Vitaal met supplementen voor vijftigplussers Vitale ouderen

Leefstijl en voedingsgewoontes spelen een cruciale rol als we op een gezonde manier oud willen worden. Naarmate we ouder worden, verandert onze lichaamssamenstelling en daarmee ook onze voedingsbehoeftes. Vitaal leven begint met een gezond en gevarieerd voedingspatroon en voldoende beweging. Daarnaast kunnen goede supplementen eraan bijdragen dat we ons tot op hoge leeftijd fit blijven voelen. 

Tips om uw voeding eiwitrijker te maken

Eiwitrijke voedingEiwitrijke voeding

Voldoende spiermassa kan ervoor zorgen dat we ons fit en sterk voelen. Helaas verandert onze lichaamssamenstelling naarmate we ouder worden, waardoor spiermassa afneemt en vetmassa toeneemt, met name rond de buik. Hoewel we dit verschijnsel niet kunnen voorkomen, kunnen we het wel zoveel mogelijk proberen te beperken. Voldoende beweging in combinatie met de juiste voedingsstoffen speelt daarbij een cruciale rol. Voornamelijk eiwitten zijn erg belangrijk voor het behoud van de spiermassa. Hieronder vindt u enkele tips om uw voeding eiwitrijker te maken:

 • Zorg ervoor dat u bij iedere maaltijd eiwitten eet zoals vlees, vis, noten, ei, yoghurt, een vleesvervanger of peulvruchten
 • Houdt u van een toetje? Kwark heeft de hoogste eiwitdichtheid en is heerlijk met noten, fruit en zaden
 • Gebruik warme, opgeklopte noten- of granenmelk in de koffie
 • Kies voor hartig in plaats van zoet beleg op brood
 • Neem dagelijks een handje ongebrande noten
 • Laat adzuki en sojaboontjes (of andere boontjes of granen of zaden) ontkiemen in een jampotje afgedekt met tule en een elastiekje. Paar keer per dag spoelen. Deze kiemen, gecombineerd met rijst en groente bieden het volledige spectrum aan aminozuren.

"Het schaaldierensupplement bevat geen kraakbeen van kippen en varkens"

Glucosamine en chondroïtine uit schaaldieren

Glucosamine en chondroïtine zijn aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Ze komen van nature voor in alle weefsels van ons lichaam, met name in het kraakbeen, de pezen, de lever en de nieren. Ons lichaam kan zelf glucosamine aanmaken uit glucose en uit het aminozuur glutamine. Ook chondroïtine wordt door ons lichaam zelf aangemaakt. De hoge kwaliteit glucosamine & chondroïtine capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten maar liefst 375 mg glucosamine en 225 mg chondroïtine per capsule. Voor het supplement van vitaminesperpost.nl wordt geen gebruik gemaakt van het kraakbeen van kippen en varkens. Wij winnen deze stoffen uit schaaldieren.

"Multivitamine Plus is perfect voor mensen met een verhoogde behoefte aan vitamines"

Multivitamine Plus capsules met 44 vitamines en mineralen

Onze premium multivitamine Multivitamine Plus bevat maar liefst 44 vitamines en mineralen in 1 capsule, inclusief vitamine B12 en B6 en vitamine D3. Perfect voor mensen die één krachtig supplement zoeken en die behoefte hebben aan extra vitamines. Het bevat spirulina, groene thee-extract en Panax ginseng om de werking van de actieve stoffen te ondersteunen. Deze multivitamine bevat 50% van de ADH van vitamine D. 

Fitte vijftigplussersFitte vijftigplussers

Voor de meeste mensen is dit voldoende wanneer zij dagelijks buiten komen en voedingsmiddelen met vitamine D (vette vis, vlees & eieren) nuttigen. Voor mensen met een verhoogde behoefte kan het nuttig zijn een extra vitamine D-supplement te nemen.

"Het combineren van vitamine D3 en K2 heeft een positieve invloed op de botmineraaldichtheid"

Vitamine D3 + K2

KorstmosKorstmos

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die is betrokken bij verschillende lichaamsprocessen, zoals bij het celdelingsproces en de opname van calcium. Ook draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden en speelt het een rol bij het behoud van sterke spieren. Het menselijk lichaam maakt zelf vitamine D aan onder invloed van de ultraviolette straling van zonlicht en krijgt het binnen via de voeding. 

Personen boven de 50 hebben een verhoogde behoefte aan deze vitamine. Dit komt mede omdat de huid veroudert en vitamine D uit de zon minder goed wordt opgenomen. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D voor mannen en vrouwen van 50 t/m 69 is 10 microgram (400 IE).

