Welke tips en supplementen helpen bij een vroege zaadlozing? Twee paar voeten piepen onder de dekens uit

Weer eens een echt mannenonderwerp: vroege zaadlozing. ‘Snel klaarkomen’ is de volksterm die hiervoor bekend is. Wat is een vroege zaadlozing? Welke leefstijltips zijn hierbij belangrijk? En welke supplementen helpen bij snel klaarkomen? Met de vele tips en adviezen in dit artikel kunt ook u optimaal van het liefdesspel blijven genieten.

Wat is een vroege zaadlozing?

Over het begrip vroege zaadlozing doen vele misverstanden de ronde. Meer dan de helft van de mannen vindt dat ze soms snel klaarkomen. Maar wat is snel? Mannen denken vaak dat andere mannen er lang over doen. Dat is niet zo. Als het bij u een paar minuten duurt, is dit heel normaal. Hoe snel een zaadlozing bij mannen plaatsvindt, verschilt enorm. Klaarkomen na 3 minuten is net zo normaal als na 8 minuten.

SpermaSperma

Als u in minder dan 1 minuut na het begin van de seksuele activiteit klaarkomt, spreken we van vroege zaadlozing. Kenmerkend is dat u in dat geval helemaal geen controle heeft over het moment van ejaculatie. Het resultaat is dat zowel uzelf als uw partner niet voldoende seksueel worden bevredigd. 30% van de mannen heeft weleens met een vroege zaadlozing te maken (gehad).

“Open communicatie met uw partner is essentieel bij het omgaan met vroege zaadlozing”

Leefstijltips bij een vlotte ejaculatie

Vroege zaadlozing kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er vele leefstijltips beschikbaar:

 • Doe ervaring op
  Jonge mannen ervaren vaak bij de eerste paar keer seks dat er snelle zaadlozing plaatsvindt. Meer ervaring opdoen helpt. Hierdoor wordt de duur vaak vanzelf langer, onder meer door meer vertrouwen en ontspanning.
Man die oefent om zijn zaadlozing uit te stellenMan die oefent om zijn zaadlozing uit te stellen
 • Vermijd stress
  Door stress en angst wordt in het lichaam de regelstof adrenaline aangemaakt. Een hoge mate van adrenaline breekt het stofje serotonine af. Deze boodschapperstof heeft onder meer invloed op de seksuele spanning in het lichaam. Ons vegetarische combinatiesupplement Stress & Relax ondersteunt bij stresssituaties en draagt zo aan uw geestelijke veerkracht bij (folaat).
 • Praat erover met uw partner
  Open communicatie met uw partner is essentieel bij het omgaan met een vroege zaadlozing. Bespreek de situatie met uw partner. Dit kan onder meer prestatiedruk en faalangst wegnemen. Door openlijk over verwachtingen, behoeften en verlangens te praten, kunt u samen een bevredigend liefdesspel hebben.
 • Gebruik de stop-start-techniek
  U kunt oefenen om de ejaculatie uit te stellen. Dit kunt u het beste oefenen tijdens seks met uzelf (masturbatie). Het is dan vooral belangrijk dat u weet op welk moment het klaarkomen niet meer te stoppen is. Als u voelt dat u gaat ejaculeren, stop dan op een moment dat dit nog kan. Wacht even en ga daarna weer verder met de seksuele activiteit. Stop daarna weer op tijd en kijk zo of u het tijdstip van ejaculatie kunt uitstellen. Als dit langer dan een paar minuten lukt, kunt u het uitproberen tijdens het vrijen.
 • Bouw seksuele spanning op
  Neem de tijd om uw partner te stimuleren en bouw de seksuele spanning langzaam op. Door uitgebreid voorspel en stimulatie kunt u de opwinding geleidelijk opbouwen. Dit kan helpen om snel klaarkomen te voorkomen.
 • Zorg voor een goede erectie
  Vooral wat oudere mannen hebben dikwijls moeite om de erectie voldoende stijf te krijgen of de optimale stijfheid tijdens het liefdesspel te behouden. Dit geeft schaamte en is oncomfortabel voor uw partner. Bovendien werkt dit een vroege zaadlozing in de hand. Veel van onze mannelijke klanten kopen zodoende ons vegan supplement Arginine & Ornithine. Helaas mogen wij door strenge Europese wetgeving in dit artikel niet vertellen hoe dit supplement werkt.
 • Doe bekkenbodemspieroefeningen voor mannen
  Hoe minder controle u over uw bekkenbodemspieren heeft, hoe minder controle u over de timing van de ejaculatie heeft. Tijdens penetratie komt er immers spanning op uw bekkenbodemspieren, waardoor deze samentrekken. Bij overactieve bekkenbodemspieren staat er meer spanning op deze spiergroep waardoor u eerder klaarkomt.
 • Experimenteer met verschillende seksuele posities
  Door te experimenteren met verschillende posities (verschillende standjes), kunt u erachter komen welke posities minder stimulerend zijn en u zo helpen om langer door te gaan voordat u ejaculeert.
 • Knijp in de penis
  Deze knijptechniek past u toe tijdens het liefdesspel, vlak voor u de ejaculatie voelt opkomen. Op dat moment knijpt u voorzichtig enkele seconden met twee vingers in het uiteinde van de penis op de plek waar de eikel en de schacht samenkomen. Stop vervolgens voor dertig seconden met de seksuele activiteit voordat u weer begint. Herhaal dit patroon tot u ejaculeert.
 • Gebruik hulpmiddelen
  Voor het trainen van uw seksuele uithoudingsvermogen kunt u een masturbator gebruiken. Ook zijn er orgasmevertragende condooms te koop. Deze hebben een licht verdovend effect om zo een vroege zaadlozing tegen te gaan. Tot slot zijn er diverse sprays en crèmes verkrijgbaar die rechtstreeks op de eikel dienen te worden aangebracht. Hierdoor wordt deze tijdelijk verdoofd. De penis wordt wel gestimuleerd, maar is minder gevoelig voor binnenkomende prikkels. Op deze manier kunt u het liefdesspel langer bedrijven.

