper met de jaren af. Om die reden zijn zij dus ook gebaat bij deze multivitamine.

Koper en ijzerKoper en ijzer

Onze liposomale multivitamine, een innovatieve manier om essentiële voedingsstoffen optimaal binnen te krijgen!

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over onze liposomale multivitamine en/of onze andere liposomale supplementen? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).