Leefstijl en voedingsgewoonten spelen een cruciale rol als we op een gezonde manier oud willen worden. Naarmate we ouder worden, verandert immers onze lichaamssamenstelling en daarmee ook onze voedingsbehoefte. Dit begint met een gezond en gevarieerd voedingspatroon en voldoende beweging.

 

Ook de eiwitbehoefte wordt hoger naarmate we ouder worden. Daarnaast kunnen goede supplementen ertoe bijdragen dat we ons tot op hoge leeftijd goed blijven voelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan supplementen met glucosamine en chondroïtine, vitamine D, omega vetzuren en een multivitamine.

 

 • 5 tips om uw voeding eiwitrijker te maken
 • Glucosamine & chondroïtine uit schaaldieren
 • Multivitamine Plus capsules met 44 vitamines en mineralen
 • Plantaardige vitamine D uit korstmos
 • Bron van vitamine E
 • Omega 3-6-9 softgels 

 

5 tips om uw voeding eiwitrijker te maken

EiwittenVoldoende spiermassa kan ervoor zorgen dat we ons fit en sterk voelen. Onze lichaamssamenstelling verandert echter naarmate we ouder worden, waardoor spiermassa afneemt en vetmassa toeneemt, met name rond de buik. Hoewel we dit verschijnsel niet kunnen voorkomen, kunnen we het wel zoveel mogelijk proberen te beperken. Voldoende beweging in combinatie met de juiste voedingsstoffen speelt daarbij een cruciale rol. Vooral eiwitten zijn erg belangrijk voor het behoud van de spiermassa. Hieronder leest u 5 tips om uw voeding eiwitrijker te maken:

 

 1. Zorg ervoor dat u bij de avondmaaltijd altijd een stukje vlees, vis, kip, vleesvervanger of peulvruchten eet
 2. Eet iedere dag een zuiveltoetje, bij voorkeur kwark. Kwark heeft de hoogste eiwitdichtheid
 3. Drink bij iedere hoofdmaaltijd een glas koemelk of soja-, noten- of granenmelk
 4. Kies voor hartig in plaats van zoet beleg op brood
 5. Neem dagelijks een handje ongebrande noten

Glucosamine en chondroïtine uit schaaldieren

Glucosamine en chondroïtine zijn aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Ze komen van nature voor in alle weefsels van ons lichaam, met name in het kraakbeen, de pezen, de lever en de nieren. Ons lichaam kan zelf glucosamine aanmaken uit glucose en uit het aminozuur glutamine. Ook chondroïtine wordt door ons lichaam zelf aangemaakt. De hoge kwaliteit glucosamine & chondroïtine capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten maar liefst 375 mg glucosamine en 225 mg chondroïtine per capsule. Voor het supplement van vitaminesperpost.nl wordt geen gebruik gemaakt van het kraakbeen van kippen en varkens. Wij winnen deze stoffen uit schaaldieren.

 

Multivitamine Plus capsules met 44 vitamines en mineralen

50 plusOns premium vitaminesupplement Multivitamine Plus bevat maar liefst 44 vitamines en mineralen in 1 capsule, inclusief vitamine B12, vitamine B6 en vitamine D3. Perfect voor mensen die 1 krachtig supplement zoeken en die een verhoogde behoefte hebben aan extra vitamines, bijvoorbeeld bij herstel na ziekte. Het bevat spirulina, groene thee extract en Panax ginseng om de werking van de actieve stoffen te ondersteunen. Deze multivitamine bevat 50% van de ADH van vitamine D. Voor de meeste mensen is dit voldoende wanneer zij dagelijks buiten komen en voedingsmiddelen met vitamine D (vette vis, vlees & eieren) nuttigen. Voor mensen met een verhoogde behoefte kan het nuttig zijn een extra vitamine D supplement te nemen.

 

Plantaardige vitamine D uit korstmos

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die is betrokken bij verschillende lichaamsprocessen, zoals bij het celdelingsproces en de opname van calcium. Ook draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden en speelt het een rol bij het behoud van sterke spieren. Het menselijk lichaam maakt zelf vitamine D aan onder invloed van de ultraviolette straling van zonlicht en krijgt het binnen via de voeding. Er zijn omstandigheden waardoor u niet voldoende vitamine D binnenkrijgt. Mensen met een donkere huidskleur, ouderen en mensen die minder dan half uur per dag buiten komen hebben een hogere vitamine D behoefte. Als u een vitamine D supplement koopt, kunt u het beste kiezen voor vitamine D3 (cholecalciferol). Deze variant is meestal van dierlijke oorsprong (lanoline) en wordt goed door het lichaam wordt opgenomen. Sinds kort verkopen wij ook plantaardige vitamine D3, afkomstig uit korstmos.

 

Omega 3-6-9 softgels

OmegaDe onverzadigde omega 3-, 6- en 9 vetzuren zijn tevens onmisbaar in een gezond voedingspatroon voor vijftigplussers. De bekendste omega 3-vetzuren zijn de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) en daarnaast alfa-linoleenzuur (ALA). DHA en EPA zijn goed voor ons hart, voor het behoud van de hersenfunctie en ondersteunen bovendien ons gezichtsvermogen. Het bekendste omega 6-vetzuur is linolzuur, dat vooral voorkomt in plantaardige oliën zoals sesamolie en zonnebloemolie. Het is net als ALA een essentieel aminozuur, dat alleen uit de voeding kan worden gehaald en niet door het lichaam zelf kan worden aangemaakt. Het bekendste omega 9-vetzuur is oliezuur, dat vooral voorkomt in noten, rijstolie en olijfolie. Omega 9 is geen essentieel vetzuur en kan dus wel door het lichaam zelf worden aangemaakt. Omega 9 kan door middel van voeding worden aangevuld.

 

Bron van vitamine E

Het omega 3-6-9 supplement dat u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, is een bron van vitamine E. Vitamine E is een antioxidant die helpt beschermen tegen invloeden van vrije radicalen als vervuiling en zonlicht. Daarnaast bevatten de softgels lijnzaadolie en borage olie. Deze oliën bevatten gamma linoleenzuur (GLA). Het is een supplement met meervoudig en enkelvoudige onverzadigde vetzuren in de juiste verhouding. Liever een veganistische variant? Probeer dan de Vegan omega 3-6-9 afkomstig uit ruwe parelzaadolie.

 

Wilt u meer informatie over onze supplementen, belt u dan tijdens kantooruren nummer 075-6121247 of maak gebruik van ons contactformulier.