“Mucuna pruriens wordt al sinds de oudheid ingezet voor ondersteuning bij geslachtsgemeenschap voor mannen”

Welke supplementen helpen bij snel klaarkomen?

Voor veel mannen zijn de volgende supplementen interessant:

 • Zink en Testoman Plus
  Zink draagt bij aan de instandhouding van normale testosterongehaltes in het bloed. Buiten de losse zinksupplementen die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, hebben wij dit mineraal ook toegevoegd aan ons vegetarisch combinatiesupplement Testoman Plus. Testosteron is een belangrijke regelstof voor mannen, zeker ook in relatie tot (de kwaliteit van) de seksuele activiteit. Na het dertigste levensjaar neemt de hoeveelheid testosteron duidelijk af.
Supplementen die helpen bij snel klaarkomenSupplementen die helpen bij snel klaarkomen
 • Mucuna pruriens
  Ook mucuna pruriens is goed voor het behoud van een normaal testosterongehalte*. Dit afrodisiacum ondersteunt de seksuele functie bij mannen*. Voorts draagt deze vlinderbloemige bonenplant mede bij aan een goede kwaliteit en kwantiteit van het sperma*. Niet voor niets wordt mucuna pruriens al sinds de oudheid in de Ayurveda (Indiase gezondheidsleer) ingezet voor ondersteuning bij geslachtsgemeenschap voor mannen. Bovendien is mucuna pruriens goed voor het zenuwstelsel*. Ons zenuwstelsel ontvangt en verwerkt seksuele prikkels en geeft signalen door voor het samentrekken van de spieren in de geslachtsorganen. Hierdoor ontstaat de ejaculatie.
 • 5-HTP
  Zoals al gemeld, is serotonine een boodschapperstof die onder meer een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de ejaculatie. Te weinig serotonine of een niet-optimale serotoninebalans kan in een verminderde controle over de ejaculatie resulteren, waardoor een vroege zaadlozing kan optreden. 5-HTP is de directe voorloperstof van serotonine en wordt zodoende veelvuldig door mannen benut.
 • Selenium
  Selenium is bij verschillende aspecten van de seksuele gezondheid en vruchtbaarheid voor de man betrokken. Zo draagt het bij aan de productie en beweeglijkheid van de zaadcellen en is het goed voor een normale spermakwaliteit. Bovendien is selenium een antioxidant. Dit betekent dat dit mineraal een bijdrage levert aan de bescherming van onze lichaamscellen tegen oxidatieve schade. Door deze bescherming kan selenium de algehele gezondheid van ons voortplantingssysteem mede in goede conditie houden en zo bijdragen aan een gezonde seksuele functie.
 • Tribulus terrestris
  Tribulus terrestris is een veelgebruikte plant in de traditionele kruidenleer. Het extract van de plant bevat verschillende bioactieve stoffen, waaronder saponinen, flavonoïden en alkaloïden. Tribulus terrestris ondersteunt het seksueel vermogen van de man*.
 • Magnesium
  Tot slot magnesium. Dit multifunctionele mineraal is eveneens goed voor het zenuwstelsel. Zoals u eerder in dit artikel heeft kunnen lezen, is een goede werking van ons zenuwstelsel mede belangrijk voor een fijn liefdesspel. Ook activeert magnesium uw natuurlijke energie in het lichaam en is het goed voor de werking van onze spieren. Te veel samentrekking van bepaalde spieren kan een orgasme versnellen. Zodoende kan ook inname van voldoende magnesium helpen bij een vroege zaadlozing.

Onthoud dat het veranderen van een vlotte ejaculatie een proces van trial-by-error kan zijn. Niet alle technieken werken voor iedereen. Wees dus geduldig en geef niet op. 

In de intimiteit van ons liefdesspel ontdekken we de ware betekenis van overgave, vertrouwen en pure extase!

* Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over een vroege zaadlozing en over supplementen die u kunt inzetten bij snel klaarkomen? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).