Wat zijn liposomale voedingssupplementen? Liposomaal supplement

Liposomale vitamine- en voedingssupplementen. De nieuwe generatie effectieve voedingssuppletie. In het buitenland aan een gigantische opmars bezig, terwijl het in ons koude kikkerlandje vooralsnog oorverdovend stil blijft. Vitaminesperpost.nl doorbreekt dit nu door als een van de eerste Nederlandse kwaliteitsvitaminemerken een liposomale voedingssupplementenlijn te introduceren. In dit artikel lichten wij vol trots deze nieuwe productlijn voor u uit.

Wat is liposomaal?

We horen u denken, ‘liposomaal’, wat is dat eigenlijk? De term liposomaal betekent dat de voedingsstof van de capsule in kleine vetachtige bolletjes (liposomen) is verpakt. Ze beschermen de gecapsuleerde voedingsstoffen tegen vroegtijdige afbraak in ons spijsverteringsstelsel. Dit leidt ertoe dat deze liposomen onaangetast ons maagzuur passeren. De bolletjes hebben dezelfde eigenschappen als onze lichaamscellen.

Liposomale moleculeLiposomale molecule

Dit verklaart waarom ze gemakkelijk door de darmwand kunnen, zonder te worden aangevallen. Deze doeltreffende aflevermethode zorgt ervoor dat liposomale supplementen een hoge biologische beschikbaarheid hebben. Biologische beschikbaarheid betekent dat de ingekapselde voedingsstoffen goed in de bloedbaan worden opgenomen en daardoor veel meer in het lichaam doen. Hierdoor worden liposomale voedingssupplementen tot twintigmaal beter opgenomen dan reguliere supplementen.

Weetje:

Liposomenbolletjes worden volledig door de dunne darm opgenomen. De liposomen smelten met lichaamscellen samen en worden zo in de bloedbaan opgenomen. Hierdoor kan liposomale suppletie de gecapsuleerde voedingsstof effectief in ons lichaam afleveren.

Is liposomaal beter?

Vaak wordt gedacht dat liposomale vitamine- en voedingssupplementen een betere keuze zijn. De gedachte hierachter is dat veel vitamine- en mineralensupplementen in de reguliere vorm zoals tabletten of poedercapsules niet optimaal door het lichaam worden opgenomen. De verklaring die hiervoor wordt gegeven, is dat ze tijdens het transport in het lichaam al door ons maagzuur worden afgebroken voordat ze onze bloedbaan bereiken. Door van nature voorkomende liposomen te gebruiken, zouden de vitamines gedurende de reis door de maag en het darmstelsel beschermd zijn.

Een mooi verhaal, maar zoals altijd, als iets populair wordt, gaan er charlatans mee aan de haal. Hierdoor zijn lang niet alle liposomale supplementen die op de markt te koop zijn even goed. De term ‘liposomaal’ is immers niet beschermd. Helaas zijn er nog altijd veel bedrijven die zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld willen verdienen, over de rug van uw gezondheid heen. Een van de manieren om te marchanderen met de kwaliteit van liposomale suppletie is door een vloeibaar liposomaal supplement aan te bieden. Vloeibare liposomale supplementen worden geproduceerd met hitte of druk. Dit is schadelijk voor het supplement.

Ook worden aan vloeibare liposomale supplementen andere stoffen toegevoegd voor de stabiliteit, zoals alcohol. Daarnaast hebben deze producten van zichzelf een onaangename smaak. Hierdoor worden er vaak (chemische) smaakstoffen aan toegevoegd om dit te verhullen. Voorts is de houdbaarheid van vloeibare liposomale supplementen maar een jaar en na opening is dit nog maar maximaal twee maanden in de koelkast. Niet echt gebruiksvriendelijk dus. Tot slot worden vloeibare liposomale supplementen vaak gevriesdroogd of gesproeidroogd om er poeder van te kunnen maken. Dit is nóg een bewerkingsproces bovenop de andere productieprocessen van de vloeibare vorm, wat nadelig is voor de kwaliteit van het supplement. 

