Natuurlijke lustopwekkers voor de vrouw Gelukkig man en vrouw

Is het vrouwelijk libido anders dan het mannelijk libido? Is er iets aan te doen als uw begeerte niet meer is wat-ie ooit was? Jazeker! In dit blog leest u tips en handige informatie over het vrouwelijk libido en natuurlijke lustopwekkers.

Libido bij vrouwen: sterk beïnvloedbaar

Koppel bedrijft de liefdeKoppel bedrijft de liefde

Het menselijk lichaam is een wonder der natuur. Met haar sensitiviteit en gevoeligheid steekt de vrouw anders dan een man in elkaar als het om het libido gaat. Hoewel we het misschien niet altijd doorhebben, zijn factoren zoals leefstijl, hormonen, sfeer, welzijn en zelfbewustzijn van grote invloed op zowel het mannelijk libido als het vrouwelijk libido. In de juiste setting kan de huidhonger van een vrouw hoog zijn. Maar als daar iets tussenkomt, dan kan deze mood in één klap weg zijn.

“Echte connectie met de ander en laat staan met onszelf, is ver te zoeken"

Mogelijke oorzaken van een laag libido bij de vrouw

Als het vuur bij u is gedoofd, liggen daar vaak verschillende factoren aan ten grondslag. De tijd waarin we leven, is een tijd waarin bewust of onbewust sprake is van veel afleiding. Denk hierbij aan werkdruk, constante digitale communicatie en onze vaak overvolle agenda’s. Als we ontspanning willen, grijpen we naar onze smartphone of ploffen we op de bank. Er is minder aandacht voor elkaar. Echte connectie met de ander en laat staan met onszelf, is ver te zoeken. We zijn vaak moe en gespannen. Het één leidt tot het ander: voor we het weten, is onze ‘innerlijke drive’ sterk verminderd of zelfs helemaal weg.

Naast deze factoren speelt leeftijd een rol bij het libido. Naarmate een vrouw ouder wordt, vinden er veel hormonale schommelingen in het lichaam plaats. Gemiddeld start de overgang bij vrouwen tussen 45-50 jaar. De verminderde productie van vrouwelijke hormonen is ook van invloed op de lustgevoelens. Dit geldt overigens niet voor alle vrouwen. Het komt voor dat vrouwen in de overgangsfase juist meer in verbinding komen met zichzelf en hernieuwde ruimte en vrijheid ervaren, wat een positieve invloed heeft op de sensualiteit en lustgevoelens. Tevens is de gedachte achterhaald dat iemand op leeftijd minder seksuele begeerte zou hebben.

“Wist u dat onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die stress ervaren minder reageren op erotische prikkels?"

Natuurlijke lustopwekkers die het libido ondersteunen

Wat kunt u doen om uw libido te ondersteunen? Vitaminesperpost.nl heeft verschillende supplementen ontwikkeld om het vuur weer aan te wakkeren of te ondersteunen. 

Super Libido Vrouw bestaat uit 8 verschillende kruiden. Aan deze kruiden zijn potentieel positieve eigenschappen toegeschreven, die in verband staan met het libido.

