Hoe laat ik mijn haar sneller groeien?

Op de een of andere manier gebeurt het mij iedere keer weer. Ik ga naar de kapper, geef aan dat ik een paar centimeter van mijn haar afgeknipt zou willen hebben en vervolgens kom ik thuis met haren die te kort zijn geknipt. Voor u ook herkenbaar? Wat eraf is gehaald, kan er helaas niet meer aan worden geplakt. Er zit dus niets anders op dan wachten tot het weer is aangegroeid. Of toch niet?

 

Door uw lokken zo min mogelijk te beschadigen en ze zo gezond mogelijk te houden, kan de haargroei worden gestimuleerd. Maar hoe houden we ons haar gezond? Onder meer door het niet te vaak te wassen, zo min mogelijk te beschadigen met hitte van een föhn of stijltang en door het te verzorgen met de juiste producten. Daarnaast kunnen voeding en het gebruik van supplementen invloed hebben op de haargroei.

 

  • Voeding waar uw haar blij van wordt
  • Biotine voor normale haargroei en glanzend haar
  • Zink voor normale haargroei en sterk haar
  • Seleen voor een goede conditie van het haar
  • Koper voor normale pigmentatie van het haar
  • Supplementen voor huid, haar en nagels

 

Voeding waar uw haar blij van wordt

Als potgrond te weinig voeding bevat, zullen de bladeren van de plant in de pot geel kleuren. Ditzelfde geldt voor uw haar. Als u onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zal uw haar zwak en broos worden. Dus hoe cliché het ook klinkt: als u gezond bent, is uw haar gezond. Probeer daarom zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten zodat u voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Belangrijke voedingsstoffen voor uw haar zijn bijvoorbeeld de vitamines A, B, C en E, omega 3-vetten en de mineralen calcium en zink. U treft deze aan in vette vis, kip, eieren, oesters, bonen en eigenlijk alle soorten groenten en fruit. 

 

Biotine voor normale haargroei en glanzend haar

Nice hair

Biotine, oftewel vitamine B8, is misschien wel de bekendste stof voor het haar. Het is een in water oplosbaar vitamine die van nature voorkomt in zuivelproducten, schelpdieren, kip, bloemkool, avocado, peulvruchten, soja, pinda’s, noten, eigeel, lever en zalm. Biotine draagt bij aan normale haargroei en is goed voor het behoud van glanzend haar. Het heeft echter niet alleen een positieve invloed op onze haardos, het kan voor veel meer doeleinden worden ingezet. Zo ondersteunt biotine het energieniveau en levert het een bijdrage in het gezond houden van de huid. Het is het goed voor het geheugen en voor de gemoedstoestand en het helpt bij de normale werking van de slijmvliezen. De vitamine wordt vaak toegevoegd aan supplementen voor huid en haar.

Zink voor normale haargroei en sterk haar

Man

Zink is ook een stof die bekend staat om de positieve invloed op het haar. Het houdt het haar sterk en draagt bij aan normale haargroei. Maar zink heeft meerdere voordelen! Zo draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en het speelt  een rol bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Het is tevens goed voor ons immuunsysteem. Bovendien bevordert zink een normaal geheugen en leervermogen. Het helpt ook om scherp te blijven zien en het draagt bij aan een normale hormoonhuishouding van zowel man als vrouw. Tot slot helpt het bij de verzorging van de huid van binnenuit. Er zijn talloze voedingssupplementen verkrijgbaar met zink. Een goed opneembare vorm van zink is zink picolinaat. Dit is een vorm van zink die is gebonden aan picolinezuur. Het zink supplement van vitaminesperpost.nl bevat 50 mg zink picolinaat en is geschikt voor vegetariërs.

 

Seleen voor een goede conditie van het haar

Pillen en supplementenSeleen, ook wel selenium genoemd, is een belangrijk mineraal dat een rol speelt bij verschillende processen in ons lichaam. Het is een antioxidant die ons  afweersysteem ondersteunt en het is belangrijk voor een goede conditie van het haar en voor de nagels. Ook is het nodig voor een normale productie van het schildklierhormoon en het is goed voor de vruchtbaarheid van de man. Voedingsmiddelen die seleen bevatten, zijn vis, vlees, noten, volkorenproducten en zuivel. Bij plantaardige voeding geldt dat de hoeveelheid selenium kan variëren. Dit hangt af van de hoeveelheid selenium die in de aarde zit waarin de plantaardige voeding wordt gekweekt. Om niet afhankelijk te zijn van externe factoren, kan het comfortabel zijn een selenium supplement te slikken.

 

Koper

Hair

Het spoorelement koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar. Daarnaast helpt koper het bindweefsel van de huid soepel te houden en bevordert het de energiestofwisseling. Bovendien ondersteunt koper het immuunsysteem en de normale werking van het zenuwstelsel. De stof komt voor in groenten, fruit, vlees, graanproducten en chocolade. De meeste mensen krijgen met de voeding al voldoende koper binnen. Om deze reden wordt koper niet als een opzichzelfstaand supplement verkocht maar wordt het wel toegevoegd aan sommige formules.

 

Supplementen voor huid, haar en nagels

Vitaminesperpost.nl verkoopt verschillende ‘beauty’-supplementen die speciaal zijn samengesteld voor de huid, het haar en de nagels:

 

  • De Huid, Haar en Nagels formule bevat een scala aan voedingsstoffen als visolie, borage olie, de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12, C en E, L-Cysteïne, ijzer, zink, magnesium, lecithine en gele bijenwas. Het draagt bij aan de vorming van collageen, aan het behoud van normale nagels en glanzend haar en aan normale haargroei.
  • De Super Huid, Haar en Nagels formule bevat gepatenteerde keratine en collageen type 2, wat de huid helpt te verstevigen. Tevens bevat het MSM en het antioxidant ellaginezuur uit granaatappel. Ook de bekendere vitamines voor huid en haar, biotine en vitamine C, zijn toegevoegd, evenals de stoffen hyaluronzuur en zink.
  • De Keratine Plus capsules bevatten keratine, MSM en zink. Keratine is een lichaamseigen eiwit dat voorkomt in onze huid, haar en nagels. Ons haar bestaat voor 95% uit keratine. Als uw haar de laatste tijd veel te lijden heeft gehad, kunt u overwegen om Keratine Plus te nemen. De keratine in dit supplement is afkomstig van Cynatine HNS®. Dit is een biologisch beschikbare vorm van keratine en de best opneembare, wateroplosbare vorm.
  • Tot slot is er nog Heermoes extract. Dit extract is afkomstig van de miljoenen jaren oude Equisetum arvense plant en wordt ook paardenstaart genoemd. Toevalligerwijs biedt de plant ondersteuning voor onze eigen ‘paardenstaart’ en daarnaast ook voor de huid en de nagels*. Vanwege de lange wortels is heermoes in staat om mineralen van diep uit de aarde naar boven te halen. Hierdoor bevat het waardevolle stoffen als mineralen, vezels en silicium bevat. Het extract is bovendien goed voor de leverfunctie*, het houdt bloedvaten elastisch* en het is een natuurlijke rustgever*.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.