Verschillende studies hebben aangetoond dat het combineren van vitamine D3 en K2 een positieve invloed heeft op de botmineraaldichtheid bij kinderen en volwassenen. Beide vitamines werken nauw samen om onze botten sterk te houden. Waar vitamine D zorgt voor een goede opname van calcium en fosfor uit onze voeding, zorgt vitamine K op zijn beurt dat het calcium op de juiste plekken terecht komt. Bij vitaminesperpost.nl combineren we daarom vitamine D3 en K2 in één supplement. Dit supplement bevat het goed opneembare MK-7 afkomstig uit nattō en een plantaardige vorm van vitamine D3.

"Omega-3 is onmisbaar in en gezond voedingspatroon voor vijftigplussers"

Omega 3-softgels

Het essentiële omega 3-vetzuur is eveneens onmisbaar in een gezond voedingspatroon voor vijftigplussers. De bekendste omega 3-vetzuren zijn de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) en daarnaast alfa-linoleenzuur (ALA).

EPA en DHA komen van nature voor in vette vis, schaal-en schelpdieren en algen. DHA en EPA zijn goed voor ons hart¹, voor het behoud van de hersenfunctie² en ondersteunen bovendien ons gezichtsvermogen². De Gezondheidsraad adviseert een dagelijkse inname van 450 milligram aan omega 3-vetzuren. In Nederland wordt dit gezondheidsadvies nauwelijks gehaald. Het gebruik van een omega-3 supplement is daarom raadzaam. Heeft u liever een supplement op plantaardige basis? Dan bieden onze vegan omega-3-softgels uitkomst. 

¹Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA. 
²Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Omega-supplementenOmega-supplementen

Bron van vitamine E

Vitamine E is een antioxidant die helpt beschermen tegen invloeden van vrije radicalen als vervuiling en zonlicht. Het omega 3-6-9 supplement dat u bij Vitaminesperpost.nl kunt kopen, is een bron van vitamine E. Daarnaast bevatten de softgels lijnzaadolie en borageolie. Deze oliën bevatten gamma linoleenzuur (GLA). Het is een supplement met meervoudig en enkelvoudige onverzadigde vetzuren in de juiste verhouding. Liever een veganistische variant? Probeer dan de Vegan omega 3-6-9 afkomstig uit ruwe parelzaadolie. Vul uw supplementenarsenaal vooral aan met zelfgemaakte, goede voeding die veel plantaardige elementen bevat. Zoals het recept hieronder bijvoorbeeld.

Rijst met gekiemde adzuki- en sojaboontjes en groente

(Recept van Martine Rasing)

Rijst met gekiemde adzuki- en sojaboontjes en groenteRijst met gekiemde adzuki- en sojaboontjes en groente

s(Voor 2 à 3 personen):

De kiemen:

 • 75 gram adzukiboontjes (rode boontjes - te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels)
 • 75 gram sojaboontjes (groene boontjes - te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels)

Bereiden:

 • Doe de boontjes in een lege jampot, vul aan met water en laat ze overnacht weken.
 • Gooi alles de volgende ochtend in een zeef en spoel goed.
 • Doe de boontjes weer in het jampotje. Doe daar een stukje tule omheen en zet vast met een elastiek.
 • Zet op een lichte plek en spoel de boontjes een paar keer per dag.
 • Na een dag of vijf, zes, kunnen ze worden gebruikt.
 • Roerbak ze altijd kort voor een goede verteerbaarheid.

Overige ingrediënten:

 • 250 gram rijst
 • half potje uitgelekte, ontkiemde bonen
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 puntpaprika
 • 1 rode peper
 • bakje shiitake
 • zakje spinazie
 • theelepeltje vijfkruidenpoeder
 • scheutje soja en ketjap manis
 • zout en peper
 • 2 á 3 ongeraffineerde eetlepels kokosolie

Bereiding:

 • Doe water bij de rijst. Een vingerkootje boven de rijst is voldoende.
 • Breng de rijst aan de kook, zet zacht en zet het vuur af als er gaatjes in de gekookte rijst te zien zijn. Het water is dan voldoende verdampt. Zet de rijst apart om verder droog te garen.
 • Snijd de puntpaprika in blokjes, de peper in ringetjes en de shiitake in plakjes. Zet apart.
 • Snij de ui en knoflook fijn en fruit dit in twee à drie eetlepels ongeraffineerde eetlepels kokosolie.
 • Voeg nu de paprika, peper en shiitake toe en roerbak op middelhoog vuur. Nu kunnen de kiemen en spinazie erbij en ook het vijfkruidenpoeder.
 • Als de spinazie is geslonken, de rijst toevoegen.
 • En het geheel op smaak brengen met sojasaus, ketjap manis, zout en peper.
 • Voor de liefhebber: serveer het met een biologische kippenbout of kippenvleugeltjes.

Vragen of advies?

Wilt u meer informatie over onze supplementen? Bel dan tijdens kantooruren met nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of maak gebruik van ons contactformulier.