5 Manieren om grote supplementen in te nemen Lachende vrouw en man met een drankje

Neemt u geen vitaminesupplementen omdat u moeite heeft ze door te slikken? U bent niet de enige. Veel vitamines en andere supplementen hebben een fors formaat. Als u een gevoelige slikreflex heeft of een slechte ervaring waarbij een pil ooit in uw keel bleef steken, kan het moeilijk zijn om forse supplementen door te slikken. Er ontstaat dan al snel een reflex om de boel weer uit te spugen. Het is natuurlijk mogelijk om supplementen gewoon in wat water te vermalen en/of op te lossen, maar het nadeel is de slechte smaak. Gelukkig bestaan er eenvoudige trucs die het u gemakkelijker maken om grote supplementen door te slikken.

Mix en blend

Als u een smoothie maakt, voeg dan vitamines en mineralen toe aan de blender. Zo is het mogelijk de supplementen op te ‘drinken’. De meeste vitamines en mineralen smaken helemaal niet slecht als ze met groente, vruchten, noten, water of (noten)melk worden gecombineerd en goed daarmee worden vermengd. U heeft daarvoor wel een krachtige blender nodig. Hak grote vitaminepillen eerst in wat kleinere stukjes of vermaal ze met een vijzel. Een andere optie is om poeders in plaats van pillen te nemen.

Veel supplementen zijn in capsules van cellulose verpakt die gemakkelijk zijn te openen. Maar er zijn ook gevriesdroogde groente- en fruitpoeders te verkrijgen. Deze groente- en fruitpoeders bevatten alle belangrijke vitamines, vezels en andere inhoudsstoffen. Ze laten zich bovendien gemakkelijk met een smoothie vermengen en zorgen voor een lekkere smaak. Voeg deze poeders vooral toe aan elke drank.

"Dadels bevatten bevatten veel B-vitamines, natuurlijke voedingsvezels, natuurlijke suiker en andere inhoudsstoffen"

Voeg dadels toe aan uw dagelijkse smoothie
Sommige supplementen poeders zoals goldenseal, reishi of andere paddestoelextracten zijn erg bitter en mengen daarom lastig met smoothies en shakes. De smaak is echter goed te verbeteren door er een paar ontpitte dadels aan toe te voegen. Deze heerlijk zoete vruchtjes bevatten bovendien veel B-vitamines, natuurlijke voedingsvezels, natuurlijke suiker en andere inhoudsstoffen. B-vitamines zijn bij de omzetting van voedsel naar energie betrokken. Het is daarom een goed idee zelf een beetje te experimenteren met het toevoegen van poeders en supplementen aan uw drankjes.

2. Neem forse pillen in met een dikke drank

Pillen van een fors formaat zijn gemakkelijker in te nemen met een dikke drank zoals een smoothie met banaan of mango, een (yoghurt)shake of papajasap. De dikte van de drank verlicht een gevoelige slikreflex. Veel mensen hebben problemen met het slikken van grotere pillen. Zij hebben ervaren dat het tegelijkertijd drinken van een dikke drank een uitstekende manier is om supplementen met minimale moeite naar binnen te krijgen.

3. Laat de capsules eerst drijven en slik ze dan pas door

Hand gevuld met supplementenHand gevuld met supplementen

Op het moment dat er geen dikke vloeistof voorhanden is, probeer dan deze truc om capsules door te slikken. Omdat capsules drijven, kunt u ze het beste in uw mond stoppen en vervolgens een grote slok water nemen (nog niet doorslikken!). Beweeg uw kin naar beneden (niet omhoog, zoals u normaal zou doen), zodat de capsule naar uw achterhoofd drijft. Slik de capsule dan pas door met het water.

4. Plaats tabletten zo ver mogelijk achter in uw keel

Als u niet beschikt over een dikkere drank of yoghurtshake om de pillen of tabletten naar binnen te krijgen, probeer dan het volgende. Omdat tabletten zwaarder dan water zijn en niet zweven, zoals capsules dat wel doen, plaatst u de pil zo ver mogelijk achter in uw keel. Neem dan een grote slok water en breng uw kin omhoog om hem weg te spoelen.

"Een geweldige manier om pillen in te nemen, is met behulp van bananenpuree"

5. De truc met de banaan

Mandje met bananenMandje met bananen

Een geweldige manier om pillen in te nemen, is door eerst een flinke hap van een banaan te nemen en er vervolgens goed op te kauwen zodat in de mond ‘bananenpuree’ ontstaat. Plaats de pil vervolgens precies in het midden van deze bananenmassa, neem een grote slok water en slik het geheel door. Dit is een effectieve manier om een gevoelige slikreflex te omzeilen.

Vragen of advies?

Vitaminesperpost verkoopt een groot assortiment natuurlijke voedingssupplementen. Heeft u vragen of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze? U kunt ons tijdens kantoortijden bereiken op nummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief). Onze vriendelijke en deskundige medewerkers staan u graag te woord!