Supplementen bij ongemakken rondom de menstruatie Vrouw die op de bank zit

Veel vrouwen zullen uit ervaring weten dat ongemakken voorafgaand, rondom en tijdens de menstruatie erg vervelend kunnen zijn. Onder meer een warme kruik, een warme douche of een warm bad kunnen voor verlichting zorgen. Tevens kunnen yoga, lichte beweging en het zacht masseren van de buik voor sommigen een oplossing zijn. Daarnaast kunnen bepaalde supplementen helpen een normale menstruatie te ondersteunen. We hebben ze op een rijtje gezet.

Hopextract

Hop is een plant die tot de Cannabaceae familie behoort. De hopplant, oftewel Humulus lupus, is te herkennen aan zijn eivormige bloemen, ook wel 'hopbellen' genaamd. Hop is een belangrijk bestanddeel van bier. Wat velen echter niet weten, is dat hop ook gezondheidsvoordelen heeft. Het kan namelijk worden gebruikt ter ondersteuning van een normale menstruatie*. Daarnaast is het goed voor de cholesterolspiegel*, helpt de spijsvertering* en ondersteunt het de nachtrust*.

Rijpe hopbellenRijpe hopbellen

Het is overigens niet zo dat het drinken van bier bijdraagt aan deze gezondheidsvoordelen. Daarvoor is de hoeveelheid hop in bier te laag en de daar tegenoverstaande nadelen van alcohol te groot. U doet er verstandiger aan een hopsupplement te gebruiken.

"De macaknol wordt al eeuwen gebruikt om het energieniveau te ondersteunen"

Maca

MacaknolletjesMacaknolletjes

Maca, ook wel ‘de ginseng van Peru’ genoemd, is een Peruaanse plant die al meer dan 2600 jaar wordt verbouwd. Het belangrijkste deel van de plant is de wortel. Maca bevat koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamine C en B6, spoorelementen en de mineralen koper, ijzer, natrium, kalium, calcium en mangaan, alkaloïden, tannines en saponinen en glucosinolaat. Daarnaast bevat maca vetzuren en sterolen. Maca draagt bij aan een normale menstruele cyclus*.

Ook wordt het extract van de wortel al eeuwen gebruikt om het energieniveau te ondersteunen* en om het libido van zowel man als vrouw te ondersteunen*. Vitaminesperpost.nl verkoopt 8 verschillende soorten maca-supplementen: Maca Sterk, Macapoeder,  Maca Premium,  RAW Maca,  Rode Maca,  Super Maca,  Zwarte Maca en Maca Natuurlijk.

"Saffraan staat bekend om de bijzondere smaak en de gele kleur die het afgeeft aan gerechten"

Saffraan

Saffraan is een specerij die uit de saffraankrokus (Crocus sativus) wordt gewonnen. Saffraan staat bekend om de bijzondere smaak en de gele kleur die het aan gerechten afgeeft. Culinair geniet het vooral bekendheid door de Spaanse paëlla. Maar saffraan kent andere voordelen. Het draagt namelijk bij aan een goede gemoedstoestand* en het kan worden gebruikt bij stress*. Daarbij kan saffraan worden ingezet bij ongemakken voorafgaand, rondom en tijdens de menstruatie*.

SaffraankrokussenSaffraankrokussen

Van oudsher staat saffraan eveneens bekend om de invloed op het libido*. Saffraan is bij vitaminesperpost.nl onder meer verkrijgbaar als hooggestandaardiseerd saffraanextract. Dit is afkomstig van het gepatenteerde merk Satiereal®. Dit extract is vervaardigd uit onbespoten premium kwaliteit saffraan die in Spanje wordt geteeld. 

"Salvia officinalis (echte salie) is een sierraad in de tuin en een heerlijk thee- en keukenkruid"

Salvia officinalis

Verse salieVerse salie

Salvia officinalis (echte salie) is niet alleen een sierraad in de tuin en een heerlijk thee- en keukenkruid, het is ook bekend kruid omdat het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het is populair bij vrouwen omdat het een normale menstruatie ondersteunt* en omdat het ondersteuning biedt bij overgangsverschijnselen*. Salie heeft daarnaast een verzachtende invloed op de keel* en ondersteunt het afweersysteem. Bovendien ondersteunt het de vochtbalans* en helpt zo bij overmatig zweten*.

Salie kan worden verwerkt in gerechten of worden gedroogd om er vervolgens thee van te drinken. Ook is salie verkrijgbaar als supplement

Teunisbloemolie

Teunisbloemen zien we in Nederland op vele plaatsen. Als de bloemen zijn uitgebloeid, ontstaan zaden die kunnen worden uitgeperst. Teunisbloemolie wordt uit zaden van de Middelste Teunisbloem (Oenothera Biennis) gewonnen De olie bevat de meervoudig onverzadigde vetzuren linolzuur en gammalinoleenzuur (GLA). Deze vetzuren ondersteunen ons hart en onze bloedvaten. Samen met borage spant teunisbloem de kroon als het op de hoeveelheid GLA aankomt.

Teunisbloemen en teunisbloemolieTeunisbloemen en teunisbloemolie

Teunisbloemolie ondersteunt een normale menstruatie* en verzorgt tevens de huid van binnenuit*. 

"Vitex agnus castus is een echt vrouwenkruid, voor vrouwen in verschillende leeftijdsfases"

Vitex Agnus castus

MonnikspeperMonnikspeper

Vitex agnus castus is een echt vrouwenkruid, voor vrouwen in verschillende leeftijdsfases. Het is een populair kruid onder vrouwen die ondersteuning willen bij ongemakken rond de menstruatie*. Het is gunstig voor een goede geestelijk balans en wordt ook ingezet bij overgangsverschijnselen*. Het kruid is ook wel bekend als monnikspeper. Deze naam is ontstaan doordat vroeger werd gedacht dat het kruid een temperend effect op het libido zou hebben.

Vrouw in Evenwicht

Tot slot kan een complete formule voor de vrouw, zoals Vrouw in Evenwicht, uitkomst bieden bij ongemakken rond de menstruatie. Het bevat maar liefst 9 natuurlijke stoffen, waaronder Vitex agnus castus, saffraan en wild yam. Tevens is rhodiola toegevoegd wat gunstig is voor een goede geestelijke balans*, helpt om lekker te slapen* en bij stress*.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Pioenroos met maandverbandje op roze achtergrondPioenroos met maandverbandje op roze achtergrond

Vragen of advies?

Meer weten over  supplementen die kunnen ondersteunen rondom de menstruatie? Neem tijdens kantooruren contact op met onze medewerkers via het contactformulier of via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).