Een andere manier waarop de kwaliteit en daarmee de effectiviteit van liposomale suppletie wordt ondermijnd, is door maar een deel van de voedingsstof in liposomen te verpakken. De rest van de voedingsstof wordt dan op de reguliere manier aan de capsule toegevoegd. Vele liposomale supplementen bevatten daarom slechts 10 tot 20% liposomen. Soms wordt er ook regelrecht fraude gepleegd met de term ‘liposomaal’. Deze wordt dan alleen uit marketingdoeleinden gebruikt zonder dat er een echte liposomale vorm tegenover staat. Uiteraard geldt dit niet voor de liposomale supplementen die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen. Onze liposomale supplementen bevatten gegarandeerd meer dan 90% liposomen.

Weetje:

De liposomale productietechniek is uitgevonden in 2004. Toen werd hij alleen nog voor middelen op recept gebruikt. De laatste jaren is deze techniek sterk doorontwikkeld, waardoor hij ook voor vitamine- en voedingssupplementen toegankelijk is geworden.

Liposomale voedingssupplementen van LipoCellTech™

Logo LipoCellTech™Logo LipoCellTech™

Opgetogen meldt vitaminesperpost.nl dat onze liposomale supplementen afkomstig zijn van de Nederlandse kwaliteitsleverancier LipoCellTech™. LipocellTech™ maakt als enige in Europa gebruik van een volledig natuurlijke productiemethode voor liposomale producten in poedervorm, ook wel 'nature's way' genoemd. Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt geen gebruik gemaakt van warmte, hoge druk of chemicaliën. Iets dat bij andere liposomale productieprocessen wel gebruikelijk is. Dit betekent dat onze liposomale producten 100% natuurlijk zijn.

In ons spijsverteringskanaal wordt choline aan voedsel gebonden. Hiermee maakt het lichaam liposomen aan uit de voedingsstoffen van deze voeding. LipoCellTech™ bootst de manier na waarop het lichaam zelf liposomen aanmaakt. Dit doen ze onder meer door tijdens hun productieproces gezuiverd water te gebruiken. Het lichaam herkent zo de liposomale producten als lichaamseigen materiaal. De opname van de liposomen van LipoCellTech™ is zodoende meer dan 95%. Daarom hebben de liposomale vegan voedingssupplementen die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, de volgende voordelen:

 • Ze kennen een ongekend hoge biologische beschikbaarheid door superieur transport
 • Ze bevatten alleen pure natuurlijke ingrediënten en geen chemische toevoegingen
 • Ze omvatten een gepatenteerde natuurlijke productiemethode, zonder gebruik van hitte, chemicaliën of druk waardoor de gesuppleerde voedingsstoffen onbeschadigd blijven
 • Het zijn poeders in capsules die niet zijn gevriesdroogd of gesproeidroogd. Hierdoor blijft de smaak neutraal, is de kwaliteit optimaal en de houdbaarheid lang

Weetje:

De vloeibare liposomale producten die tot poeder zijn gevriesdroogd of gesproeidroogd, kunnen de liposomale structuur beschadigen. De liposomale supplementen van vitaminesperpost.nl hebben deze bewerkingen gegarandeerd niet ondergaan.

Welke liposomale voedingssupplementen kunt u bij vitaminesperpost.nl kopen?

Met trots presenteren wij onze 9 liposomale vitamine- en voedingssupplementen:

