Vitaal met supplementen voor vijftigplussers Vitaal met supplementen voor vijftigplussers

Leefstijl en voedingsgewoonten spelen een cruciale rol als we op een gezonde manier oud willen worden. Naarmate we ouder worden verandert onze lichaamssamenstelling en daarmee ook onze voedingsbehoefte. Vitaal leven begint met een gezond en gevarieerd voedingspatroon en voldoende beweging.

Ook de eiwitbehoefte wordt hoger naarmate we ouder worden. Daarnaast kunnen goede supplementen eraan bijdragen dat we ons tot op hoge leeftijd goed blijven voelen, zoals supplementen met glucosamine en chondroïtine, vitamine D, omega vetzuren en een multivitaminesupplement.

 

5 tips om uw voeding eiwitrijker te maken

Eiwitrijke voedingsmiddelenVoldoende spiermassa kan ervoor zorgen dat we ons fit en sterk voelen. Helaas verandert onze lichaamssamenstelling naarmate we ouder worden, waardoor spiermassa afneemt en vetmassa toeneemt, met name rond de buik. Hoewel we dit verschijnsel niet kunnen voorkomen, kunnen we het wel zoveel mogelijk proberen te beperken. Voldoende beweging in combinatie met de juiste voedingsstoffen speelt daarbij een cruciale rol. Voornamelijk eiwitten zijn erg belangrijk voor het behoud van de spiermassa. Hieronder leest u 5 tips om uw voeding eiwitrijker te maken:

 

  1. Zorg ervoor dat u bij de avondmaaltijd altijd vlees, vis, kip, vleesvervanger of peulvruchten eet
  2. Eet iedere dag een zuiveltoetje, bij voorkeur kwark. Kwark heeft de hoogste eiwitdichtheid
  3. Drink bij iedere hoofdmaaltijd een glas koemelk of soja-, noten- of granenmelk
  4. Kies voor hartig in plaats van zoet beleg op brood
  5. Neem dagelijks een handje ongebrande noten

Glucosamine en chondroïtine uit schaaldieren

Glucosamine en chondroïtine zijn aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Ze komen van nature voor in alle weefsels van ons lichaam, met name in het kraakbeen, de pezen, de lever en de nieren. Ons lichaam kan zelf glucosamine aanmaken uit glucose en uit het aminozuur glutamine. Ook chondroïtine wordt door ons lichaam zelf aangemaakt. De hoge kwaliteit glucosamine & chondroïtine capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, bevatten maar liefst 375 mg glucosamine en 225 mg chondroïtine per capsule. Voor het supplement van vitaminesperpost.nl wordt niet gebruik gemaakt van het kraakbeen van kippen en varkens. Wij winnen deze stoffen uit schaaldieren.

Multivitamine Plus capsules met 44 vitamines en mineralen

50+Ons premium vitaminesupplement Multivitamine Plus bevat maar liefst 44 vitamines en mineralen in 1 capsule, inclusief vitamine B12, vitamine B6 en vitamine D3. Perfect voor mensen die één krachtig supplement zoeken en die een verhoogde behoefte hebben aan extra vitamines, bijvoorbeeld bij herstel na ziekte. Het bevat spirulina, groene thee extract en Panax ginseng om de werking van de actieve stoffen te ondersteunen. Deze multivitamine bevat 50% van de ADH van vitamine D. Voor de meeste mensen is dit voldoende wanneer zij dagelijks buiten komen en voedingsmiddelen met vitamine D (vette vis, vlees & eieren) nuttigen. Voor mensen met een verhoogde behoefte kan het nuttig zijn een extra vitamine D-supplement te nemen.

Plantaardige vitamine D uit korstmos

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die is betrokken bij verschillende lichaamsprocessen, zoals bij het celdelingsproces en de opname van calcium. Ook draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden en speelt het een rol bij het behoud van sterke spieren. Het menselijk lichaam maakt zelf vitamine D aan onder invloed van de ultraviolette straling van zonlicht en krijgt het binnen via de voeding. Er zijn omstandigheden waardoor u niet voldoende vitamine D binnenkrijgt. Mensen met een donkere huidskleur, ouderen en mensen die minder dan half uur per dag buiten komen hebben een hogere vitamine D behoefte. Als u een vitamine D supplement koopt, kunt u het beste kiezen voor vitamine D3 (cholecalciferol). Deze variant is meestal van dierlijke oorsprong (lanoline) en wordt goed door het lichaam wordt opgenomen. Sinds kort verkopen wij ook plantaardige vitamine D3, afkomstig van korstmos.

Omega 3-6-9 softgels

Omega supplementenDe onverzadigde omega 3-, 6- en 9 vetzuren zijn tevens onmisbaar in een gezond voedingspatroon voor vijftigplussers. De bekendste omega 3-vetzuren zijn de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) en daarnaast alfa-linoleenzuur (ALA). DHA en EPA zijn goed voor ons hart, voor het behoud van de hersenfunctie en ondersteunen bovendien ons gezichtsvermogen. Het bekendste omega 6-vetzuur is linolzuur, dat vooral voorkomt in plantaardige oliën zoals sesamolie en zonnebloemolie. Het is net als ALA een essentieel aminozuur, dat alleen uit de voeding kan worden gehaald en niet door het lichaam zelf kan worden aangemaakt. Het bekendste omega 9-vetzuur is oliezuur, dat vooral voorkomt in noten, rijstolie en olijfolie. Omega 9 is geen essentieel vetzuur en kan dus wel door het lichaam zelf worden aangemaakt. Omega 9 kan wel door middel van voeding worden aangevuld.

Bron van vitamine E

Het omega 3-6-9 supplement dat u bij Vitaminesperpost.nl kunt kopen, is een bron van vitamine E. Vitamine E is een antioxidant die helpt beschermen tegen invloeden van vrije radicalen als vervuiling en zonlicht. Daarnaast bevatten de softgels lijnzaadolie en borage olie. Deze oliën bevatten gamma linoleenzuur (GLA). Het is een supplement met meervoudig en enkelvoudige onverzadigde vetzuren in de juiste verhouding. Liever een veganistische variant? Probeer dan de Vegan omega 3-6-9 afkomstig uit ruwe parelzaadolie.

Alles in één met het 50+ pakket van Vitaminesperpost.nl

Vitaminesperpost.nl verkoopt een pakket dat speciaal is samengesteld voor 50-plussers: het 50+ pakket. Dit pakket is afgestemd op de veranderende behoeften van 50-plussers en bevat onderstaande supplementen voordelig in één pakket:

  • Glucosamine & Chondroïtine
  • Multivitamine Plus
  • Omega 3-6-9

Het pakket is in totaal 20% goedkoper dan wanneer u de bovengenoemde supplementen los zou kopen. Bovendien wordt het pakket snel en gratis bezorgd binnen Nederland en past het pakket door de standaard brievenbus. 

Vragen of advies?

Wilt u meer informatie over onze supplementen? Bel dan tijdens kantooruren met nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of maak gebruik van ons contactformulier.