Natuurlijke lustopwekkersNatuurlijke lustopwekkers
 • Maca wordt onder meer gebruikt ter ondersteuning van het libido*. Vroeger gebruikten krijgers deze knol al voorafgaand aan hun strijd met de vijand én om leuke prestaties tussen de lakens neer te zetten.
 • Ashwagandha is een veelgebruikt kruid in de Ayurveda. Van Ashwagandha is bekend dat het zowel op het lichaam als op de geest een positieve invloed kan uitoefenen*, iets wat gunstig is voor intieme momenten. We weten immers: hoe beter we ons kunnen ontspannen, hoe meer we onszelf kunnen zijn.
 • Muira puama wordt ook wel ‘potentiehout’ genoemd. Het is afkomstig van een boom uit het Braziliaanse Amazonegebied. Het kruid heeft niet voor niets deze naam gekregen. Het staat er namelijk om bekend dat het goed is voor het libido van man en vrouw*.
 • Catuaba wordt door de indianen ook wel het 'ontspanningskruid van de goden' genoemd. In Brazilië is het enorm populair bij liefdeskoppels. Er zijn zelfs liederen over geschreven.
 • Rhodiola bevat rosavine en salidroside. Van deze stoffen wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor een goede geestelijk balans*.
 • L-theanine is een wateroplosbaar aminozuur. Het wordt in de bladeren van de groene theeplant (Camellia sinensis) gevonden. Al sinds de oudheid wordt gezegd dat het drinken van groene thee ontspannend is.
 • Saffraan is wetenschappelijk veelvuldig onderzocht en staat eveneens bekend als zijnde goed voor het libido*.
 • Ginkgo Biloba is goed voor de doorbloeding*, de concentratie en het geheugen*. Allemaal factoren die een rol spelen bij de daad.
 • Naast dit complex is er ook nog een supplement, speciaal samengesteld voor de 45+ vrouw. Veel vrouwen ervaren tijdens de overgang een dip in het libido en hun seksueel functioneren. De combinatie van verschillende kruiden in één supplement kan uitkomst bieden. Libido Vrouw 45+ bevat naast maca, ashwagandha, rhodiola, saffraan en L-theanine ook fenegriek en wild yam.
 • Fenegriek bevat saponinen. Uit onderzoek is gebleken dat saponinen een positieve invloed kunnen uitoefenen op het seksueel functioneren*.
 • Wild Yam is een klein plantje uit Midden-Amerika dat al sinds de Azteekse beschaving wordt gebruikt. Vrouwen gebruiken het onder meer bij overgangsverschijnselen*. In combinatie met de andere kruiden vormt dit een gouden formule voor de vrouwelijke lusten.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

“Wist u dat bepaalde yogaposes zoals de Cobra, Extended Side Angle en Savasana bevorderend zijn voor het libido?"

Andere tips om het libido aan te wakkeren

Intieme momenten tussen de lakensIntieme momenten tussen de lakens

Of u nu puur voor uw plezier of om andere redenen uw libido wilt aanwakkeren, het is belangrijk om ook aan andere factoren aandacht te schenken. Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Als er een balans is in uw leven, heeft dit een groot effect op de kwaliteit daarvan. Bijgaand enkele tips die u hierbij kunnen helpen.

Ontspannen met yoga

Toen onderzoekers vrouwen dagelijks een uur yoga lieten doen, ontdekten ze dat bijna 75% na 12 weken tevredener was met hun seksleven. Logisch, gezien de ontspannende effecten van yoga. Yoga heeft een positieve invloed op de ademhaling en het kalmeren van ons zenuwstelsel. Het bevordert de doorbloeding.

Verminder slechte leefgewoonten

Roken, drugs en overmatig alcoholgebruik kunnen allemaal uw zin in seks verminderen. Door deze slechte gewoonten aan te pakken, kunt u uw geslachtsdrift een boost geven en daarnaast uw algehele gezondheid verbeteren. Verschillende liefdeskruiden en andere afrodisiaca kunnen eveneens uw verlangen weer prikkelen.

Verbeter de kwaliteit van uw relaties

Veel mensen ervaren op bepaalde momenten in een relatie een stilte in seksueel verlangen en frequentie. Dit kan gebeuren na een lange tijd bij iemand te zijn, of als iemand merkt dat het in zijn of haar intieme relatie niet goed gaat. Door te focussen op het verbeteren van de relatie kan de zin in seks toenemen. Maak bewust tijd voor elkaar. U kunt bijvoorbeeld dates inplannen en meer activiteiten samen doen. Oefen open communiceren. Zich kwetsbaar opstellen, siert de mens en heeft een positief effect op de ander. Ter aanvulling kunt u natuurlijk gebruik maken van onze supplementen. Veel plezier!

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over het vrouwelijk libido of natuurlijke supplementen voor het libido? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).