 • Liposomale Vitamine B Complex
  Liposomale Vitamine B Complex levert u alle
  B-vitamines in de actieve vorm. Dit houdt in dat de vitamines in de biologisch beschikbare vorm aanwezig zijn en daardoor direct door het lichaam kunnen worden benut. Deze unieke formule bevat uitsluitend de best opneembare en veiligste vormen van vitamine B die op dit moment beschikbaar zijn.
Supplementen in de liposomale vormSupplementen in de liposomale vorm
 • Liposomale Vitamine C
  Liposomale Vitamine C is de bekende weerstandsvitamine verpakt in vetbolletjes (liposomen). Hoge doses reguliere vitamine C belasten ons spijsverteringsstelsel zoals de lever en de nieren. Doordat liposomale vitamine C veel minder zuur is, is het vriendelijker voor ons lichaam. Als u maagklachten krijgt van reguliere vitamine C, is liposomale vitamine C een prima oplossing.
 • Liposomale Vitamine D3 & K2 + Magnesium
  Liposomale Vitamine D3 & K2 + Magnesium is een goed opneembar combinatiesupplement. De vitamines D3 en K2 werken nauw met elkaar samen om onze botten sterk te houden. De toevoeging van magnesium ondersteunt dit proces ten volle.
 • Liposomale Magnesium
  Liposomale Magnesium wordt op een unieke natuurlijke manier gemaakt. De liposomale vorm van de alleskunner magnesium kent een opnamecapaciteit van maar liefst 95%. De liposomen die vitaminesperpost.nl gebruikt, vallen niet uiteen voordat ze de cellen bereiken. Hierdoor wordt de magnesium pas afgegeven als het de lichaamscel heeft bereikt.
 • Liposomale Glutathion
  Liposomale Glutathion bestaat in een gereduceerde en geoxideerde vorm. Alleen de gereduceerde vorm is bioactief en daarmee goed opneembaar in het lichaam. Onze liposomale glutathion is een bewezen methode om de gereduceerde vorm van glutathion rechtstreeks aan de bloedbaan af te geven. De liposomen zorgen ervoor dat de glutathion niet aangetast geraakt en snel de bloedbaan bereikt.
 • Liposomale R-Alfa Liponzuur
  Ook alfaliponzuur bestaat uit twee vormen. R-alfaliponzuur (de natuurlijke, lichaamseigen vorm) en S-alfaliponzuur (de synthetische variant). De meeste producten op de markt zijn een mengvorm van deze twee. De gezondheidseigenschappen worden echter vrijwel uitsluitend aan R-alfaliponzuur toegeschreven. Een supplement dat volledig uit de natuurlijke vorm bestaat, geniet zodoende de voorkeur. Bovendien is de biologische beschikbaarheid van de natuurlijke vorm beter. Hierdoor kan met een lagere dosering worden volstaan. Onze Liposomale R-Alfa Liponzuur bevat uitsluitend het goedopneembare R-Alfa Liponzuur.
 • Liposomale Curcumine
  Curcumine is de werkzame stof van kurkuma. Kurkuma staat vooral bekend voor het behoud van soepele gewrichten*. De natuurlijke opneembaarheid van curcumine uit kurkuma is wisselend. Bij goedkopere supplementen is de opneembaarheid vaak matig tot slecht, waardoor de actieve stoffen niet de bloedbaan bereiken. Onze liposomale curcumine bevat een gestandaardiseerd kurkuma-extract met een hoog gehalte curcumine. In de liposomale vorm wordt kurkuma vele malen beter opgenomen. Hierdoor is het toevoegen van zwarte peper bij dit supplement overbodig.
 • Liposomale Quercetine
  Quercetine is een plantaardige stof die afkomstig is uit de Sophora japonica. Deze wordt in een hoge concentratie aangetroffen in kappertjes, appels, rode uien, bessen, frambozen, druiven en rode wijn. De liposomale quercetine die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, is afkomstig van de Nederlandse kwaliteitsleverancier LipoCellTech™. Door gezuiverd water tijdens het productieproces te gebruiken, wordt door LipoCellTech™ de manier nagebootst waarop het lichaam zelf liposomen aanmaakt. Hierdoor is de opname van de liposomen meer dan 95%. Om deze reden herkent het lichaam onze liposomale quercetine als lichaamseigen materiaal.
 • Liposomale Multivitamine
  Onze Liposomale Multivitamine is gegarandeerd vrij van ijzer en koper. Hoewel deze mineralen veel goede eigenschappen kennen, kunnen deze voor bepaalde doelgroepen verkeerd uitpakken. Er kan dan ijzer- of koperstapeling ontstaan. Bij senioren neemt de behoefte aan ijzer en koper met de jaren af. Om die reden zijn zij dus ook gebaat bij deze multivitamine.

Weetje:

De liposomale vitamine- en voedingssupplementen die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, hoeven niet te worden gekoeld, ook niet na opening van het zakje. Iets dat wel moet bij vloeibare liposomale supplementen.

Onze natuurzuivere liposomale supplementen: tot twintig maal beter opgenomen dan reguliere supplementen!

* Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over onze supplementen? Voor meer informatie over zowel onze liposomale als onze reguliere supplementen, kunt u gerust contact opnemen met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).