Supplementen bij ongemakken rondom de menstruatie Supplementen bij ongemakken rondom de menstruatie

Veel vrouwen zullen uit ervaring weten dat ongemakken voorafgaand, rondom en tijdens de menstruatie erg vervelend kunnen zijn. Onder meer een warme kruik, een warme douche of een warm bad kunnen voor verlichting zorgen. Tevens kunnen yoga, lichte beweging en het zacht masseren van de buik voor sommigen een oplossing zijn. Daarnaast kunnen bepaalde supplementen helpen een normale menstruatie te bevorderen. We hebben ze op een rijtje gezet.

 

Hop extract

Hop plantHop is een plant die behoort tot de Cannabaceae familie. De hopplant, oftewel Humulus lupus, is te herkennen aan zijn eivormige bloemen. Hop is een belangrijk bestanddeel van bier. Wat velen echter niet weten, is dat hop ook gezondheidsvoordelen heeft. Het kan namelijk worden gebruikt bij overgangsverschijnselen* en voor een normale menstruatie*. Daarnaast is het goed voor de cholesterolspiegel*, helpt het de spijsvertering* en bevordert het de nachtrust*. Het is overigens niet zo dat het drinken van bier bijdraagt aan deze gezondheidsvoordelen. Daarvoor is de hoeveelheid hop in bier te laag en de daar tegenoverstaande nadelen van alcohol te groot. U doet er verstandiger aan een hop supplement te gebruiken.

Maca

Maca wortelsMaca, ook wel ‘de ginseng van Peru’ genoemd, is een Peruaanse plant die al meer dan 2600 jaar wordt verbouwd. Het belangrijkste deel van de plant is de wortel. Maca bevat koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamine C en B6, spoorelementen en de mineralen koper, ijzer, natrium, kalium, calcium en mangaan, alkaloïden, tannines en saponinen en glucosinolaat. Daarnaast bevat maca vetzuren en sterolen. Maca draagt bij aan het verminderen van overgangsverschijnselen* en aan een normale menstruele cyclus*. Ook wordt het extract van de wortel al eeuwen gebruikt om meer energie te verkrijgen* en om het libido van zowel man als vrouw te verhogen*. Vitaminesperpost.nl verkoopt 8 verschillende soorten maca-supplementen. Verkrijgbaar zijn:

Saffraan

SaffraanSaffraan is een specerij die wordt gewonnen uit de saffraankrokus (Crocus sativus). Saffraan staat bekend om de bijzondere smaak en de gele kleur die het afgeeft aan gerechten. Maar saffraan kent andere voordelen. Het draagt namelijk bij aan een goede gemoedstoestand* en het kan worden gebruikt bij stress*. Daarbij kan saffraan worden ingezet bij ongemakken voorafgaand, rondom en tijdens de menstruatie*. Van oudsher staat saffraan eveneens bekend om de invloed op het libido*. Saffraan is bij vitaminesperpost.nl verkrijgbaar als hooggestandaardiseerd saffraan extract. Dit is afkomstig van het gepatenteerde merk Satiereal®. Dit extract is vervaardigd uit onbespoten premium kwaliteit saffraan die in Spanje wordt geteeld.

Salvia officinalis

SalieSalvia officinalis (echte salie) is een bekend kruid dat voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Het is populair bij vrouwen omdat het een normale en regelmatige menstruatie stimuleert* en omdat het ondersteuning biedt bij overgangsverschijnselen*. Salie heeft daarnaast een verzachtende invloed op mond en keel* en het stimuleert het afweersysteem*. Salie kan worden verwerkt in gerechten of worden gedroogd om er vervolgens thee van te drinken. Ook is salie verkrijgbaar als supplement.

Teunisbloemolie

TeunisbloemOok teunisbloemolie bevordert een normale menstruatie*. Het bevat de meervoudig onverzadigde vetzuren linolzuur en gammalinoleenzuur (GLA). Deze vetzuren hebben een gunstige invloed op ons hart en onze bloedvaten. Teunisbloemolie draagt tevens bij aan een normale hormoonhuishouding* en het ondersteunt de huid van binnenuit*. Teunisbloemolie wordt gewonnen uit zaden van de Middelste Teunisbloem (Oenothera Biennis). Deze kleine gele bloem komt van oorsprong uit Noord-Amerika maar groeit tegenwoordig ook in Nederland.

Vitex Agnus castus

Vitex agnus castusVitex agnus castus is een populair kruid onder vrouwen die ondersteuning willen bij ongemakken rond de menstruatie. Het helpt bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus en het bevordert een normale en regelmatige menstruatie. Vitex agnus castus wordt ook ingezet bij overgangsverschijnselen* en het kan worden gebruikt voor een goede gemoedstoestand*. Het kruid is ook wel bekend als monnikspeper. Deze naam is ontstaan doordat vroeger werd gedacht dat het kruid een temperend effect op het libido zou hebben.

Vrouw in Evenwicht

MenstruatieTot slot kan een complete formule voor de vrouw, zoals Vrouw in Evenwicht, uitkomst bieden bij ongemakken rond de menstruatie. Het bevat maar liefst 9 natuurlijke stoffen, waaronder Vitex agnus castus, saffraan en wild yam. Tevens is rhodiola toegevoegd wat goed is voor de gemoedstoestand* en kan worden gebruikt om lekker te slapen* en bij stress*.

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Vragen of advies?

Meer weten over  supplementen die kunnen ondersteunen rondom de menstruatie? Neem tijdens kantooruren contact op met onze medewerkers via tel. +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).